Supportvragen iPad > iPad - Algemeen

iPad mini 6, de iPad naast een iPhone SE2 en een MacBook Air?

(1/2) > >>

Jurriaan:
De iPhone SE2, prima telefoon maar ik merk dat ik het scherm te klein begin te vinden. Bijvoorbeeld om goed overzicht te hebben van notities, dan zit ik te rommelen op het scherm.
Overzicht van foto's ik kom er niet lekker uit. De kranten app lezen, hou maar op.

Eerst gedacht aan een andere, lees grotere, iPhone maar als ik die prijzen zien dan haak ik direct weer af. En dan nog, zoveel groter zijn die schermen niet.

Totdat ergens de iPad mini weer op dook. Heeft alles van een iPhone, behalve bellen (joh daar heb je geen groot scherm/ toestel voor nodig). En de ipad mini heeft meer dan een iPhone. Een meer is het grotere scherm zonder overdreven te zijn. En meer is de Pencil en de werkbaarheid.
Kan dus makkelijker mee -> bijvoorbeeld naar de werkplaats, ik neem dan echt niet de Macbook mee maar een iPhone is behelpen.
Waarom geen iPad, iPad Air etc. Dat schuurt mijn inziens te dicht aan tegen een iPad.

Eens gekeken naar prijzen van de iPad mini, die werd geïntroduceerd voor 559 euro en kost nu 659 (inflatie, we kennen het).
Echter bij Bol.com wordt die aangeboden voor 550. Dat kan niet mijn inziens, toch?

En hoe bevalt jullie de iPad mini6?

nnsa:
Als je er aan went om je iPhone te draaien naar Landschap weergave, kost het niets...

Timotheus:
Ik vind de iPad mini charmant, maar uiteindelijk toch te klein om comfortabel dingen op te doen. Een halfslachtige oplossing. Het formaat oogt aantrekkelijk, maar voor lekker lezen, kijken enzovoort is een 'gewone' iPad van ca. 25 bij 18 cm echt veel prettiger. En het formaat is niet zo groot dat je hem niet gemakkelijk mee kunt nemen.

Maar dat is 'maar' mijn mening. Verwacht in deze van niemand het verlossende woord, behalve van jezelf. Als hier tien mensen beweren dat de iPad mini een heerlijk ding is, dan heb jij daar nog niets aan, want jij bent die tien mensen niet. Jij hebt andere ogen, andere eisen, andere voorkeuren, andere gewoontes, een ander levensritme dan die tien. En dat soort dingen bepaalt wat voor jou de beste keuze is, niet de mening van anderen.

pjottervmr:
Ik heb altijd wel een ipad mini gehad tot de laatste versie 5. Beviel prima prive omdat ik ook een MBP 13 inch had waar ik veel op deed. De mini kon precies in de binnezak van mijn jas dus gebruikte ik hem ook wel onderweg of bij vergaderingen. Met de iphone er naast had ik ook natuurlijk internet onderweg een perfecte situatie. Dat ik er nu tijdelijk geen heb komt omdat ik de MBP heb weggedaan en een ipad pro m1 heb genomen met keyboord.

Door die laatste aanschaf bleek de ipad steeds vaker niet gebruikt te worden dus heb ik hem maar weg gedaan.

Conclusie mijn kant: De ipad mini is zeker een goed alternatief en in combinatie met telefoon (wifi hotspot) zowel thuis als onderweg een goede oplossing. Heb je hem met name alleen voor thuis gebruik nodig dan is een iets groter scherm makkelijk en is een ipad 9 een stuk goedkoper 😂

doctor_apple:
... je hebt van die mensen ...

... Die van alles wel es een keer moeten proberen, gewoon om het eens te kijken of iets beter kan, of juist slechter is ... Inkopper, maar natuurlijk zijn er grenzen binnen de redelijkheid  :wink:

Even serieus, waar jij het over hebt: "been there, done that". Heb binnen het Apple domein, als daarbuiten met vele combinaties gewerkt ... Mettertijd zijn een aantal "scenario's" erg bevallen. Een hiervan is het gebruik van een kleine tablet 8" tot 9" in combinatie met een zwakkere telefoon.

Ik heb daarbij zowel de iPad Mini gehad als - bijvoorbeeld - de Samsung Tabs ... Met mobiele connectiviteit en zonder ... Naast een ultra grote telefoon (de Max), een grote telefoon, een kleine telefoon en recenter ook een tijdje met een dumb phone gewerkt.

Mijn eigen ervaringen:

Helaas is de eigen ik - evenals eenieder - onderhavig aan de gevolgen van vadertje tijd ... Kortom, met het ouder worden worden kleinere schermen iets vermoeiender. Maar, dit gezegd hebbende, vind ik een mini tablet veel prettiger in gebruik dan een smart phone ... Het schermformaat fijn genoeg om in ieder geval iets van een TV programma, Film of Serie te kunnen zien zonder  te moeten knijpen met de ogen (ouderdom), lekker typen, ook met de wat grotere worstenvingers ... Vaak redelijk standby-tijd, handzaam genoeg om in een mini Man-Bag te passen, in geval van nood goed genoeg om met een bluetooth toetsenbord te verbinden indien echt nodig. Heb ook gewerkt met docks, externe schermen en bedenk maar meer.

