https://www.macfreak.nl/modules/news/images/virus.jpg
Komen al jouw apps gewoon uit de App Store en zou je nooit van een andere bron iets downloaden voor jouw iPhone, iPod touch of iPad, dan heb je niets te vrezen van YiSpecter, de slimste malware voor iOS tot nu toe.

De mensen die dat wel gedaan hebben zitten vooral in Azië, mogelijk is het daar nog niet duidelijk dat de App Store niet alleen een win...
6 oktober 2015 - 14:54

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Cupertino-Apple-HQ.jpg
Op dit moment bestaan er al veel methodes voor imaging AI, daarbij wordt er op een intelligente manier naar foto's gekeken en zijn die bijvoorbeeld makkelijk te rangschikken op verschillende types. Maar die systemen draaien meestal op computers in de cloud, zijn dus trager en als je niet wilt dat er persoonlijke data meegaat moet daar weer veel aangepast worden.

Apple heeft nu Perceptio gekocht, een veelbelovende startup die juist bezig met imaging AI met zo min mogelijk overhead wat betreft de rekenkracht, zodat het dan ook allemaal op het device zelf uitgevoerd kan worden.

De oprichters van...
6 oktober 2015 - 10:06

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
Veel gamers zullen het kennen, Doom, het first-person shooter computerspel uit 1993 dat een legendarische status heeft gekregen. Dat kwam niet alleen door de gameplay, maar ook omdat de makers pioniers waren op het gebied van 3D-graphics voor computerspellen en multiplay via netwerken.

Deze game startte op de PC, maar werd daarna naar veel andere platformen getransporteerd. De opties daarbij zijn teveel om op te noemen, er is zelfs een versie van Doom voor op een oscilloscoop. Dat klinkt alsof dat er afschuwelijk uit zou zien en niet te spelen zou zijn, maar in de video hieronder kan je zien dat het nog best meevalt.Misschien dan ook niet ve...
5 oktober 2015 - 18:28

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Siri-icoon-iOS7.jpg
Vocal IQ is een bedrijf uit het Verenigd Koninkrijk dat zich toelegt op het verbeteren van de manier waarop wij praten met machines, het is voortgekomen uit de University of Cambridge Dialogue Systems Group.

Daar bedoelen ze trouwens niet alleen de uitspraak mee, daar valt vaak nog wel wat aan te verbeteren, maar vooral dat je ook met een machine op een natuurlijke manier zou moeten kunnen praten. Dus niet alleen een aantal commando's die mogelijk zijn, maar gewoon iets vragen zoals je dat ook bij een mens zou doen.

Daarvoor heeft het bedrijf sinds 2011 hard gewerkt en volgens hun eigen claim hebben ze wereld's eerste zelflerende dialoog API[/u...
5 oktober 2015 - 17:14

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Ook deze week heeft Apple natuurlijk weer een gratis app van de week, we bijven verwend worden. Dit keer is het een role playing game (RPG) met een klassiek uitvoering: Combo Quest.

Dat klassiek wordt bij Combo Quest erg serieus genomen, dus helemaal in 2D, lekker weinig pixels en ook de soundtrack past helemaal in het klassieke thema. Wil je deze game liever eerst even zien, hieronder kan je zowel de trailer (30 seconden) als een gameplay trailer (20 minuten) bekijken.

Combo Quest werkt met iedere [url=http://aos.prf.hn/click/camref:ihYZ/destination:http://store.apple.com...
2 oktober 2015 - 12:10

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleTV_2010.png
Tijdens de keynote van het Special Event afgelopen maand kreeg de nieuwe Apple TV natuurlijk veel aandacht. En tijdens die presentatie was er veel ruimte voor de nieuwe zoekfunctie met Siri, de afstandsbediening kreeg zelfs de naam Siri Remote mee.

Eén van de grote vragen die daarbij open bleef was of er voor alle apps die toegevoegd zouden worden deze zoekmogelijkheid er ook zou zijn. In dit interview maakt Apple's CEO Tim Cook duidelijk dat dat in de toekomst ook ontwikkelaars van andere apps daar gelukkig ook gebruik van kunnen maken:
Citaat


I think that many, many peopl
...
5 oktober 2015 - 16:39

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ElCapitan-icoon.jpg
OS X 10.11/El Capitan is uit, en mogelijk heb je het nu al op je Mac staan, want sinds vanochtend is het ook met een fatsoenlijke snelheid naar binnen te halen. Wil je daarbij meteen een schijf maken waar die installer op staat, dan is er goed nieuws, want DiskMaker X is klaar voor El Capitan.

Mocht je nog nooit eerder zo'n schijf hebben gemaakt en je afvragen waarom je dat zou doen, op die manier kan je El Capitan op een andere Mac zetten zonder dat je weer eerst ruim 6 GB hoeft binnen te halen. Dat is natuurlijk ook handig als je internet-connectie even erg traag is of zelfs helemaal weggevallen.

Dat is trouwens niet het enige programma dat al klaar is voor El Capitan. Opvallen...
1 oktober 2015 - 11:21

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS9-icoon.jpg
Gisteravond kwam iOS 9.0.2 uit, een release waarin een aantal bugs werden opgelost en de beveiliging weer verder werd verbeterd. Voorbeelden van de bugs zijn problemen met het aan- en uitschakelen van dataverkeer over het mobiel netwerk, bugs in iMessage en iCloud-reservekopieën en een probleem waarbij voor sommige mensen het roteren van het scherm niet goed werkte.

Hieronder de release notes van Apple zelf, daar komen we dus ook al deze verbeteringen tegen.
Citaat


In deze update is onder andere het volgende vernieuwd en verbeterd:

  • Oplossing voor een probleem met de instelling om mobiel dataverkeer voor apps in of uit te schakelen
  • Oplossing voor een probleem waardoor sommige gebruikers iMessage
...
1 oktober 2015 - 12:19

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ElCapitan-icoon.jpg
Later vandaag komt OS X 10.11/El Capitan uit. Apple heeft tussen neus en lippen door bevestigd dat, ondanks alle releases van de afgelopen tijd, er geen vertraging zal zijn.

Tegelijkertijd is Apple trouwens al bezig met de beta-versie van de opvolger daarvan, de tweede beta van OS X 10.11.1 is al naar de ontwikkelaars verstuurd. Daarbij ligt de focus trouwens op stability, compatibility, and security, dus waarschijnlijk vooral een bugfix-release waarin veiligheidsproblemen verholpen worden.

Omdat de Golden Master van El Capitan al even beschikbaar was kunnen we ook meteen al de reviews lezen. Handig voor iedereen die graag liever eerst in detail wil weten wat er allemaal nieuw is in deze versie van het b...
30 september 2015 - 09:10

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadPro-icoon.jpg
Net nadat de iPad Pro uitkwam was er op het blog van Linda Dong al te lezen dat volgens haar de iPad Pro makkelijk de huidige standaard in dit veld verslaat. Ze maakte het absoluut duidelijk dat ze de Wacom Cintiq echt waardeloos vond als ze deze vergeleek met de nieuwe iPad Pro.

Voorbeelden daarvan zijn "Quite plainly, the Cintiq sucks in comparison. And I've been using them for years for industrial design sketching, UI, and art." of het langere voorbeeld hieronder:
Citaat


Drawing

Latency latency latency. As in all that latency I can visibly see as I wait for my stroke to catch up with my Cintiq pen. Oops! Dragged my pen too
...
30 september 2015 - 14:46

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6s-en-6sPlus-icoon.jpg
Een kleine week geleden kon je in dit nieuwsbericht van MacFreak al lezen en zien dat de nieuwe iPhone 6s en 6s Plus een stuk beter tegen water kunnen dan hun voorgangers.

In dat nieuwsbericht kon je ook een video zien waarin twee nieuwe iPhones maar liefst een uur in een bakje water lagen, en gewoon door bleven werken. Inmiddels zijn er veel meer details bekend over deze nieuwe iPhones, en hieronder kom je er veel meer over te weten.

Eerst de reden dat deze iPhones veel beter tegen water kunnen: Apple heeft de rand rond het scherm in deze iPhones een rubberen rand meegegeven, en ook veel con...
3 oktober 2015 - 11:18

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ifixit logo.png
iFixit is een site waar vaak naar verwezen wordt op het forum van MacFreak. Niet voor niets, want hun Guides hebben een uitstekende reputatie, en hun teardowns komen vaak voorbij in het nieuws hier.

Een goed voorbeeld is dit nieuwsbericht van een week geleden, waarin we konden meekijken hoe iFixit de nieuwe Apple TV helemaal uit elkaar haalde. Zoals altijd mooi helder gefotografeerd en met veel extra informatie.

Maar het is precies dit uit elkaar halen dat iFixit nu in de problemen heeft gebracht, waardoor de iFixit-app nu niet meer in de Apple Store te vinden is, die is inmiddels door A...
1 oktober 2015 - 10:17

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Cupertino-Apple-HQ.jpg
Het bestuur van Apple heeft een nieuw lid: James Bell. En dat is natuurlijk geen lichtgewicht, hij werkte van 1996 bij vliegtuigmaker Boeing en was daar van 2004 tot 2011 Chief Financial Officer (CFO). Daarbij was hij in 2005 ook nog een tijdje daar waarnemen CEO naast zijn baan als CFO, en van 2008 tot 2011 was hij naast CFO ook nog Corporate President.

Zijn opleiding kreeg hij aan de California State University, Los Angeles, waar hij voor accounting een bachelor's degree haalde. Hij is trouwens niet alleen commissaris bij Apple, hij zit ook in het bestuur van JP Morgan Chase, Dow Chemical Company en CDW.


...
2 oktober 2015 - 12:47

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleRing-icoon.jpg
Er waren al eerder geruchten dat Apple ook zou werken aan andere wearables terwijl de Apple Watch werd ontwikkeld. Dat dit ook echt zo is weten we nu pas voor het eerst zeker, want dit patent laat zien dat Apple ook heeft gewerkt aan een ring.

De titel van het patent vertelt al een boel: "Devices and Methods for a Ring Computing Device". Grappig genoeg leest het patent zelf alsof je het patent voor de Apple Watch aan het lezen bent. Want een aantal dingen die we daarvan kennen komen voorbij, bijvoorbeeld het monitoren van de hartslag en inducti...
1 oktober 2015 - 12:04

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/ElCapitan-icoon.jpg
Ben je al over naar OS X 10.11/El Capitan, en ben je op zoek naar extensies om de Foto's-app veel beter te maken, dan is er goed nieuws. Want MacPhun heeft vier extensies voor je klaarstaan, waarvan er ook nog twee in de aanbieding zijn op dit moment.

Het gaat daarbij om Snapheal (objecten uit foto's verwijderen), Tonality (maak prachtige monochrome versies van je kleurenfoto's), Noiseless (digitale ruis verwijderen) en Intensify (verzadiging van kleuren aanpassen).

Hieronder vind je de links naar deze extensies met daarbij steeds een YouTube filmpje, zodat je meteen kan zien of het wat voor jou is.


...
1 oktober 2015 - 11:38
Pagina: Vorige 1 ... 243 244 245 [246] 247 248 249 ... 279 Volgende