https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatchUltra-Series1-icoon.jpg
De Apple Watch Ultra is vanaf morgen te koop, en dus komen ook de reviews van dit compleet nieuwe model nu naar buiten. Dit model heeft een boel extra’s ten opzichte van de bestaande Apple Watches, zoals een (veel) betere batterij, (veel) helderder scherm, extra actieknop en nog veel meer.

Al deze dingen komen voorbij in de reviews hieronder, waarbij de verbindende factor waarschijnlijk is dat dit een uitstekend nieuw device is van Apple, maar dat het waarschijnlijk voor een relatief kleine doelgroep zal zijn. Daarbij blijken veel reviewers de nadruk op andere dingen te leggen, je komt dus zeker aan je trekken als je er meerdere bekijkt of leest. Hieronder eerst een aantal video reviews, met daaronder de geschreven versies.

Marques Brownlee

https://www.youtube.com/watch?v=Ku8d9...
22 september 2022 - 11:47

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS16-icoon.jpg
Eén van de vele dingen die aan iOS 16 zijn toegevoegd is iets waar je daarvoor altijd een toetsenbord van de derde partij voor nodig had: de mogelijkheid voor het aanzetten van kleine trillingen, waardoor je de bevestiging krijgt dat je een toets op het toetsenbord ook echt aanraakt.

Wil je die trillingen voelen, daarvoor moet je in zijn in Instellingen → Horen en voelen, waar je dan in Toetsenbordfeedback de optie Voelbaar aan moet zetten (zie hieronder). Apple heeft hier inmiddels een speciale support-pagina over online gezet, waarbij we ook meteen gewaarschuwd worden dat deze keuze wel zorgt voor wat extra batterijverbruik.

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS16ToetsenbordfeedbackVoelbaar.j...
22 september 2022 - 11:30

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirPodsPro-icoon.jpg
Het gebeurt vaker dat er devices voor het uitkomen bij klanten aankomen. Dat gebeurt vooral bij mensen die meteen toen de mogelijkheid er was al bestelden, waardoor het device eigenlijk iets te vroeg op de plaats van bestemming arriveert. Dat is ook bij de 2e generatie AirPods Pro het geval.

Daardoor kunnen wij hieronder meegenieten van de allereerste Unboxing Video van deze nieuwe AirPods Pro. Dit model brengt verbeterde actieve ruis­onderdrukking en adaptieve transparantie, waardoor nog meer achter­grondgeluid weggefilterd kan worden.  Daarbij heeft ruimtelijke audio een persoonlijk tintje gekregen, kan je met volledig opgeladen batterijen maar liefst zes uur lang luisteren en is de volumeregeling nu een kwestie van swipen.


Maar dat is in een Unboxing Video natuurlijk allemaal niet te zien, hieronder...
22 september 2022 - 10:17

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone14ProEnProMaxGoud-icoon.jpg
Alle nieuwe iPhone 14 modellen en de 2e generatie Apple Watch SE, Apple Watch Series 8 en Apple Watch Ultra hebben Ongelukdetectie (Crash Detection) ingebouwd: deze devices registreren automatisch als een zwaar auto-ongeluk plaatsvindt en bellen dan automatisch het alarmnummer.

De beste manier om te zien of deze functie inderdaad werkt zoals die wordt geadverteerd is natuurlijk dit te testen door één van deze devices in een auto te monteren en die dan hard tegen iets aan te laten knallen. Dat is precies wat je in de video hieronder kan zien, het device dat bij deze test gebruikt werd is een iPhone 14 Pro.


De video is onbedoeld nogal grappig, omdat ze de eerste keer het wrak waarop ze willen crashen missen, waardoor het alleen maar gescham...
22 september 2022 - 09:47

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone14ProEnProMaxDeepPurple-icoon.jpg
In de video van het artikel over iFixit’s teardown van de iPhone 14 kwam het al aan bod: ook de iPhone 14 Pro Max zou door iFixit uitgebreid aan de tand worden gevoeld. Inmiddels is het zover, en blijkt dat de Pro-modellen nog steeds een stuk lastiger te openen zijn.

Dat betekent ook dat de reparaties voor de Pro modellen een stuk duurder uitvallen. Het vervangen van de achterkant van de iPhone 14 Pro max kost bij Apple bijvoorbeeld 699 euro en voor de iPhone 14 Pro is dat 599 euro. Is dat nodig voor de iPhone 14 dan ben je 199 euro kwijt, voor de iPhone 14 Plus is dat 229 euro.


Heb je bij aankoop, of binnen de eerste drie maanden na aankoo...
21 september 2022 - 12:57

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AstropadStudio-icoon.jpg
De meesten van ons kennen Astropad waarschijnlijk van Luna Display, één van de eerste betrouwbare opties om een iPad als extensie van een Mac (of PC) te gebruiken. Maar het bedrijf heeft meer in het portfolio, bijvoorbeeld ook Astropad Studio, prima software voor met name illustratoren.

Maar sinds Apple Sidecar in macOS Catalina inbouwde nam de vraag naar Luna Display waarschijnlijk af, en Astropad komt nu met een “Ultralight ergonomic drawing surface for iPad”, dat ze Darkboard hebben genoemd. Dit is gelanceerd via Kickstarter, maar heeft met 23 dagen te gaan al het beoogde budget van iets meer ...
21 september 2022 - 11:23

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS16-icoon.jpg
iOS 16.1 zal de eerste grote update worden voor iOS 16, dus een update waarin een aantal belangrijke dingen zal worden toegevoegd. Daarbij wordt duidelijk ook geluisterd naar de feedback die Apple binnen krijgt, want er worden ook relatief kleine dingen in aangepast.

Zo kan je in iOS 16 in Instellingen →  Batterij kiezen voor weergave van het percentage van je batterij, maar als je die keuze maakt is de visuele weergave van het leeglopende batterijtje meteen verdwenen, die lijkt dan altijd vol. Dat voelt tegenstrijdig, en wierp meteen de vraag op waarom dit bij Apple zo gedaan was.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS16.1TweedeBetaBatterijPercentage.jpg

klik op de afbeeldingen voor een grotere versie[
...
21 september 2022 - 09:30

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone14ProEnProMaxGoud-icoon.jpg
Twee dagen geleden kon je hier op MacFreak al lezen dat gebruikers van de nieuwe iPhone 14 modellen last kunnen hebben van een aantal bugs. Daar kunnen we er nog eentje aan toevoegen: moeilijk hoorbaar voor de persoon aan andere kant als je via CarPlay belt.

Er zijn inmiddels op veel plekken meldingen hierover te vinden, onder andere op Reddit en op Apple’s eigen Support Community en Twitter (zie hieronder). De klacht wordt op verschillende plekken op verschillende manieren verwoord, maar het probleem is steeds hetzelfde: het geluid van degene die met een iPhone 14 via CarPlay belt wordt e...
21 september 2022 - 09:17

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS16-icoon.jpg
Je kon gisteren hier op MacFreak al lezen dat er nog wat bugs zijn waar de iPhone 14 modellen last van kunnen hebben. Dat zijn bijvoorbeeld bibberend beeld bij gebruik van apps van derden of het traag openen van Apple’s eigen Camera-app, maar er zijn meer klachten.

Er zijn bijvoorbeeld ook mensen die last hebben van heel erg veel meldingen bij het kopiëren en plakken van informatie van de ene naar een andere plek. Volgens Ron Huang, een senior manager bij Apple, gaat het daarbij ook beslist niet om gedrag zoals het zou moeten, ook dit zal waarschijnlijk binnenkort in een bugfix-update opgelost worden.

[i...
20 september 2022 - 12:04

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Bij de aankondiging van iPhone 14 modellen hier op MacFreak stond er niet voor niets in de titel dat de prijs in de VS ongewijzigd was. Want de hogere prijzen bij ons komen niet zozeer door een prijsverhoging van Apple, maar doordat de euro op dit moment minder waard is dan de dollar.

Een vergelijkbare correctie gaan we binnenkort ook zien in de App Store, wat betekent dat ook daar de prijzen omhoog zullen gaan. Dat is te zien op deze pagina van Apple voor ontwikkelaars. Daar lezen we dat deze prijsverhoging niet alleen geldt voor alle landen in de eurozone, maar ook voor Chili, Egypte, Japan, Maleisië, Pakistan, Polen, Vietnam, Zuid Korea en Zweden.


[url=https://www.macfreak....
20 september 2022 - 11:14
Vorige pagina Volgende pagina