https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirPodsPro-icoon.jpg
Tijdens de recente keynote van de WWDC kwam ook een aantal belangrijke dingen op het gebied van gezondheid voorbij, waarbij de Apple Watch altijd een belangrijke rol heeft. Maar ook je iPhone kan bijvoorbeeld het aantal stappen per dag tellen.

In een interview met TechCrunch maakt Kevin Lynch, Apple’s Vice President of Technology en de man die de leiding heeft over de Apple Watch, duidelijk dat ook de AirPods zulke data kunnen leveren. En dat Apple door meer en meer data van verschillende devices te combineren dingen kan meten die met één device niet mogelijk zouden zijn. Zoals het voorspellen van het valrisico, gebaseerd op metingen van zowel je Apple Watch als je iPhone.

https:/...
17 juni 2021 - 07:10

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple_Logo_Regenboog_Origineel.jpg
Door de jaren heen hebben we een aantal keren bericht over het Apple Museum, bijvoorbeeld bij de oprichting en toen ze een ludieke actie hielden. Maar mede door corona is dit museum opgeheven, maar de collectie komt gelukkig toch nog goed terecht.

Want de collectie van dit museum vulde de hiaten in de collectie van Ed Bindels, oprichter en eigenaar van Apple-reseller Amac. Inmiddels telt zijn collectie mede hierdoor maar liefst vijfduizend objecten. Daarmee zal begin komend jaar in The Wall, het rode winkelcentrum langs de A2 waar ook de grootste vestiging van Amac zit, het grootste Apple-Museum van Europa...
17 juni 2021 - 07:08

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadPro2021Lineup-icoon.jpg
Eén van de dingen die in iPadOS 15 stevig is aangepakt is de Bestanden-app (Files). Het is nu mogelijk om opslag die in NTFS is geformatteerd te lezen, waarmee dat op gelijke hoogte komt met macOS. Het gaat alleen om lezen en bestanden ervan kopiëren, iets opslaan is niet mogelijk.

Verder heeft de Bestanden-app nu een cirkelvormige indicator gekregen waarmee je makkelijk kan zien als er data overgezet wordt hoever dat proces gevorderd is. Gebruik je een muis of trackpad, dan is het in deze app nu ook mogelijk om met Shift ingedrukt ‘slepend’ met de cursor meerdere bestanden tegelijk te selecteren. Daarna kan je met al die geselecteerde bestanden van alles in één keer doen, zoals kopiëren, verplaatsen, etc.


In de video hierboven kan je al deze nieuwe dingen voorbij zien komen. En wil je nog meer,...
16 juni 2021 - 11:02

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTVPlus-icoon.jpg
Vanaf het moment dat Apple TV+ in november 2019 werd gelanceerd kreeg je dat een jaar lang gratis bij de aankoop van een nieuwe Apple TV, Mac, iPad of iPhone. Maar Apple TV+ groeit, inmiddels zijn er ruim 40 miljoen betalende klanten, en de gratis periode wordt ingekort.

Tot 30 juni aanstaande geldt nog steeds de aanbieding van een jaar gratis bij aankoop, vanaf 1 juli gaat die periode naar drie maanden. Met andere woorden, Apple TV+ wordt gelijkgetrokken met Apple Music, waarvoor al heel erg lang een gratis periode van drie maanden geldt, om het te kunnen uitproberen. Dat Apple TV+ gezonde groei laat zien komt waars...
16 juni 2021 - 10:03

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Een commercial maken voor ruimtelijke audio is niet makkelijk, want hoe breng je een revolutionaire stap in audio in beeld? Het creatieve team bij Apple heeft dit opgelost door Masego (de zanger) in beeld ‘te klonen’, waardoor het beeld weer aansluit op het ruimtelijke geluid.

Bij Apple geloven ze trouwens dat ruimtelijke audio, dat bestaat dankzij Dolby Atmos, een veel grotere toekomst heeft dan de Lossless Audio-optie die Apple op dit moment ook aan het uitrollen is in Apple Music. In dit persbericht kan je bijvoorbeeld lezen hoe enthousiast Zane Lowe van Apple Music hierover is, en dat is maar één voorbeeld van de mensen die bij Apple fulltime bezig zijn met audio.

https:/...
15 juni 2021 - 08:13

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/24-inch-iMac2021BlueWallpaper-icoon.jpg
Als je een nieuwe 24-inch iMac koopt, dan is het een goed idee om eerst even goed te kijken of die echt recht op zijn standaard staat. Want ondanks de zeven schroeven die de nieuwe iMac aan die standaard bevestigen, blijken sommige daar niet helemaal recht op te staan.

Daarbij gaat het soms om een heel erg kleine afwijking, die pas gezien werd nadat dit nieuws naar buiten kwam. Maar in sommige gevallen gaat het om meer dan twee millimeter uit het lood, en dan heb je waarschijnlijk geen centimeter nodig om te zien dat je iMac niet helemaal recht staat.  Naast de video hieronder is er ook een melding te vinden op Apple’s eigen Support Communities.


Omdat dit (nog...
15 juni 2021 - 07:51

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS12-icoon.jpg
Apple heeft een update op de servers gezet voor alle devices die op iOS 12 draaien, door keuze of omdat die iOS 13 (en later) niet aankonden. Zoals altijd brengt deze update geen extra’s, maar is puur bedoeld om de veiligheid van deze devices op het internet te verhogen.

De devices waarvoor iOS 12 het eindstation was zijn de iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air, iPad mini 2, iPad mini 3 en iPod touch (6e generatie). Meer informatie over de problemen die in deze update verholpen worden is te vinden op deze pagina, waar je kan lezen dat er een probleem was wat waarschijnlijk ook al echt misbruikt werd (“Apple is aware of a report that this issue may have been actively exploited.”).

[img]https://www.macfreak.nl/modules/news/image...
15 juni 2021 - 07:22

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS15-icoon.jpg
Op een iPad is het sinds iOS 11 in september 2017 uitkwam al mogelijk onderdelen van de ene naar de andere app te kopiëren door ze te verslepen, het drag-and-drop wat we van macOS al veel langer kennen. Maar voor iPhone en iPod touch had dit kennelijk geen prioriteit.

Maar in de lijst van alle nieuwe features van iOS 15 komt drag-and-drop wel degelijk voor, vanaf deze herfst wordt items kopiëren door ze te verslepen dus ook op de iPhone en iPod touch mogelijk. In de video in de tweet hieronder zie je het in actie, waardoor ook meteen duidelijk te zien is hoe makkelijk dat in iOS 15 werkt.


Hieronder hoe Apple het op de al eerder genoemde pagina omschrijft:...
14 juni 2021 - 14:43

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HomePod-icoon.jpg
In maart van dit jaar werd bekend dat Apple was gestopt met de productie van het grotere model van de HomePod, en dat alleen de HomePod mini in het assortiment zou blijven. Apple had zich kennelijk misrekend, de vraag naar deze uitstekende speaker bleek uiteindelijk toch kleiner dan verwacht.

Inmiddels zijn op de meeste plaatsen deze HomePods uitverkocht, zoals in de VS zowel bij het spacegrijze als het witte model het geval is. En zowel in Duitsland als in Frankrijk staat deze HomePod nog wel vermeld in de online Apple Store. I...
14 juni 2021 - 11:39

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS15-icoon.jpg
Nu de eerste beta-versie van iOS 15 voor ontwikkelaars beschikbaar is worden er natuurlijk steeds meer nieuwe dingen daarin ontdekt. Want Apple’s lijst van alle nieuwe features is indrukwekkend, maar toch is er niet genoeg ruimte om alles in detail te vermelden.

Apple vermeldt daar bijvoorbeeld wel dat we voortaan in de Foto’s-app onder andere de informatie over de camera, lens, sluitersnelheid en bestandsgrootte kunnen zien. Informatie die we ook kennen onder de naam Exif, wat staat voor Exchangeable image file format, ook wel metadata genoemd. Maar het gaat nog verder, je kan ook zien vanuit welke app een foto afkomstig is, en zel...
14 juni 2021 - 11:09
Vorige pagina Volgende pagina