https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Spyware-icoon.jpg
Hoe hard ze bij Apple ook hun best doen, beveiligers en hackers zullen altijd een kat-en-muis spel blijven spelen. Dat werd gisteren nog eens bevestigd tijdens de Pwn2Own Hacking Contest, waar Jack Dates van RET2 een kernel zero-day exploit van Safari liet zien, en zo 100.000 dollar opstreek.

In de .gif in de tweet hieronder kan je de hack in actie zien, hoewel je wel iets van hacking moet begrijpen om door te hebben wat er gebeurt. De korte versie is dat de hacker hier met zijn code via Safari toegang krijgt tot de kernel van het systeem, waarna je met je eigen code toegang tot het systeem hebt. De hacks van de Pwn2Own Hacking Contest worden trouwens met de fabrikanten gedeeld, Apple zal dit gat in de komende tijd ongetwijfeld dichten.


Het viel trouwens op ...
9 april 2021 - 11:25

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Messages-iOS-icoon.jpg
Toen de Berichten-app (eerst iMessage, later Messages) op 6 juni 2011 voor het eerst aan de wereld werd getoond was het erg belangrijk dat het ook op de iPad en de iPod touch werkte. Voor de Mac moesten we een jaartje langer wachten, sindsdien is daar ook nog de Apple Watch bij gekomen.

Vanaf het begin waren er geruchten dat ze bij Apple van plan waren om deze app cross-platform te maken, zodat die dus ook op Android zou werken. Uit documenten (PDF, 16,2 MB) die nu in de rechtszaak van Epic Games vs. Apple naar buiten zijn gekomen blijkt dat daar inderdaad over is nagedacht, maar dat er besloten is om het exclusief voor onder andere de iPhone te houden, omdat anders de overstap naar Android te makkelijk zou zijn.

https://www.youtube.com/watch?...
9 april 2021 - 10:29

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleArcade-icoon.jpg
Ben je een gamer en heb je interesse in Apple Arcade, dan kan je daarop een apart abonnement nemen. Maar er is nog een tweede optie, want het zit ook in Apple One (samen met de andere opties die Apple in dit combi-abonnement heeft gestopt: Apple Music, Apple TV+ en extra opslag in iCloud).

Tot nu toe breidde Apple de catalogus van Apple Arcade langaam maar zeker steeds verder uit, altijd met exclusieve games. Daar is nu verandering in gekomen, want Apple heeft er in één klap dertig al bestaande en populaire games aan toegevoegd. En al die nieuwe games zijn natuurlijk ook allemaal te spelen zonder dat je er iets voor moet bijbetalen of dat je doo...
8 april 2021 - 13:04

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FindMy-icoon.jpg
Apple ligt de afgelopen tijd vaak onder vuur omdat het eigen dingen zou bevoordelen, en het lijkt er op dat ze hun best aan het doen zijn om te laten zien dat dit niet het geval is. Dat is te zien in dit persbericht, waarin de mogelijkheid om externe devices aan Zoek mijn toe te voegen wordt aangekondigd.

Opvallend, want onder de eerste items die binnenkort in Apples’ eigen Zoek mijn toegevoegd kunnen worden vinden we naast de S3 en X3 e-bikes van VanMoof ook Belkin’s SOUNDFORM Freedom True Wireless Earbuds die waarschijnlijk pas in juni uitgebracht zullen worden en de ONE Spot van Chi...
8 april 2021 - 12:40

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/TimCookFrontaal2015.jpg
Een paar dagen geleden kon je hier op MacFreak al lezen dat Kara Swisher een uitstekend interview had gehouden met Apple’s CEO Tim Cook. In dat interview werd hem ook de vraag gesteld of hij nog een decennium bij Apple aan zou blijven en zijn antwoord was: “Ten more years? Probably not.”

Hij vervolgde die zin met “But I can tell you that I feel great right now and the date is not in sight. But ten more years is a long time — and probably not ten more years.” Voorlopig zal Tim Apple dus nog door alle stormen heen loodsen, maar voor het eerst speculeert hij dus op het einde van zijn termijn als CEO, en dus komt ook vanzelf de vraag naar boven wie een goede vervanger voor hem zou zijn.

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.A...
8 april 2021 - 12:23

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/2020MacBookAir-M1-icoon.jpg
De corona crisis heeft gezorgd voor zowel meer vraag als problemen met de productie, dus dat er een steeds groter tekort aan computer-onderdelen ontstaat, is niet zo vreemd. Apple leek daar tot nu toe relatief weinig last van te hebben, maar daar zou verandering in kunnen komen.

Want hoewel ze bij Apple er erg goed in zijn om zoveel mogelijk voor zichzelf te reserveren, geholpen door de economische macht van het bedrijf, meldt Nikkei Asia nu dat ook Apple nu last heeft van deze situatie. Bij MacBooks zou het vooral om chips gaan, bij iPads vooral om displays en de componenten die daarbij nodig zijn.
[img]https://www.macfreak.nl/modules...
8 april 2021 - 12:06

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/JohnTernus-icoon.jpg
De meesten van ons zullen zelden of nooit kijken op de pagina waar de leiding van Apple bij elkaar te zien is. Maar als daar wat verandert is het natuurlijk wel de moeite om daar wat aandacht aan te besteden, want dat zijn tenslotte de mensen die het meest bij Apple in de melk te brokkelen hebben.

Recent is aan die pagina iemand toegevoegd: John Ternus, inmiddels Apple’s senior vice president of Hardware Engineering. Deze positie werd tot voor kort waargenomen door Dan Riccio, die recent de leiding kreeg over een project waar Apple geen bijzonderheden over gaf, maar waarvan algemeen wordt aangenomen dat het om de Augmented Reality/Virtual Reality bril gaat die Apple de komende tijd waarschijnlijk zal gaan uitbrengen. Mocht je denken dat je John Ternus niet kent, hij was in ieder geval recent vaak in Apple’s presen...
7 april 2021 - 16:36

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FindMy-icoon.jpg
Dat Apple plannen heeft met Zoek mijn is geen geheim, er werd in de afgelopen periode niet voor niets steeds meer onder die ene noemer gebracht. En waarschijnlijk betekent het uitbreiden van ‘Zoek mijn’ voor trackers van andere aanbieders ook dat Apple’s eigen AirTags binnenkort het levenslicht zullen zien.

Apple heeft hiervoor nu een nieuwe app gelanceerd voor partijen die hieraan mee willen doen, dat onder het Made for iPhone (MFi) programma valt. Daarvoor bestaat inmiddels een aparte app, die Find My‌ Certification Assistant heet. Met deze app is het mogelijk om te testen of een device goed gevonden wordt, hoe de verbinding is en andere belangrijke dingen hierbij. De bedoeling is natuurlijk dat devices hiermee zo goed mogelijk zullen werken in het Zoek mijn-netwerk.

[url=https://www.macfreak.nl/module...
7 april 2021 - 14:55

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/WhatsApp2-icoon.jpg
Vind je privacy belangrijk dan gebruik je waarschijnlijk liever Apple’s eigen Berichten-app, Signal, Telegram of een andere chat-app die privacy centraal zet. Maar toch blijft WhatsApp de marktleider bij ons, onder andere door de extra mogelijkheden die deze app biedt.

Eén van die mogelijkheden is het makkelijk overzetten van je gearchiveerde apps van de ene naar de andere iPhone, simpel als je gebruik maakt van het opslaan van een reservekopie daarvan in iCloud. Maar WhatsApp chats overzetten van Android naar iOS en andersom is een stuk lastiger, want op Android wordt voor dezelfde reservekopie Google Drive gebruikt.

[ur...
7 april 2021 - 13:44

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/DiskDrill-icoon.jpg
Ben je de gelukkige eigenaar van een nieuwe Mac met Apple’s eigen M1 chip, dan is er goed nieuws. Want ook als je een goede backup hebt is het nog altijd mogelijk dat je een data recovery-app nodig hebt, bijvoorbeeld als je dingen weggooit en de prullenbak leegt tussen backups in.

Voor alle bezitters van een nieuwe MacBook Air, 13-inch MacBook Pro of Mac mini is er goed nieuws: tussen de ware stortvloed aan apps die de M1 chip ondersteunen zien we ook een app voor data recovery. Dat betekent sowieso meer snelheid, maar mogelijk ook betere toegang, met name tot systeembestanden.

[img]https://www.c...
7 april 2021 - 09:35
Pagina: Vorige pagina Volgende pagina