Het enige wat ik kan meegeven dat ik heel snel merkte dat een Tablet met een eigen simkaart super is. Veel beter dan dat stomme internet delen van je telefoon. Maar dat vind ik zowiezo een debiel iets ... Woon inmiddels wisselend op drie locaties buiten Nederland en heb eigenlijk bijna overal leuke data bundels en elk apparaat een simkaart. Telefoon, Notebook, Tablet, Watch, ga zo maar door. WiFi wordt natuurlijk wel gebruikt. Thuis op of kantoor, maar ik werk steeds vaker eigenlijk gewoon waar ik wil en zelfs op kantoor - waar goed 5G is - switch ik niet altijd meer op WiFi. Coworking locaties, teras, strand, who cares ... Overal is het mogelijk, immers, alles heeft z'n eigen netwerk. Telefoon leeg? Ach gut, jammer - op de tablet even gewoon het nieuws lezen zonder gezijk. Oh shoops, moet zo een Teams of Zoom meeting in ... Kan op de Tablet, maar moet ook bestanden delen en bespreken. Nah, notebook aan met ingebouwd modem en klaar ...

Dit betekende wel dat ik bepaalde producten van Apple heb moeten laten varen. Ben gek op m'n oude Mac Mini en een nieuwe komt er zeker, maar notebooks? Niet totdat ze gewoon ingebouwde LTE/5G hebben ...

... met de 8" devices heb ik op een gegeven moment de switch gemaakt naar Samsung. Dat was wennen, maar eigenlijk super! Waarom? Wel, op Android tablets kun je met een LTE uitvoering GEWOON BELLEN. Dus ik had de tablet in m'n man-bag, koffer, rugzak whatever. En bluetooth dopjes of volwaardige koptelefoon. Als iemand belde, gewoon opnemen, bellen, en klaar. Geen telefoon meer nodig gehad. Werkte eigenlijk vrij goed, maar was natuurlijk niet handzaam en zoals het vroeger in het Android wereldje ging: dramatische ondersteuning met updates en toestel daardoor supersnel afgeschreven. En betalen via NFC kwam op, en daarvoor vind ik de Mini Tablet net te groot voor 🤪

Daarop met ook een tijd met een Dumbphone gewerkt icm met een enkel een Surface Go, iPad Mini en Surface Pro, een gewone notebook en iPad Mini ... Eerlijk? Het was even wennen, maar stiekem heb ik inmiddels een volgende setup sinds enige tijd:

- Notebook
- Tablet Mini
- Smartphone
- Dumbphone

Op reis gaat de notebook en smartphone mee ... Als het een korte trip is enkel de Smartphone met muis en toetsenbord en USB-HDMI/DP kabel. Dat is als ik op reis moet voor het werk.

Is het werk-af-tijd? Dan gaat de tablet vaak mee en ... de dumbphone ... En soms enkel de dumbphone ... en eigenlijk, is dat super! Ik ben nooit een gamer geweest, doe ongekend veel met IT, uit interesse, maar ook professioneel, ben nooit een mega-fan geweest van social networking, niet omdat het niet gezellig is, maar omdat ik de verslavende kant al snel zag, evenals de gevolgen van "information overkill" ... Mede een onderwerp waar ik als jonge student vele jaren terug mij in heb verdiept ... Maar ook ik bleek vatbaar voor de dopamine dwang ... Even kijken of er toch niet iets nieuws is, even swipen, even kieken, even oppakken, even ... Wat nu, oh kijk wat er is op insta, en weer geplakt ... Een nieuwe functie op de telefoon zoeken en uitproberen ...

... met de Tablet doe ik dat minder, heb ook een aantal Apps echt inmiddels geband van mijn devices. Met de Tablet (helaas nog de 5e generatie iPad Mini) kan ik m'n boeken lezen, muziek luisteren, podcasts luisteren of live radio luisteren via internet, mailen, zelfs een stukje schrijven. En toch, als ik hem wegzet is het wat meer "echt wegzetten", waarmee de aandacht op de omgeving en het hier en nu terugkeert.

Als ik gebeld wordt, kan ik alles bekijken bespreken, en de telefoon ook echt wegzetten.

Oh, ik ben op de fiets, waar moet ik zometeen heen? iPad Mini, Apple of Google Maps, route bepalen, wegzetten en fietsen maar ... Het gekke is dat ik met die domme navigatie veel minder m'n brein liet werken om een route te vinden. Nu ben ik veel meer - voor mijn gevoel althans - in het moment en omgeving. Ik moet immers de route herinneren, richting bepalen en dus het brein gebruiken om ergens te komen.

Nee, een iPad Mini vind ik juist geweldig. Een van de beste apparaten van Apple. Of je het nu gebruikt naast een smartphone of dumbphone, dat is natuurlijk aan jou.

Als dumbphone heb ik inmiddels zowel de Punkt MP02 geprobeerd als een minder bekend merk. Allen met LTE ondersteuning, daar in sommige landen waar ik kom het 3G netwerk gaten vertoont of binnen anderhalf jaar afgeschakeld gaat worden.

iPad Mini? Ik zou er voor gaan, maar het is waar: dit is slechts een gebruikerservaring. Of dit voor jou ook werkt is natuurlijk   h-e-l-e-m-a-a-l    aan jou ...

Tijd voor Koffie, en het echte werk ... Oh jee, en weer een notificatie, het weer in Nedeland, het ontmoedigen van gasverwarming in Duitsland, El Nino 2.0, Vogelgriep bij Katten in Polen, IDF in Israel ... Verdikkeme  :dozingoff: waar is m'n dumbphone ...

MvG,

Doctor Apple

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie