Supportvragen iPad > iPad - Algemeen

iPad Air 4e generatie opladen

(1/3) > >>

HermanvdB:
Tijdens mijn vakantie heb ik de oplader van mijn iPad Air (4e generatie) in een van de hotels laten liggen. Dat is natuurlijk niet erg slim, maar beter de lader dan de iPad....

Terug heb ik een nieuwe lader gekocht. Om geen problemen te krijgen heb ik een originele 30 W Apple lader met een originele Apple USB c laadkabel gekocht. (De oorspronkelijke lader van 20 W was in de winkel niet leverbaar en volgens de Apple website is deze 30 W lader ook geschikt).

Maar nu wil de iPad niet verder laden dan 36% en dan stopt het laden....

Is de lader tóch niet geschikt? Heeft iemand hier ervaring mee?

Sypie:
Laat de accu eens helemaal leeglopen, zodat de iPad zichzelf uitschakelt. Pas daarna weer een keer volledig opladen. Kijken wat het percentage dan doet.

orange:
Al gebruik je een 60 (80(?)) watt lader van bijvoorbeeld een MacBook; dat regelt de iPad keurig zelf.

Dus aan de lader zal het zeker niet liggen.

HermanvdB:
Heb de batterij van de iPad bijna helemaal leeg laten lopen en daarna opgeladen. Gelukkig liep het laden door tot 100%. Ik ga er maar van uit dat het een eenmalige glitch is geweest.

Sypie:
Misschien moet je de batterij eens kalibreren?


--- Citaat ---Handleiding accu kalibreren

Is het kalibreren van de batterij (accu) moeilijk? Nee hoor, iedereen kan dit zelf doen. Je hoeft dus niet naar een Apple service om dit uit te laten voeren. Dat scheelt gelijk weer in de kosten. Om de batterij te herbalanceren en te kalibreren moet je de volgende stappen doorlopen:


* Sluit je Apple product (iPhone/iPad/iPod Touch) aan met een originele oplader en kabel
* Druk vervolgens tegelijk de aan/uit knop en de thuisknop in. Het Apple logo zal verschijnen
* Je iDevice zal nu de batterij gaan kalibreren
Laat daarna je Apple device helemaal tot 100% opladen. Je zult merken dat vanaf de 95% de batterij heel langzaam naar de 100% kruipt. Dat is een goed teken want dan zit je iPhone of iPad in het kalibreer-proces.

Is het toestel helemaal 100% opgeladen? Mooi! Laat je iPhone of iPad dan nog tussen de 60 en 90 minuten aan het netstroom hangen voor een optimaal effect.
--- Einde van citaat ---

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie