https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ApplePay-icoon.jpg
Terwijl Apple Pay inmiddels in België beschikbaar is moeten we het in Nederland nog steeds alleen met geruchten doen. Dat beschikbaar zijn in België is trouwens nog wel beperkt, alleen een paar banken doen tot nu toe daar mee en die vallen allemaal onder BNP Fortis.

De hoop in Nederland is vooral gericht op ING, een bank die erg internationaal opereert en daardoor waarschijnlijk de meeste interesse heeft om als eerste met Apple samen te werken. Het was ook ING waar een paar jaar geleden op een besloten pagina een aankondiging stond voor Apple Pay in Nederland, maar...
19 januari 2019 - 11:03

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadMiniWit.jpg
De afgelopen tijd leek het er steeds meer op dat zowel de iPad mini als de iPod touch door de verschillende iPhones gekannibaliseerd waren. Want de iPad mini werd voor het laatst vernieuwd in september 2015 en voor de iPod touch was dat in juli van datzelfde jaar.

Maar volgens DigiTimes zouden de Taiwanese makers van schermen General Interface Solution en TPK Holding er allebei op dit moment goed voorstaan doordat ze bezig zijn met eerder door Apple geplaatste geplaatste orders. Daarbij zou het gaan om zowel een iPad mini als een vernieuwde versie van de ‘gewone’ iPad. Omdat er in oktober ook al [url=https://www.macfreak.nl/nieuwsberichten/komt-er-binnenkort...
18 januari 2019 - 14:05

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneXS-icoon.jpg
Sinds Apple’s CEO Tim Cook op 2 januari van dit jaar een open brief naar investeerders stuurde lijkt er een soort paniek rond Apple gaande. Een beeld dat nog aangewakkerd wordt door de beurskoers, die sinds begin november al een dalende trend laat zien.

Een goed voorbeeld daarvan lijkt een artikel van Bloomberg, met als titel “Apple Plans to Cut Back on Hiring Due to iPhone Sales Struggles”. Dat soort titels wordt gemaakt om zoveel mogelijk aandacht te genereren, maar de makers zijn vaak slordig, waardoor eerdere titels ook nog te zien zijn. Zo is de titel bij een mouse-over ...
18 januari 2019 - 10:49

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FinalCutProX-Icoon.png
De afgelopen tijd zijn er een aantal groter updates voorbij gekomen voor Final Cut Pro. Bijvoorbeeld die van midden november, met een enorme waslijst aan nieuwe en verbeterde dingen.

Dat soort grote updates worden vaak gevolgd door een waarin vooral gevonden problemen en probleempjes opgelost worden, en dat is deze Final Cut Pro update (met 10.4.5 als versienummer). Het enige wat een beetje nieuw genoemd kan worden is dat de prestaties bij het genereren van golfvormen voor fragmenten zonder audiokanalen zijn verbeterd, verder gaat het alleen over het verbeteren van de stabiliteit, en dat betekent g...
18 januari 2019 - 09:48

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/timemachine_logo.png
Veiligheid gaat voor alles. Zeker als het om gevoelige data gaat. Daarom maak je netjes een Time Machine back-up op een externe harde schijf. Mocht de Mac het begeven of gestolen worden kun je vrij snel weer verder werken. Maar wat als deze back-up schijf gestolen wordt?

Vaak zijn deze schijven onbeveiligd en is het vrij gemakkelijk om toegang te krijgen tot de data. Het kan verstandig zijn om (de back-up van) je Mac extra te beveiligen. Dit kan door middel van encryptie oftewel versleuteling van de harde schijf. Op de Mac gebruik je hier FileVault voor. Bij een externe schijf gaat het net even anders. Deze week vertel ik je hoe je een Time Machine back-up goed kunt beveiligen.

[url=https://www.passion...
17 januari 2019 - 16:16

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/DuckDuckGo-icoon.png
Met Apple’s beta MapKit JS (JavaScript) is het mogelijk om de kaarten van Apple Maps te gebruiken binnen websites. Dat is gratis zolang de kaarten niet meer dan 250.000 keer per dag bekeken worden en ook het aantal service calls datzelfde aantal niet overstijgt.

Als je graag zo min mogelijk ongevraagd met anderen deelt online, en dus de zoekmachine DuckDuckGo als zoekmachine gebruikt, dan zal je vanaf deze week waarschijnlijk vaker de kaarten van Apple gaan tegenkomen. Want in deze blog-post van DuckDuckGo laten ze weten dat ze voortaan die kaarten zullen gebruiken, vooral omdat beide bedri...
17 januari 2019 - 11:46

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneXsLineup-icoon.jpg
Toen Apple de eerste Smart Battery Case voor de iPhone 6 uitbracht kwam er veel kritiek op het ontwerp, veel mensen vonden het geen mooi ontwerp en sommigen vonden het zelfs niet Apple-waardig. Maar kennelijk is het een succes, want Apple maakt ze nog steeds.

Er zijn bij het verschijnen van nieuwe modellen iPhones dan ook steeds nieuwe versies van de de Smart Battery Case bij gekomen, sinds deze week ook voor iPhone Xs, Xs Max en Xr. Opvallend is dat je deze case ook contactloos (dus met inductie) kan laden, waarbij zowel de case als de iPhone er in tegelijkertijd opgeladen worden. Hoe Apple dit voor elkaar gekregen heeft is niet bekend, mogelijk wordt alleen de case opgeladen en zorgt die op zijn beurt dat de...
17 januari 2019 - 11:22

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple_Logo_Regenboog_Origineel.jpg
Begin jaren negentig werd er in opdracht van Apple door Adidas een kleine serie Apple sneakers gemaakt, speciaal voor de eigen medewerkers. Het waren klassieke lage leren witte sneakers, met “Apple” op de zijkant en met het regenbooglogo zowel op de zijkant als op de lip.

Kennelijk is deze sneaker niet vergeten, want deze heeft voor inspiratie gezorgd voor Salehe Bembury, Head Designer of Sneakers bij het Italiaanse modemerk Versace. Want die laat op Instagram sneakers zien met “Versace” op de zijkant en geen Apple-logo, maar wel een logo met een regenboog. De sneaker die hij laat zien lijkt een bijna exacte kopie, zoals je hieronder kan zien.

[url=https://www.macfreak.nl/modules/news/imag...
15 januari 2019 - 12:12

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBookPro-TouchBar2016.jpg
Op het internet zijn inmiddels op veel plekken verhalen te vinden van mensen die problemen hebben met MacBook Pro modellen die door Apple gemaakt zijn vanaf 2016. Daarbij zou er één probleem zijn dat al deze verenigt: de flexkabel die het moederbord met het scherm verbindt.

Er is inmiddels een website naar aanleiding van deze problemen met de display flex cable opgestart, waar dit probleem “Flexgate” is gedoopt. Een tijdje geleden is er op change.org ook een petitie hierover opgestart om Apple zover te krijgen om hier een apart programma voor op t...
15 januari 2019 - 10:37

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Trash-icoon.jpg
Alsnog de beste wensen! Het nieuwe jaar is alweer een tijdje geleden begonnen. Zo’n jaarwisseling brengt voor veel van ons altijd wat extra taken met zich mee. De laatste BTW aangifte van het jaar, het opmaken van de jaarrekening of de voorraad inventariseren bijvoorbeeld.

Ook digitaal is het handig om één en ander af te sluiten en/of met een schone lei te beginnen. In dit artikel geef ik je tips om het oude jaar digitaal af te sluiten en met een opgeruimde Mac het nieuwe jaar in te gaan.

https://www.passionsupport.nl/wp-content/uploads/2018/01/NewYear.png


Controleer of maak een nieuwe back-up...
14 januari 2019 - 12:56

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneXsLineup-icoon.jpg
Apple heeft een prima reputatie binnen de tech-wereld wat betreft aankondigen. Want het gebeurt zelden of nooit dat Apple een aangekondigd iets te laat uitbrengt. En aan het aankondigen van dingen die er nooit komen - ook wel vaporware genoemd - maakt Apple zich eigenlijk nooit schuldig.

Maar er is één geval waar het er op leek dat Apple iets niet kon waarmaken, de AirPower. Deze mat voor contactloos opladen kondigde Apple al vorig jaar aan tijdens de presentatie van de iPhone X, maar sindsdien is er weinig meer van vernomen. Een tijd leek het er op dat ze de AirPower binnen Apple helemaal hadden opgegeven, maar in iOS 12 bleek er nog wel degelijk code voor te zijn opgenomen.
[url=https://www.macfreak....
14 januari 2019 - 12:42

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Shortcuts-app-icoon.jpg
Als je serieus werk doet op een iDevice, dan ben je waarschijnlijk erg blij met Apple’s gratis Opdrachten-app (Shortcuts). Want nu steeds meer apps dat ondersteunen wordt het steeds makkelijker om in iOS dingen te automatiseren en je bij ingewikkelde taken veel uit handen genomen wordt.

Dat is inmiddels ook het geval als je Adobe Lightroom CC gebruikt, want deze apps bieden nu ook ondersteuning voor de opdrachten-app (in het meervoud, want er zijn aparte apps voor de iPhone en iPad). Dat is trouwens ook het enige wat er in versie 4.1.1 veranderd is, als je op andere aanpassingen of functies zit te wachten zal je op een volgende update moeten ...
14 januari 2019 - 12:26

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadPro2018-icoon-2.jpg
De beslissing van Apple om aan de nieuwe iPad Pro modellen een USB-C poort toe te voegen zorgt voor veel nieuwe mogelijkheden, bijvoorbeeld het aansluiten van Micro SD en SD kaartjes, USB-A, HDMI en geluidsapparatuur met een 3,5 millimeter audio jack.

HyperDrive levert al deze aansluitingen, terwijl je er ook nog een USB-C aansluiting bij krijgt. Want de USB-C aansluiting van de iPad Pro zelf wordt natuurlijk door deze HyperDrive hub ingenomen, en die heb je ook nodig om die met het lichtnet te verbinden. Volgens de makers is dit de eerste USB-C hub voor de iPad Pro 2018, het lijkt er op dat dit inderdaad klopt.


Als je interesse hebt en niet al te vee...
13 januari 2019 - 10:28

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch4-icoon.jpg
Dat Apple ervoor gezorgd heeft dat mobiele telefonie compleet veranderd is staat als een paal boven water. Voor 2007 waren smartphones onhandige dingen, sinds het uitkomen van de iPhone is dat compleet veranderd. En volgens John Sculley gaat Apple hetzelfde voor de gezondheidszorg doen.

Mocht je John Sculley niet kennen, hij was van 1977 tot 1983 CEO van Pepsi. Nadat Steve Jobs hem de vraag stelde “Do you want to sell sugar water for the rest of your life, or do you want to come with me and change the world?’ werd John Sculley CEO van Apple, en was dat van 8 april 1983 tot 15 oktober 1993.

[html]
11 januari 2019 - 15:06

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/vlc.png
VLC is de app die zo’n beetje alles af kan spelen. En niet in de laatste plaats omdat die app ook nog eens gratis is, is die al heel erg lang een erg populaire optie. Ook hier op het forum van MacFreak zien we deze dan ook vaak aangeraden worden als speler als andere apps het af laten weten.

De teller voor het aantal downloads van deze app staat inmiddels al bijna op maar liefst 3 miljard, later vandaag op de CES wordt verwacht dat die mijlpaal bereikt zal worden. Hieronder zie je een foto van de teller die op de CES bijhoudt wanneer dit moment is aangebroken. Die teller slaat niet voor niets op mobiele apparate...
11 januari 2019 - 12:02
Pagina: [1] 2 3 4 ... 242 Volgende