https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS9-icoon.jpg
Ontwikkelaar Hamza Sood heeft inmiddels een reputatie hoog te houden als degene die vaak de eerste is om nieuwe dingen in beta-versies van iOS te vinden, en ook dit keer stelt hij niet teleur.

Want hij heeft in de code van iOS 9 beta weer een aantal dingen gevonden die laten zien waar Apple mee bezig is, dat deelde hij in 608666970616160256[/tweet]/photo/1]deze tweet met de wereld, en het is goed nieuws wat we daar zien.

Want daarin zien we ondersteuning voor HD (1080p), 240 fps slow motion, panoramische foto's en een flitser. Dat zou allemaal de moeite van het vermelden niet waard zijn als het om de camera aan de achterkant zou gaan, maar dit is voor de camera aan de voorkant....
11 juni 2015 - 15:06

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ApplePay-icoon.jpg
Er waren al geruchten dat Apple Pay binnenkort naar Europa zou komen, tijdens de keynote vanavond werd duidelijk dat voorlopig het Verenigd Koninkrijk de enige plek is waar Apple dit uit zal rollen.

Het ligt natuurlijk voor de hand dat de komende tijd daar meer landen bij zullen komen, maar waarschijnlijk zullen bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk en Italië eerder aan de beurt zijn dan wij.

Dat er interesse is in Apple Pay werd duidelijk tijdens de presentatie, want bij het uitrollen in het Verenigd Koninkrijk zijn er aan het begin al meer partijen betrokken dan toen Apple ermee begon in de VS. Als alles gaat zoals het er nu uitziet dan zal er komende herfst Apple Pay al werken met 70 procent van alle credit en de...
8 juni 2015 - 23:14

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iBooks-Mac-2015-Yosemite-icoon.jpg
Een paar jaar geleden pakte het Department of Justice (DoJ) in de VS Apple aan voor hun aanpak van de boekenmarkt. Apple wilde hetzelfde model als voor de App Store, en maakte daarbij ook duidelijk dat de race naar beneden in de prijzen die Amazon aan het forceren was niet iets was waar het bedrijf blij mee was.

Want volgens Apple mag content best wat kosten, en de mensen die het maken er ook wat voor krijgen.

Apple werd veroordeeld, ging in hoger beroep (dat nog steeds loopt) en heeft sindsdien een toezichthouder die het bedrijf erg lastig en duur vindt. Dat laatste is niet zo vreemd, want Michael Bromwich rekent 1.100 dollar per uur.

In de VS was er ondertussen een stevige discussie op h...
12 juni 2015 - 14:00

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS9-icoon.jpg
Als je straks iOS 9 op je iPhone hebt staan en je vergeet die bijvoorbeeld op kantoor, dan kan je gewoon opnemen op bijvoorbeeld jouw iPad of je Mac.

Tenminste, als jouw provider dit gaat ondersteunen.

Want in iOS 9 zit Continuity over Cellular, en is de verbinding voor Continuity dus niet meer alleen mogelijk via Wi-Fi, dat maar een bereik van een aantal meter heeft. Dit gaat trouwens ook op voor SMS-berichten, dus je iPhone ergens vergeten wordt waarschijnlijk iet...
11 juni 2015 - 12:58

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Phil-Schiller-icoon-2015.jpg
Ter gelegenheid van Apple's Worldwide Developers Conference (WWDC) 2015 werd Phil Schiller door Daring Fireball's John Gruber geïnterviewd. Als je dat hele interview wilt beluisteren, dan kan dat via deze pagina.

Hieronder een aantal citaten uit dat interview, die passen duidelijk in het nieuwe beleid van Apple: meer openheid. The Verge heeft trouwens ook een samenvatting van dit interview, hieronder de belangrijkste momenten.

Waarom er nog een 16 GB iPhone bestaat

Op de suggestie van John Gruber dat 16 GB inmiddels te weinig is voor een...
10 juni 2015 - 10:46

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Vault-icoon.jpg
Hacker Jan Soucek ontdekte begin januari een bug in Mail voor iOS, waarmee HTML-code van elders geladen kan worden, en meldde die bug keurig bij Apple.

Deze bug betekent bijvoorbeeld dat een binnenkomende mail met een link met zulke code een pop-up kan laten verschijnen, bijvoorbeeld een inlogvenster voor iCloud. Als je dan daar je inlognaam en wachtwoord invult, dan geef je die weg aan de hacker die deze link aan je gestuurd heeft.

Let op dat zo'n link ook al in een Notificatie kan zitten, je hebt dan geen kans om de link eerst te kopiëren en te bekijken voordat je er wat mee doet (normaal gesproken iets wat aangeraden wordt). Hieronder kan je zien hoe dat werkt.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=9wi...
11 juni 2015 - 11:11

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Appel.jpg
Ook dit jaar heeft Apple tijdens hun Worldwide Developers Conference (WWDC) weer de Apple Design Awards uitgereikt, de prijzen voor wat ze bij Apple de beste software vinden in de App Store.

Omdat het daarbij eigenlijk altijd gaat om erg goede software, hieronder alle winnaars die ook bij ons in de App Store te vinden zijn op een rij. Ze hebben allemaal een video eronder waarin je kan zien of het voor jou de moeite waard is, behalve jump-O.

Voor iOS


...
10 juni 2015 - 09:45

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS9-icoon.jpg
Na de keynote gisteravond en vanochtend zijn er een aantal nieuwsberichten op MacFreak verschenen met details van iOS 9, hieronder in vogelvlucht de belangrijkste veranderingen waar veel van ons de komende herfst van zullen kunnen gaan genieten.

Helemaal onderaan vind je het persbericht van Apple hierover, daarin komen ook nog een aantal details aan bod die in de tekst van dit nieuwsbericht minder aandacht krijgen, want die zijn al in aparte nieuwsberichten behandeld.

Slimmere Siri

Siri heeft in iOS 9 niet alleen een nieuwe interface gekregen, maar kan ook veel meer dan tot nu toe. Zo kan je nu ook zoeken met Siri in je foto's, apps die niet van Apple zijn, populaire video-sites, sport scores en nog vee...
9 juni 2015 - 13:41

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS9-icoon.jpg
Apple heeft een pagina online gezet waar je de belangrijkste nieuwe dingen van iOS 9 op een rij kan zien, die pagina vind je hier.

Daarop is iets opvallends te zien, want onder het kopje "Move to iOS from Android. Easily." komen we iets helemaal nieuws tegen: Apple is bezig met een Android app waarmee je makkelijk al je data van een Android telefoon naar een iPhone kunt overzetten.

Apple zelf vertelt er het volgende over:
Citaat


Just download the Move to iOS app to wirelessly switch from your Android device to your new iOS device. It securely transfers your contacts, message history, camera photos and videos, web bookmarks, mail accounts, calendars,
...
9 juni 2015 - 09:10

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
Na de presentatie van de nieuwe versies van OS X, iOS en watchOS leek het heel even alsof Apple het daarbij liet, maar toen kwam er toch nog "One more thing..."

En dat was Apple Music.

Dat dit het resultaat is van de overname van Beats Music werd niet moeilijk over gedaan, het was dan ook Jimmy Iovine die de algemene presentatie hiervan deed, Eddy Cue nam pas over voor de demo.

Hoewel de iTunes Store nog blijft bestaan, en daar nog steeds muziek per song gekocht kan worden, krijgt die duidelijk niet meer de meeste aandacht. Die gaat nu uit naar de streaming muziek, met daarbij een nieuw 24/7 streaming radiostation, dat opvallend genoeg Beats 1 gaat heten.

[url=http://images.apple.com/live/2015-ju...
8 juni 2015 - 22:40

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS9-icoon.jpg
Zolang als iOS bestaat heeft de standaard pincode altijd uit vier cijfers bestaan. Niet echt heel erg veilig, want zo'n korte code is relatief makkelijk af te kijken. Kennelijk zagen ze dat bij Apple ook, want in iOS 9 is er gekozen voor een standaard pincode met zes cijfers.

Hoewel er steeds meer mensen zijn met een iDevice met Touch ID hebben die ook nog een pincode. Daarbij is iOS 9 zo geoptimaliseerd dat alle iDevices die iOS 8 kunnen draaien ook iOS 9 aankunnen. Dat zijn een heleboel iDevices die helemaal geen Touch ID hebben.

Apple zelf schrijft het volgende over deze 6 cijferige pincode:
Citaat


Six-digit passcodes

The passcodes you use on your Touch ID–enabled iPhone and iPad will now
...
9 juni 2015 - 09:29

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS9-icoon.jpg
De geruchten waren er al vooraf, Apple zou met iOS 9 extra aandacht een de iPad gaan besteden, waardoor die weer aantrekkelijker zou gaan worden. En dat is precies wat Apple gedaan heeft.

In iOS krijgen we de mogelijkheid om voortaan niet alleen meerdere apps te multitasken door ze in de achtergrond open te hebben, voortaan kunnen we ook twee apps tegelijkertijd op het scherm zien. Daarbij kunnen we zelf voor de verdeling kiezen, dus je kan beide apps precies de helft van het scherm geven, kiezen voor een 75/25 verdeling, of welke andere manier dan ook.

De manier waarop dat gebeurt is gelukkig gedaan op een manier die bij Apple past: lekker simpel. Je sleept door met met je vinger vanaf de zijkant van het scherm naar...
8 juni 2015 - 21:48

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Cupertino-Apple-HQ.jpg
Vanavond om 19.00 uur onze tijd gaat Apple's Worldwide Developers Conference (WWDC) 2015 van start met een keynote, en zoals altijd zal in die keynote de nadruk liggen op de plannen die Apple heeft voor de software voor de komende tijd.

Hieronder kan je lezen wat er verwacht wordt voor vanavond (bij ons trouwens, als Tim Cook op het toneel staat is het 10.00 uur 's ochtends voor hen).

iOS 9

De iDevices zijn één van de grote successen van Apple van de afgelopen jaren, en dus zullen we veel gaan zien wat Apple met de komende versie van iOS van plan is. Bij iOS 9 (codenaam Monarch) zou de focus vooral op kwaliteit liggen, waarbij vooral de performance, stabiliteit en veiligheid verbeterd zou zijn....
8 juni 2015 - 13:15

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/gerucht.gif
De overname van Beats Music was de grootste uit Apple's historie, en er wordt dan ook uitgekeken naar wat Apple daarmee gaat doen. De verwachting is dat we de resultaten gaan zien op de Apple's Worldwide Developers Conference (WWDC), tijdens de keynote op 8 juni aanstaande.

Eén van de hints daarvoor is iOS 8.4 beta, want daar is al een knopje gevonden waarmee we de activiteit van artiesten uit kunnen zetten. Met andere woorden, we kunnen iets uit zetten dat we op dit moment nog helemaal niet hebben.Die "Artist Activity" doet denken aan Ping, de poging van Apple om vijf jaar geleden een eigen sociaal netwerk te starten dat gecombineer...
14 mei 2015 - 10:12

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS8-icoon.jpg
Begin dit jaar kon je op MacFreak al lezen dat Edward Snowden geen iPhone gebruikt, want dat zou niet veilig zijn. Opvallend, want het is juist Apple dat voorop loopt in het steeds veiliger maken van onze smartphones tegen iedereen die ongevraagd mee wil kijken.

Mogelijk had hij het toen over een situatie uit het verleden, toen de iPhone nog veel minder beveiligd was, iOS was toen bijvoorbeeld nog niet versleuteld.

Anatoly Kucherena, de advocaat van Edward Snowden, zei dat in januari als volgt:
Citaat


Edward never uses an iPhone, he's got a simple phone... The iPhone has special software that can activate i
...
8 juni 2015 - 09:19
Pagina: Vorige 1 ... 238 239 240 [241] 242 243 244 ... 253 Volgende