Supportvragen iPad > iPad - Technische vragen

Finder ziet iPad niet meer

(1/4) > >>

hl:
Bij verbinden met een kabel is de iPad niet meer te zien in Finder. Enkele minuten eerder nog wel.  Ik vinkte enkele fotomappen aan om te configureren. In plaats van meteen te gaan configureren, importeerde ik eerst enkele foto’s van iPad naar computer.

Toen ik met Finder wilde gaan configureren kwam de melding dat er eerst een update uitgevoerd moest tworden. Die klikte ik aan maar de iPad is nog steeds niet te zien in Finder.

Wat nog opvalt: helemaal linksboven op het computerscherm nog boven het finder icoon staat nu het Safari icoon met daarin een kleine afbeelding van een iPad. Als ik dat met de cursor aanraak lees ik “van iPad air 3th generation” dat icoon blijft zo, ook als ik de kabel vande iPad uit de computer trek. 

Is hier misschien sprake van een niet afgemaakte update? Als ik erop klik leidt dat niet naar een safari website die met de ipad te maken heeft maar enkel naar de laatst geopende Safari pagina

Verder:met diezelfde kabel aangesloten is de iPad wél in Fotos te zien.  Aan de kabel zal het dus niet liggen.
Computer en IPad heropstarten hielp niet. Kabel in en uitdoen ook niet.

Wat kan ik nog doen?

nnsa:
Misschien zit hier een oplossing bij ?

Het zou best eens iets te maken kunnen hebben met een niet afgemaakte update op de Mac.

https://support.apple.com/nl-nl/HT204095

hl:
Er stond idd nog een update te wachten , ofschoon mijn iMac op op
automatisch updaten staat.  Die heb ik uitgevierd en is nu , na een half uur, klaar.

Nog geen iLad zichtbaar in Finder maar er kwam nu weer het venster met de eerdere tekst dat er eerst een uldate nodig is oo de iPad te kunnen aansluiten.  Nóg een update?? Die heb ik meteen uitgevierd ( duurde een paar minuten).  Er is nog steeds geen iPad te zien in Finder

Nb alle devices zijn al losgekoppeld en alle poorten geprobeerd. Zelfde iPad en zelfde kabel werken wel met Foto. Dus ik denk niet aan een fysieke oorzaak.

nnsa:
Als alle updates goed zijn verlopen en je je iPad met usb-kabel direct in de Mac plugt en niet via een hub o.i.d. dan moet er ook nog een dialoogbox komen of je deze Mac vertrouwt op je iPad, anders komt er nog geen connectie.

Verder de vraag heb je je iPad een veilige soft reset gegeven of alleen maar opnieuw opgestart. Als je inderdaad een derde gen. hebt dan Home-knop + