Supportvragen iPad > iPad - Algemeen

Bij 'Schudden door herstel' komt de pop-up niet naar boven

(1/2) > >>

JannyB:
Op mijn werk hebben we allemaal een iPad en de digitale handtekening moet aangepast worden. Voorheen kon je via 'Schudden door herstel' de opmaak daarvan meekrijgen. Nu lukt het bij sommige iPads wel, maar bij een aantal komt de pop-up niet naar boven.

Er zijn verschillende iPads in omloop o.a. iPad Air (3e generatie) waarvan het bij de ene wel werkt en de ander niet. Bij mijn eigen iPad werkte het na de laatste update ook niet meer.

Terwijl 2 andere collega's een identieke iPad (iPad 6e generatie) met dezelfde update hebben: bij de 1 werkt het wel, bij de ander niet.

Ik lees dat bij de iPhone herstel door schudden is vervangen door met 3 vingers vegen over het scherm. Geprobeerd bij diverse iPads, dan krijg je de melding 'niets te herstellen', het probleem blijft.

Weet iemand een oplossing?

Flix:
Wat bedoel je hiermee: "de digitale handtekening moet aangepast worden"?
Ligt het daar niet aan? Dit lijkt me toch wat anders als tekst typen in een tekstveld.

Ook de iOS/iPadOS versie is van belang.

Nog even over schudden dan wel vegen:

'Herstel door schudden' uitschakelen
Als je de iPad vaak ongewild schudt, kun je 'Herstel door schudden' uitschakelen. Tik in Instellingen  op 'Toegankelijkheid' > 'Aanraken'.
🔅Tip: Om tekstbewerking ongedaan te maken, veeg je met drie vingers naar links.
(bron)

Jeroendv:
Je bedoelt de handtekening in de app ‘Markeer’ zeg maar dit menu?

boiing:

--- Citaat van: JannyB, 17 augustus 2022 - 10:48 ---.. dan krijg je de melding 'niets te herstellen', het probleem blijft.

--- Einde van citaat ---
Als je die melding ziet is het logisch dat 'Herstel door schudden' ook niet werkt. Dan lijkt er op het eerste gezicht niets mis met de iPad(s). Eenvoudig te testen door in een notitie iets te veranderen en kijken of het dan wel werkt. Je moet je dus afvragen waarom het OS vindt dat er geen veranderingen zijn.

Ik begrijp de eerste zin niet zo goed:


--- Citaat van: JannyB, 17 augustus 2022 - 10:48 ---.. de digitale handtekening moet aangepast worden. ... de opmaak daarvan meekrijgen.

--- Einde van citaat ---
Welke digitale handtekening en wat bedoel je met de opmaak meekrijgen?

EDIT: ik typte tegelijk met Flix en Jeroendv, excuus voor eventuele dubbele inhoud..

JannyB:
Sorry, ik heb mijn vraag niet goed geformuleerd.

Het gaat om een handtekening in de mail.

In de handtekening zit opmaak (kleurgebruik, een balkje, links naar onze sociale media en webadres etc.) In principe kan je de handtekening hier neer zetten, maar de opmaak (zoals kleurgebruik komt dan niet mee. Voorheen werkte het bij iedereen dat zodra je 'Schudden door herstel' deed dat dan de opmaak meekwam. Nu komt bij een aantal iPads de pop-up na 'Schudden door herstel' niet naar boven terwijl deze wel aanstaat. Het lijkt willekeur; er zijn verschillende iPad in omloop, maar ook een aantal dezelfde iPads met dezelfde software versie waarvan de 1 het wel doet en de ander niet.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie