https://www.macfreak.nl/modules/news/images/WhatsApp2-icoon.jpg
Apps als bijvoorbeeld Signal hebben al een tijdje de mogelijkheid om berichten na een ingestelde tijd te laten verdwijnen. Prettig als je geen enorm archief van chats op je iPhone wil opbouwen, met bijbehorende hoeveelheid data, of als je jouw privacy zo veel mogelijk wil beschermen.

WhatsApp is bezig met ook steeds meer van dit soort instellingen in te bouwen, de concurrentie van de andere chat-apps wordt daar kennelijk gevoeld. Waardoor Meta’s CEO Mark Zuckerberg een boodschap over privacy kwijt kon: “We’re rolling out a new disappearing messages option on WhatsApp today so you’ll be able to make all new chats disappearing by default after 24 hours, 7 days, or 90 days. Not all messages need to stick around foreve...
vandaag 11:20

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirPod-icoon.jpg
Vriend en vijand zijn het er over eens dat de derde generatie AirPods veel beter  is, niet in de laatste plaats omdat ze het geluid met adaptieve EQ  kunnen aanpassen, waardoor het voor goed geluid veel minder nauw luistert hoe deze AirPods in je oren zitten.

Om deze nieuwe AirPods nog meer onder de aandacht te brengen is Apple bezig met het uitbrengen van een aantal commercials die bij iedereen die al wat langer Apple volgt heel erg bekend zullen klinken. Want in deze serie zien we wat Apple tussen 2004 en 2008 ook gebruikte: dansers in silhouet die duidelijk van de muziek genieten.Er is wel één groot verschil met deze nieuwe campagne en die van ongeveer anderha...
vandaag 10:43

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBookPro2021-icoon.jpg
Eén van de selling points van de nieuwe 14-inch MacBook Pro en 16-inch MacBook Pro is de comeback van een heleboel aansluitingen die we eerder ook op MacBook Pro’s aantroffen, waaronder een SD-kaartlezer. Alleen blijkt de laatste niet bij alle kaarten even goed te werken.

Dit wordt nu alleen nog gesignaleerd op het forum van MacRumors, waar meerdere gebruikers laten weten dat wanneer een kaart niet werkt in een nieuwe MacBook Pro dat niets helpt, ook niet het op een andere manier formatteren. En het gaat om kaarten die alleen maar problemen geven in de MacBook Pro, met een externe kaartlezer in diezelfde MacBook Pro is er geen probleem.

[url=https://images.m...
vandaag 09:28

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBookPro2021-icoon-3.jpg
Je kon hier op MacFreak vandaag al eerder lezen wat er verwacht wordt voor de Apple Watch en voor de iPads van het komende jaar. Maar onze naam is MacFreak, dus hieronder de verwachtingen van alles wat Apple voor het komende jaar voor ons in petto heeft op Mac-gebied.

Dat zijn ten eerste een high-end iMac met Apple silicon en een groter scherm, die duidelijk boven de 24-inch ‌iMac zal komen in het programma, waarschijnlijk ook wat betreft de prestaties. Mochten die erg spectaculair zijn, dan krijgt deze misschien zelfs de naam iMac Pro mee. Als tweede wordt een helemaal vernieuwde MacBook Air verwacht met de opvolger van de M1-chip, waarschijnlijk de eerste M2.

...
gisteren 17:40

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadPro2021Lineup-icoon.jpg
Naast de voorspellingen voor de Apple Watch voor het komende jaar heeft Mark Gurman in zijn nieuwe Power on nieuwsbrief ook wat nieuws over Apple’s plannen voor de iPad Pro, iPad Air en de goedkoopste ‘instap-iPad’ voor het komende jaar.

Om met de goedkoopste iPad te beginnen, die zou een relatief bescheiden update krijgen. Als de voorspellingen kloppen dan betekent het een True Tone display en een 12 megapixel groothoeklens, waardoor ook op deze iPad Middelpunt (Center Stage) in videogesprekken mogelijk zou worden. Als je Middelpunt aanzet blijf je vanzelf altijd centraal in bee...
gisteren 13:11

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatchSeries7-icoon.jpg
Voordat de Apple Watch Series 7 werd uitgebracht waren er geruchten dat het uiterlijk daarvan door platte kanten meer op de huidige iPhones zou gaan lijken. Maar het design bleef onveranderd, hoewel het scherm wel weer een stuk groter werd (terwijl de behuizing met één millimeter toenam).

Voor het komende jaar voorspelt Mark Gurman in zijn Power On nieuwsbrief dat er een update komt voor de Apple Watch SE. De SE modellen werden door Apple tot nu toe nooit ieder jaar ‘ververst’ en de vorige kwam in september 2020 uit, dus in de loop van het komende jaar een nieuwe ligt voor de hand. Net zoals de andere SE modellen zal het waarschijnlijk gaan om een ‘uitgeklede’ versie.

[img]https://www.macfreak.nl/modules/new...
gisteren 11:19

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Safari-iOS14-icoon.jpg
Google was ooit de beste zoekmachine, lekker snel en je krijgt bijna altijd direct het gezochte resultaat, inmiddels moet je je eerst door teveel advertenties heen worstelen. Datzelfde business-model zien we ook bij YouTube (van hetzelfde bedrijf), je krijgt zoveel advertenties te zien dat de lol er snel afgaat.

Net zoals de eindeloze pop-ups is dit waarschijnlijk een manier om ons allemaal te dwingen YouTube Premium te nemen, maar er is gelukkig een andere oplossing waarmee je niet je privacy inlevert: de Safari-extensie Vinegar Deze is niet gratis (kost € 1,99), maar is zeker die kleine uitgave waard. En het zijn niet alleen alle commercials die verdwijnen, je krijgt ook weer de mogelijkheid van picture-in-picture en video’s kunnen in de achtergrond spelen in iOS en iPadOS.

...
gisteren 10:40

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirTag-icoon.jpg
Bij het uitbrengen van de AirTags werd meteen al duidelijk hoeveel moeite er gedaan was om complicaties rond privacy uit de weg te gaan, een probleem met trackers. Want met zo’n device worden natuurlijk al snel creatieve oplossingen bedacht, het is lastig om alle scenarios voor te zijn.

Eén scenario waar ze bij Apple misschien nog niet aan gedacht hebben is wat de Canadese politie nu signaleert: ook dieven hebben ontdekt hoe effectief AirTags zijn. Die zouden deze vooral gebruiken om te bevestigen aan dure auto’s die op plekken staan waar ze moeilijk te stelen zijn, zodat ze de auto kunnen volgen en op een beter geschikte plek makkelijker hun slag kunnen s...
4 december 2021 - 12:13

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Intel_Logo.jpg
Eerder vandaag kon je hier lezen dat TSMC begonnen is met de eerste pilot-productie van chips die op 3 nanometer gegraveerd worden. De meest logische klant hiervoor is Apple, een trouwe partner van TSMC en al jaren een enorme afnemer van het beste dat dit bedrijf kan produceren.

Maar volgens DigiTimes (betaallink) zou er een andere grote kaper op de kust zijn: Intel. Meerdere mensen uit het hogere management worden in het midden van deze maand bij TSMC verwacht om te praten over het produceren van zulke chips en de capaciteit daarvoor. Intel zou dit proces graag willen gebruiken voor de geplande Meteor Lake processors van dit bedrijf, door dit proces van TSMC te gebruiken hopen ze de concurrentie met Apple b...
3 december 2021 - 11:35

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleLogoChina-icoon.jpg
Waarschijnlijk heb je het al gezien of gelezen: de tennisbond Women’s Tennis Association (WTA) heeft besloten om alle toernooien in China te schrappen totdat overduidelijk is dat Peng Shuai, de voormalige nummer één van de wereld in het dubbelspel, echt veilig is.

Peng Shuai is niet meer in het openbaar gezien sinds ze vertelde dat voormalig vice-premier Zhang Gaoli haar had geforceerd om seks (“sexual relations”) met haar te hebben. Dit is voor het eerst dat ooit zo’n beschuldiging tegen een hoogstaand politicus in China geuit wordt, Peng Shuai is sindsdien alleen via video verbindingen gezien. Daarin vertelt ze dat alles oké is, maar omdat ze verder niet vrij is om te gaan en staan waar ze wil wordt dit niet geloofd.

[ur...
3 december 2021 - 10:52
Volgende pagina