Supportvragen iPad > iPad - Algemeen

iPad download geen Wallet tickets

<< < (2/3) > >>

raverke95:
Er is geen ApplePay geconfigureerd op de iPad, dat klopt. Behalve dat mijn tickets en betaalkaarten beide de Wallet app gebruiken snap ik niet waarom ApplePay verplicht zou zijn…
Op de Mac staat het ook niet.

Maar echt, moet dat om mijn doel te bereiken?

nnsa:

--- Citaat van: raverke95, 26 september 2023 - 16:33 ---Op mijn iPad is dat regeltje "bestelling bijhouden" gewoon niet zichtbaar.
Bij Compatibele kaarten stopt het scherm.

--- Einde van citaat ---
Ik kan niet met zekerheid zeggen of je moet beginnen met een betaalkaart aan de Wallet te koppelen (omdat dit bij mij het geval is).

Wellicht helpt deze instructie nog iets:

https://support.apple.com/nl-nl/HT204003

raverke95:
Het probleem bij deze is dat die betaalkaarten toevoegen altijd naar de iPhone gaat.
Daar staat die Wallet app an sich ook niet op.

En in de Wallet app op de iPhone heb ik effectief ook betaalkaarten en nog wat andere dingetjes staan.

Maar goed, op die iPad krijgt men de melding "safari kan het bestand niet downloaden". Lijkt me dan dat we nog niet eens tot aan die Wallet komen...

nnsa:
Ik heb hier een voorbeeld van Pathé, misschien lijkt dit proces op de vraag van TS. Je ziet hier dat de dienst die verleent wordt, betaald moet worden met ApplePay. ApplePay s niets anders nog in NL dan een (debet) betaalkaart aan je device (iPhone) koppelen, zodat je met je iPhone en/of AppleWatch kan betalen. Het kaartje kan je ook op de iPad of Mac kopen. Daarna kan je een QR code printen, in je iPhone zeten of een link gebruiken om het kaartje in je Wallet van Apple te zetten. Als je dan je iPhone of AW gebruikt bij de toegang kan je zo naar binnen. Een iPad lijkt me hier niet handig voor. Zo kan je nog vele kaarten aan je iPhone toevoegen, zoals bijvoorbeeld AH, Jumbo, Lidl, Airmiles etc. Zo wordt het misschien wat duidelijker om de vraag hieraan te spiegelen.

https://www.pathe.nl/applepay#:~:text=Je%20tikt%20op%20het%20plusteken,snel%20en%20veilig%20via%20NFC.&text=Elke%20keer%20dat%20je%20iets,nummer%20en%20een%20unieke%20transactiecode.

raverke95:
Bedankt om naar Pathé te hinten nnsa, want bij een bezoekje aan Rotterdam hebben we die bios ook al wel eens aangedaan en dat op de door jouw uitgelegde manier betaald en in de Wallet gedropt.

Maar daar leid ik nu uit uit dat je m'n vraag niet helemaal door hebt...

Uiteraard dient de QR code in de wallet op m'n iPhone te staan. Die moet ik straks ook voor het poortje houden om in het zwembad binnen te geraken.

Wat ik meestal doe: op de Mac, of op de iPad reserveer ik mijn toegang op de website van dat zwembad. Als ik op de Mac "add to passbook" aanklik, komt er een popupje in beeld waarop ik klik "aan wallet toevoegen" en dan staat dat automatisch in de wallet op de iPhone en AppleWatch.
En natuurlijk staat er op de Mac ook geen Wallet app. Maar Apple's magic... het staat wel op m'n iPhone zonder dat ik die maar vastgehad heb.

Dat is nu mijn probleem: waarom gaat met diezelfde procedure te doen op de iPad dat niet...

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie