https://www.macfreak.nl/modules/news/images/RodeKruis-RodeHalveMaan-icoon.jpg
Dat er op dit moment meer migranten deze kant op komen dan wat we gewend zijn weet waarschijnlijk iedereen al, het domineert tenslotte het nieuws. Deze situatie is ook in de VS inmiddels veel in het nieuws geweest, en waarschijnlijk daardoor heeft het ook de aandacht van de mensen bij Apple getrokken.

Het resultaat is deze iTunes-pagina, waar je de mogelijkheid hebt om donaties te doen aan het Rode Kruis en de Rode Halve Maan. Apple geeft ons daarbij zes opties: je kan daar 5, 10, 25, 50 , 100 en 150 euro doneren. En als je meer wilt geven, dan kan je natuurlijk ook meerdere keren op een knop drukken.
...
21 september 2015 - 11:34

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Eind juni lanceerde Apple het nieuwe Apple Music, en omdat we nu bijna aan het eind van september zitten zijn de eerste vier maanden die we het allemaal gratis uit mochten proberen bijna voorbij. Daarom is het interessant om te kijken hoe MacFreaks na een paar maanden denken over deze streaming service van Apple.

Is dit het antwoord waar we op hebben zitten wachten? Is Human Curation inderdaad het antwoord, en blijkt die inderdaad veel beter dan playlists die door computers worden samengesteld? Is het de mogelijkheid om artiesten te volgen die jou overhaalt, of is het juist het relatief gunstig geprijsde Family Plan?

Of vind je Apple Music helemaal niets, en houd je het bij Spotify of een andere service?
...
28 september 2015 - 14:33

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Apple heeft op hun YouTube kanaal een aantal video's gezet die daar misschien eigenlijk al eerder hadden moeten staan. Want de proefperiode voor iedereen die Apple Music in de afgelopen drie maanden hebben uitgeprobeerd is bijna afgelopen, en nu komt Apple met uitleg van hoe het allemaal werkt.

Maar onder het motto "beter laat dan nooit" krijgen we een hoop dingen te zien in deze video's waar wat van op te steken is, want in elke video wordt erg duidelijk een functie van Apple Music uitgelegd.

Het meest opvallende is misschien nog wel de Britse voice-over, misschien dat de voice-overs van Jonathan Ive zo goed beviel dat Apple daar mee door wilde gaan, of misschien wil Apple hiermee een wat meer internationale u...
29 september 2015 - 11:32

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6s-en-6sPlus-icoon.jpg
Dat een iPhone niet altijd even waterdicht is kon je in het verleden al vaker lezen op ons forum, want er kwamen nog wel eens gevallen voorbij van iPhones die een val in het water niet overleefd hadden.

Kennelijk is Apple bezig met hun devices steeds beter te sealen, want van de Apple Watch is al bekend dat die geen probleem heeft met een douche of een eindje zwemmen. Apple zelf claimt trouwens helemaal niet dat de Apple Watch waterproof is, dus het blijft wel je eigen risico als je besluit om dat inderdaad te gaan doen. Maar dat het werkt kan je hieronder zien.

[youtube]http...
28 september 2015 - 13:35

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoto_09_Icoon.jpg
Er zijn geruchten dat Apple bezig zou zijn met het ontwikkelen van een enorm grote stap voor de camera, en dat zouden we volgend jaar in de iPhone 7 gaan zien. Maar ondertussen maakt Apple ook nog steeds stappen voor het verbeteren van de camera's van iedere generatie, waardoor Apple ook nog steeds de marktleider is voor fotografie.

De stappen die Apple de afgelopen jaren gemaakt heeft zijn duidelijk te zien in dit vergelijk van Lisa Bettany. Zij heeft steeds hetzelfde onderwerp gefotografeerd met alle modellen van de iPhone, waardoor we een goede vergelijking kunnen maken.

Daarbij komt eigenlijk ieder belangrijk gebied aan bod, dus zowel macro, ...
29 september 2015 - 13:01

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Maps-icoon-iOS7.jpg
Dat Apple constant achter de schermen bezig is met het verbeteren van de kaarten-app is al veel langer bekend. Eén van de dingen waaraan dat duidelijk te zien is dat er steeds meer Flyover locaties aan de Kaarten-app worden toegevoegd.

En ook nu is het weer zo, en heeft Apple weer een hele lijst van dit soort locaties aan de Kaarten-app toegevoegd. De complete lijst van Apple zelf is trouwens op deze pagina te vinden, het zijn er inmiddels al 190 in totaal.

Daarbij zitten er 19 nieuwe locaties, hieronder de lijst van al deze nieuwe locaties, zodat je ze zelf ook kunt opzoeken:
Citaat


  • Angers, Frankrijk
  • Carcassonne, Frank
...
29 september 2015 - 12:25

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6s-en-6sPlus-icoon.jpg
Eind afgelopen week kon je hier op MacFreak al lezen, in dit nieuwsbericht. Er waren indicaties dat de nieuwe iPhone 6s en 6s Plus er weer in slagen om de eerdere ongelofelijke records, door hun voorgangers gevestigd, te verbreken.

Inmiddels hoeven we het niet meer met indicaties te doen, maar weten we het zeker. Want Apple heeft laten weten dat er inderdaad weer een nieuw record gevestigd is, het persbericht daarover kan je hieronder lezen.

Daarin komen we ook iets anders belangrijks tegen: vanaf 9 oktober zullen deze nieuwe iPhones te koop zijn in zowel Nederland als België.
Citaat

...
28 september 2015 - 15:39

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Adobe-logo.jpg
Zowel Adobe Photoshop als Premiere staan bekend als pakketten waar makkelijk mee te werken is voor een gunstige prijs, en daar zijn nu updates van uitgebracht die het eerste nog beter maakt.

Want volgens AppleInsider is de user interface van vooral Photoshop Elements 13 behoorlijk verbeterd, heeft Premiere er een aantal tools bijgekregen waardoor het veel makkelijker werkt en zorgt Elements Live op het web voor erg goede tips en uitleg.

Hieronder twee voorbeeldjes van de interface, die ziet er ook lekker simpel en helder uit.

[img]http://www.macfreak.nl/modules/news/images/Art.Adob...
24 september 2014 - 09:48

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6s-en-6sPlus-icoon.jpg
Als je een beetje stevig je best doet dan is het mogelijk om een iPhone 6 en al helemaal om een 6 Plus te buigen. Of je dat ooit overkomt is een tweede, de meeste mensen gaan niet zitten met zo'n telefoon in hun kontzak, maar bendgate was geboren.

Het zag er naar uit dat Apple heel wat gedaan heeft om de nieuwe iPhone 6s en 6s Plus een stuk sterker ta maken. Ten eerste werd er nu 7000 series aluminium gebruikt, ten tweede werden er versterkingen aangebracht bij het zwakste punt, ronde volumeknoppen en aan/uit knop. Dat was eerder al te zien in dit nieuwsbericht.

Inmiddels zijn de iPhone 6s en 6s Plus uit en kan er dus met de echte modellen getest worden. V...
28 september 2015 - 14:54

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6s-en-6sPlus-icoon.jpg
Vooraf was er veel scepsis onder analisten over de kans dat Apple met de iPhone 6s en 6s Plus de records die de modellen zonder s gevestigd hadden zou kunnen evenaren, verbreken zou al helemaal niet mogelijk zijn.

Maar het lijkt er op dat Apple het toch weer flikt, tenminste, als we kijken naar de Tweet die de CEO van T-Mobile in de VS verstuurd heeft. Want daarin zien we dat de pre-orders voor de nieuwe modellen maar liefst 30 procent hoger zouden zijn dan de iPhone 6 en 6 Plus.
Citaat


25 september 2015 - 08:57

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/BundleHunt-logo-icoon.jpg
BundleHunt kennen we allemaal als een plek waar we regelmatig leuke software-bundels kunnen vinden, en nu is dit ook weer het geval. Het gaat nu om vijftien programma's voor de Mac, die samen opgeteld normaal gesproken 850 dollar zouden kosten, maar deze bundel kost nu maar $ 17,99.

Daarbij zitten er een aantal erg populaire programma's bij, waarbij RapidWeaver waarschijnlijk de bekendste is. Deze bundel heeft als titel "The Big Mac Bundle" meegekregen, en je kan hem vinden op deze pagina. Verder vind je hieronder de links naar alle apps met daaronder video's waarin je meteen meer over deze apps te weten kunt komen. Van de laatste vier apps waren geen video's te vinden, dus daar ...
22 september 2015 - 12:55

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Vault-icoon.jpg
Het Lockscreen lijkt een probleem voor Apple, keer op keer zien we weer een manier opduiken waarop mensen er voorbij kunnen komen zonder wachtwoord. Natuurlijk repareert Apple dit altijd snel, en dat zal dit keer ongetwijfeld ook weer het geval zijn, maar het staat op z'n minst nogal suf.

Deze keer is het weer Jose Rodriguez die dit keer een manier ontdekt heeft, hij was eerder ook degene die de manier ontdekte om langs het Lockscreen van iOS 6.1.3 te komen.

In de video hieronder kan je zien hoe het dit keer mogelijk is.Alleen iDevices met een vier- of zescijferige code zijn op deze manier te 'kra...
24 september 2015 - 10:26

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
Bij ieder nieuw device van Apple is het weer vaste prik, iFixit haalt het zo snel mogelijk uit elkaar. Daarbij komt er vaak een hoop interessants voorbij, en zien we meteen hoe makkelijk (of hoe moeilijk) dat device te repareren is.

Het eerste wat meteen interessant is dat ze waarschijnlijk de duidelijkste foto hebben gemaakt tot nu toe, waarin we erg goed kunnen zien wat het hoogteverschil is tussen de nieuwe en zijn voorgangers van de tweede en derde generatie.

http://www.macfreak.nl/modules/news/images/zAppleTV4eGenVergelijk.huge.jpg


De complete 'teardown' kan je [url=https://www.ifixit.com/Teardown/Apple+TV+4...
23 september 2015 - 15:01

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Waarschijnlijk is het één van de bekendste games van aller tijden, want zo'n beetje iedereen kent Angry Birds wel, waarschijnlijk ook de meeste mensen die het nog nooit gespeeld hebben.

Deze game was dus een groot succes voor de makers, Rovio Entertainment werd er groot door. Maar het was ook een probleem voor het bedrijf, want het lukte ze niet om een andere titel in de markt te zetten die het succes van Angry Birds kon evenaren.

Daarom zagen we een heleboel opvolgers, en natuurlijk ook een heleboel variaties en imitaties. En inmiddels is er zelfs een bioscoopfilm. Hieronder kan je de trailer daarvan zien, we zijn benieuwd of deze film het succ...
25 september 2015 - 11:47

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Ook dit jaar organiseert Apple weer hun jaarlijkse muziekfestival. Dat heet nu natuurlijk niet meer het iTunes Festival, maar is omgedoopt naar Apple Music Festival. Tien dagen lang, van 19 tot 28 september, zal het weer gaan knallen in het Londonse Roundhouse, en inmiddels zijn de eerste acts bekend.

Dat zijn One Direction (22 september), Disclosure (25 september), Pharrell Williams (26 september) en Florence + The Machine (28 september). Je hoeft er trouwens niet persé bij te zijn, alle concerten zullen gratis te zien zijn via Apple Music.

Meer hierover in het persbericht van Apple hieronder:
Citaat


Apple Music Festival Brings Incredible Live Performances to Fans Worldwide in September
<
...
18 augustus 2015 - 09:08
Pagina: Vorige 1 ... 238 239 240 [241] 242 243 244 ... 272 Volgende