https://www.macfreak.nl/modules/news/images/USB-C-icoon.jpg
Waarschijnlijk heb je het al meegekregen in het ‘gewone’ nieuws, het Europees Parlement heeft in grote meerderheid gestemd voor USB-C als standaard voor de aansluiting voor zowel het opladen van devices als voor de overdracht van data.

Fabrikanten hoeven pas eind 2024 aan deze eis te voldoen, Apple kan komend jaar dus nog een iPhone met Lightning uitbrengen, maar het jaar daarna zullen ze er in Cupertino ook aan moeten geloven. Bij de iPads gaat het alleen om de het allergoedkoopste model, waarvan op dit moment de negende generatie op de markt is, en nog altijd met alleen de aanduiding ‘iPad’ door het leven gaat.

[img]https://www.m...
vandaag 08:07

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirPodsPro-icoon.jpg
De tweede generatie AirPods Pro is duidelijk weer een schot in de roos voor Apple, als was het maar voor de uitstekende adaptieve transparantie die mogelijk is gemaakt door de nieuwe H2-chip daarin. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat deze nieuwe AirPods Pro gaan bugs hebben, in tegendeel.

Bij de nieuwe AirPods Pro is het namelijk mogelijk dat je meldingen krijgt van de Zoek mijn-app (Find My) waarin te zien is dat de batterij vervangen zou moeten worden. Als je deze krijgt dan kan je die weg-swipen en negeren, het gaat hier dus om een bug. En zoals je hieronder kan zien, kan je melding krijgen over de linker- en de echte AirPod, en ook voor de case.

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news/imag...
vandaag 08:03

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone14ProEnProMaxDeepPurple-icoon.jpg
Het lijkt er op dat de verkopen van de ‘gewone’ iPhone 14 een beetje tegenvallen, de productielijnen daarvan zouden inmiddels ingezet zijn om beide iPhone 14 Pro modellen te maken. Dat laatste is niet voor niets, want het lijkt er op dat deze modellen nieuwe records aan het vestigen zijn.

Volgens CNBC zou Foxconn’s in het afgelopen kwartaal 40,4 procent meer omzet hebben gedraaid dan hetzelfde kwartaal een jaar gelden, een nieuw record voor dit bedrijf. Analist Neil Shah van Counterpoint Research denkt dat dit komt door ‘storming demand’ voor de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max, die allebei afgelopen maand gelanceerd werden.


Toch is Foxconn ook dit moment alleen m...
vandaag 08:02

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV-SiriRemote-icoon.jpg
Na jaren van kritiek kwam in mei 2021 eindelijk nieuwe Apple TV uit vergezeld door een remote die in zo’n beetje alle kritiek deed verstommen. In donker was bij deze wel duidelijk wat onder en boven was, het touch-vlak was vervangen door knoppen die ook aanraakgevoelig zijn, en nog veel meer.

Maar tot nu toe was nog niet bekend dat Apple bij deze nieuwe remote in eerste instantie een uitsparing had aan de onderkant om je wijsvinger in te laten rusten. Daarmee was deze prima remote waarschijnlijk nog beter geweest, want in het donker had je dan bijvoorbeeld nóg sneller kunnen vinden hoe je die vast moet houden. Naast de verbeterde ergonomie natuurlijk, wat ook nooit weg is.


Niemand weet waarom deze uitsparing het in niet gehaald heeft, want in het model wat uiteindelijk op d...
gisteren 07:03

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS16-icoon.jpg
Een kleine twee weken weken bracht Apple iOS 16.0.2 uit, de eerste bug-fix update voor alle iPhones waar iOS 16 op draait. Maar hoewel daar een aantal belangrijke bugs in verholpen werden zijn er nog steeds een aantal waar Apple nog niets aan gedaan heeft.

Daar gaat binnenkort verandering in komen, want er wordt ondertussen bij Apple hard gewerkt aan iOS 16.0.3 Deze bug-fix update zou de grootste nog openstaande problemen van iOS 16 moeten verhelpen. Denk aan laag volume tijdens het telefoneren via CarPlay, flikkerend display op oudere modellen iPhones, tekst die de Mail-app van laten crashen en het probleem waardoor Filmmodus alleen maar met een omweg te gebruiken is...
gisteren 07:03

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/TouchID-icoon.jpg
Face ID is in de afgelopen jaren almaar beter geworden. Zo werd het met iOS 15.4 mogelijk om Face ID te gebruiken als je een masker op hebt en als je een iPhone 13 of later hebt kan je met iOS 16 Face ID ook gebruiken als je jouw iPhone horizontaal houdt.

Maar er zijn vast nog altijd situaties te bedenken waarbij Touch ID handiger is dan Face ID, en dus zijn er ook mensen die het graag terug zouden zien komen, of in ieder geval als extra optie zouden willen zien. Daarbij zou er binnen Apple nog steeds geëxperimenteerd worden met Touch ID voor de huidige iPhones, alleen ziet er naar uit dat die experimenten niet succesvol genoeg zijn, en het dus niet terug zal gaan komen.


In de meest rece...
3 oktober 2022 - 10:19

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone14ProEnProMaxGoud-icoon.jpg
Eén van de verrassingen tijdens het Far Out-event op 7 september was dat Apple in iOS 16 iets compleet nieuws had gedaan met de nieuwe uitsparing in het scherm. Voor het eerst was iemand op het idee gekomen om zo’n uitsparing juist als een voordeel te gebruiken.

Dat is iets wat ook duidelijk naar voren kwam in de reviews van de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max, er is nauwelijks iemand te vinden die niet enthousiast is hierover. In een interview met het Japanse Axis Magazine vertellen Apple's Senior Vice President of Software Engineering Craig Federighi en Apple's Vice President of Human Interface Design Alan Dye hier meer over.


Kan je Alan Dye nog niet, in de video hierboven is hij he...
3 oktober 2022 - 10:07

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/TimCookSprekend2018-icoon.jpg
Tim Cook was deze week op de Università Degli Studi di Napoli Federico II in Napels, en sprak daar met studenten. Waarbij hij nog eens duidelijk maakte hoezeer hij gelooft in Augmented Reality (AR) als een techniek die onze toekomst zal gaan veranderen.

Hij was daar trouwens om een aan hem verleende eretitel voor ‘Innovation and International Management’ in ontvangst te nemen, waarbij er dus ook ruimte was voor een Q&A sessie met studenten. Daarbij kwam onder andere ook Artificial Intelligence (AI) voorbij, volgens Cook een “fundamental, horizontal technology that will touch everything in our lives”.

[img]https://www.macfrea...
30 september 2022 - 10:56

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Campus2-icoon.jpg
Mocht je Tony Blevins nog niet kennen, tot voor kort was hij Apple’s Vice President of Procurement, oftewel een erg belangrijke man voor de inkoop van Apple. Hij staat binnen Apple bekend als een uitstekende onderhandelaar, die daarin keihard kan zijn.

Het werd bijvoorbeeld door Tim Cook zelf aangesteld om alle onderhandelingen voor de bouw van de nieuwe Apple Park campus te doen, een project van een slordige 5 miljard dollar. En hij is te zien in onderstaande TikTok video van Daniel Mac, die bezig was met een serie van dit soort filmpjes over dure auto’s en hun eigenaren. In dit geval een Mercedes Benz SLR McLaren, een auto van ongeveer 500.000 dollar.

@itsdanielmac

 


Als Daniel Mac hem vraagt wat hij voor de kost doet dan zegt Tony Blevins het volgende:

Citaat
I have rich cars,
...
30 september 2022 - 10:36

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirPodsPro-icoon.jpg
Eén van de dingen die bij de presentatie van de tweede generatie AirPods Pro tijdens het Far Out-event werd uitgelicht is de sterk verbeterde adaptieve transparantie. Hiermee blijven erg harde omgevingsgeluiden wel hoorbaar, maar worden ze automatisch ‘in de achtergrond geplaatst’.

Omdat de presentatie begon met de zin “at the heart of AirPods Pro is our brand new H2-chip providing an incredible upgrade to performance from H1” leek het er op dat alle upgrades alleen maar voor deze nieuwe AirPods Pro zouden zijn. Maar op Reddit is nu te lezen dat met de derde bèta-versie van iOS 16.1 en de bèta-versie v5A304a van AirPods software deze optie ook voor de eerste generatie AirPods Pro ...
30 september 2022 - 10:24
Volgende pagina