Supportvragen iPad > iPad - Algemeen

Nieuwe iPad geen sync met iCloud wachtwoorden

(1/2) > >>

Triumph:
Hallo,

Gisteren mijn nw iPad Pro 11ich binnen gekregen. Op min MacBookPro (M1max) een volledige 'encrypted' backup gemaakt met een wachtwoord. Direct bij begin vertelde de 'Mac' tegen me dat ik al een wachtwoord op de iPad had staan. Dus op doorgaan geklikt. Nieuwe binnen aan de MacBookPro gehangen eerst updates erop en toen de backup terug. So Far So Good......  Maar direct bij start van bv de YouTube app begon de hele vraag antwoord spell van Google. Op mijn oude maar geen en wachtwoord en naam overgenomen.

Lang verhaal nu kort:
In Instellingen/'naam'/iCloud staat wachtwoorden en sleutelhanger op 'uit'. Als ik dit 'aan' zet krijg ik 'Synchroniseer deze iPad'. Schuifje naar rechts Krijg ik een melding 'De Nieuwste accountbeveiliging is vereist voor iCloud sleutelhanger' en dat mbo twee-factor-authenticatie' en dat ik een toegangs code moet aanmaken voor deze iPad. Nou ja die heb ik al.
Als ik dan op 'Ga door' klik, krijg ik de melding 'iCloud-sleutelhanger kan niet worden geconfigureerd Voor de functie is twee-factor-autenticatie vereist. De Apple ID ..........@....com ondersteunt twee-facto-authenticatie niet.'

Ok geen enkel probleem gehad met mijn iPhone 15 Pro de laatste keer  en ook niet vorig jaar met mijn MacStudio en nu dit?
Apple support gebeld en die dame zette me een tijdje in de wacht en bij terug komst een verhaal dat ik morge de iPad nog maal maar moest opstarten om te kijken of het dan was opgelost mocht dat niet zo zijn dat ik dan maar moet terug bellen.

Heeft iemand dit ooit gehad?

Bye,

Sjoerd

boiing:

--- Citaat van: Triumph, 22 mei 2024 - 10:50 ---De Apple ID ..........@....com ondersteunt twee-facto-authenticatie.'

--- Einde van citaat ---
Je vergeet het woordje 'niet' achter die zin, maar dat terzijde. Heb je met dat betreffende AppleID al eens ingelogd online op https://appleid.apple.com/ en staat 2FA ook aan?

nnsa:
Ik haal niet uit je verhaal of je 2FA hebt aanstaan bij je AppleID.

https://support.apple.com/nl-nl/102660#

Tja, @Boiing was me voor...  :sad:

Triumph:
Volgens mij wel

Hij staat in lijst van de 9 vertrouwde apparaten

boiing:
Daar lijkt het dan wel op inderdaad. Misschien dat er bij Apple een of andere 24 uurs beveiliging is afgegaan (net als bij een ww reset) en dat de Apple mevrouw daarom vraagt tot morgen te wachten. Dat zou ik dan toch maar doen, en verder even niets aanpassen aan 2FA, wachtwoorden of AppleID's...

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie