Supportvragen iPad > iPad - Algemeen

iPad & externe bekabelde USB opslag

(1/2) > >>

HEXDIY:
Beste mensen, heeft iemand van jullie ooit al met succes een recente iPad aangesloten op een USB HDD en die netjes kunnen lezen & bewerken?
Waarom ik dit vraag? Welnu, een oom van me (°1948) is geswitched naar een iPad, sinds hij (sic) op zijn PC laptop heeft getrapt :devil:.
De iPad is nu zijn enige Apple toestel (ik had hem een mooie ouwe MacBook Pro klaargemaakt, maar hij wil geen MacOS leren, en de MBP is hem "teveel rommel in huis" :wacko:).
Zijn oude (Windows) gegevens heb ik kunnen redden, heb ik overgezet naar een exFAT geformatteerde HDD. Als per instructie op Apple Support.
Alle files lezen uitstekend op mijn MBP.

Ik heb zowel een Lightning>USB A (female) kabeltje, een USB3>DVI/HDMI/VGA/USB A (female) kabeltje als een USB A male>SATA kabeltje.
Qua connectiviteit zou dat moeten lukken, toch?

Concreet: zijn er hier ervaringsdeskundigen daarmee?
Alvast bedankt!


nnsa:
Ik kan hier wel wat aan bijdragen. Eerste vraag is: welke iPad heeft hij. Als het echt een recente is, dan zit er usb-c op. Op oudere types zit lightning. Usb-c heeft meer kans van slagen dan lightning types. Een lightning-type vereist een origineel apple lightning naar usb female kabeltje (geldt ook voor usb-c naar usb-a). De aan te sluiten HD zal zeker voorzien moeten zijn van een externe voeding. Ext-geformatteerd en APFS-geformatteerd gaan prima.

Net even gestest met recente SSD’s (aanbevolen).

iPad & externe bekabelde USB opslag

Een ander aandachtspunt kan zijn (als het technisch werkt) het bestands-systeem. Dat is wel even een ‘dingetje’ om onder de knie te krijgen. Misschien is de overweging om een eenvoudig NAS-je thuis neer te zetten en daar de bestanden op te zetten. Om welke bestands-typen gaat het trouwens ?

nnsa:
Een conventionele HDD met eigen voeding werkt ook:

iPad & externe bekabelde USB opslag

HEXDIY:
Uitstekend, daar ga ik mee aan de slag overmorgen. Dank voor je tests!
Ik laat zeker weten of het werkt.

nnsa:

--- Citaat van: HEXDIY, 31 mei 2022 - 09:24 ---Ik laat zeker weten of het werkt.

--- Einde van citaat ---
Succes. Heeft de gebruiker wel een iPad-rijbewijs…?

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie