https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Nokia_Logo.jpg
Van het verhaal van wat er de afgelopen jaren met Nokia gebeurd is kan waarschijnlijk een boeiende film gemaakt worden. Eerst werd Microsoft's Stephen Elop daar CEO, waardoor de schijn gewekt werd dat Microsoft op een stiekeme manier Nokia aan het overnemen was. Uiteindelijk bleek dat in 2013 ook zo te zijn, maar daar werd voor betaald, 7 miljard dollar voor de Devices en Services divisie.

Eén van de overgebleven divisies, Nokia Technologies, blijkt nu plannen te hebben om weer mobiele telefoons te gaan produceren, en dat zou komend jaar al weer het geval moeten zijn. Dat zou trouwens niet het enige zijn waarmee Nokia een comeback wil maken, ook virtual reality zou daa...
21 april 2015 - 13:13

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBook-12inch-2015-zwevend.jpg
Apple bracht recent een nieuwe 12 inch MacBook uit, die waarschijnlijk even revolutionair is als het eerste model van MacBook Air. Want ook hier is gekozen voor een relatief zwakke processor, zo dun en licht mogelijk en dat in combinatie met zo'n lang mogelijke werktijd op één lading.

Maar deze keuzes van Apple hebben ervoor gezorgd dat deze MacBook maar één data-aansluiting heeft, en daar is niet iedereen blij mee. Apple bracht meteen een aantal adapters uit, die zijn natuurlijk allemaal [url=ht...
20 april 2015 - 11:02

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/FinalCutProX-Icoon.png
De makers van Ben and Jerry's ijs hebben weer iets nieuws uitgebracht, de BRRR-ito. Inderdaad, een ijsje in de vorm van een burrito, daarbij gaat het natuurlijk niet om een Mexicaans hapje, maar om een wafel met ijs erin dat aan een burrito doet denken.

Die BRRR-ito is waarschijnlijk niet iets wat je op MacFreak verwacht, Apple heeft zijn sporen nog nooit in de Mexicaanse keuken of in ijsgerechten verdiend. De reden dat we het er hier over hebben is dan ook niet de BRRR-ito zelf, maar de commercial die Ben and Jerry's hiervoor gemaakt hebben.

Als je die commercial bekijkt dan zal het je waarschijnlijk héél erg duidelijk zijn waar de inspiratie ervoor vandaan komt:

<...
20 april 2015 - 11:17

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Displays.png
Hoewel je al een tijdje 4K en Ultra HD schermen aan je Mac kan hangen, was de ondersteuning daarvoor een beetje een zooitje. Met sommige schermen werkte het prima, sommige niet, maar het was vooraf eigenlijk niet precies duidelijk of het nu wel of niet zou gaan werken. Waardoor het koppelen van een 4K of Ultra HD scherm aan je Mac vooral iets weghad van een soort roulette.

Apple heeft hierin nu eindelijk duidelijkheid gebracht door deze support-pagina, waarop je snel kan zien of jouw Mac deze hoge resoluties ondersteunt en welke versie van OS X je daarvoor eventueel moet hebben.

Daarin kan je bijvoorbeeld zien dat je met OS X Mavericks v10.9.3 of hoger de volgende schermen via single-stream ...
17 april 2015 - 12:38

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/SSD.jpg
De afgelopen jaren is Apple duidelijk bezig om zichzelf steeds meer onafhankelijk te maken, waarbij het meteen ervoor zorgt dat het steeds verder op de concurrentie komt voor te liggen. Dat doet het door fabrikanten over te nemen zoals vier jaar geleden het Israëlische bedrijf Anobit.

De specialisatie van Anobit was het maken van controllers van SSD, en iFixit en Chipworks hebben samen ontdekt dat de nieuwe 12 inch MacBook naast alle inmiddels bekende vernieuwingen ook een eigen SSD controller aan boord heeft.

Het design van deze controller is nu door Apple zelf ged...
20 april 2015 - 12:52

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6-en-6Plus-icoon.jpg
Het is Apple gelukt om van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus het ultieme hebbeding te maken. Zo goed, dat zelf kleine kinderen zeggen dat ze graag een iPhone willen, zelfs als ze waarschijnlijk niet eens weten waarom. Als je het eerdere nieuwsbericht hierover op MacFreak gemist hebt, dan kan je dat hier inhalen.

Maar het kan allemaal nog veel heftiger, hieronder twee voorbeelden daarvan.

Twee dagen geleden vond een vrouw in de Amerikaanse stad Tulsa om 1 uur 's nachts een bebloede man in de parkeerplaats bij de appartementen waar zij woont, en...
18 april 2015 - 11:04

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone6-en-6Plus-icoon.jpg
Welke telefoon is populairder, de iPhone 6 of Samsung's Galaxy S6? Business Insider heeft een aantal kinderen voor de camera gezet, en ze gevraagd wat hun voorkeur is.

De teller slaat duidelijk uit naar de kant van Apple. De vraag lijkt daarbij vooral of dit komt door Apple's iPhone zelf, of dat de reputatie van Apple zo sterk is dat ook kinderen daardoor beïnvloed zijn en Samsung dus eigenlijk vooraf al verloren heeft.

Hieronder kan je de video zien. Die duurt minder dan anderhalve minuut, dus je weet de uitkomst snel.