Supportvragen iPad > iPad - Apps

Resultaat van een mail merge opsplitsen in afzonderlijke documenten

(1/2) > >>

THX-1138:
Ik heb een iPad Air met Apple Pages. Ik maak een standaardbrief m.b.v. samenvoegvelden, die gevuld worden vanuit Apple Numbers met n.a.w.-gegevens e.d. Na het samenvoegen ontstaat één groot bestand met bijvoorbeeld 15 verschillende brieven.

Kan ik ergens aangeven dat ik 15 afzonderlijke documenten wil hebben of ben ik daarvoor aangewezen op het goeie ouwe handwerk?

puk1980:
Volgens de manual zou dat moeten kunnen.
https://support.apple.com/nl-nl/guide/pages/tan1ef722d07/mac


--- Citaat ---Nadat je samenvoegvelden aan een document hebt toegevoegd, kun je snel en automatisch meerdere aangepaste documenten aanmaken voor bijvoorbeeld gepersonaliseerde brieven en certificaten.

--- Einde van citaat ---

nnsa:
Zo'n MailMerge document maken gaat prima. Maar het is mij (nog) niet gelukt dat per document te doen. Ik vraag mij ook af, of dat wel de bedoeling is van zo'n merge-exercitie. Want uiteindelijk is dit bedoeld om te printen en dan wordt het niet één document.

Ik snap de vraag wel, maar ik denk toch dat je het handmatig (via het splitsen van via een PDF document) zal moeten oplossen. Aan de andere kant: wat is je output-formaat, want je kunt ook een mail-merge maken in een (html opgemaakte) email en die worden apart verzonden (denk hierbij aan een nieuwsbrief o.i.d.).

THX-1138:

--- Citaat van: nnsa, 25 februari 2024 - 08:51 ---Zo'n MailMerge document maken gaat prima. Maar het is mij (nog) niet gelukt dat per document te doen. Ik vraag mij ook af, of dat wel de bedoeling is van zo'n merge-exercitie. Want uiteindelijk is dit bedoeld om te printen en dan wordt het niet één document. Ik snap de vraag wel, maar ik denk toch dat je het handmatig (via het splitsen van via een PDF document) zal moeten oplossen. Aan de andere kant: wat is je output-formaat, want je kunt ook een mail-merge maken in een (html opgemaakte) email en die worden apart verzonden (denk hierbij aan een nieuwsbrief o.i.d.).

--- Einde van citaat ---

De bedoeling is dan 15 verschillende documenten te maken, met als verschil de n.a.w.-gegevens en wat andere persoonlijke zaken. Uitvoerformaat zou PDF zijn. Deze dan koppelen aan een e-mail en verzenden naar de verschillende personen. Wat je precies bedoelt met een HTML opgemaakt email, is mijn niet geheel duidelijk dus daar ben ik dan wel benieuwd naar.

nnsa:

--- Citaat van: THX-1138, 25 februari 2024 - 09:17 ---Wat je precies bedoelt met een HTML opgemaakt email, is mijn niet geheel duidelijk dus daar ben ik dan wel benieuwd naar...

--- Einde van citaat ---
In jouw workflow kan je die 15 PDF's prima met Pages en Numbers produceren. De output zit dan wel in één PDF document. Die moet je dan in Voorvertoning weer splitsen in 15 losse PDF's. Laatste uitdaging is dan om het juiste document bij de juiste ontvanger te krijgen... Met 15 PDF's is dit wel te doen, met 150 al lastiger en met 1500 ondoenlijk.

Ik zelf gebruik MaxBulk Mailer hiervoor. Maar dat is voor 15 documenten misschien wat kostbaar.

In dit programma kan je html opmaak toepassen.

Nog mooier wordt het met Direct Mail app...

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie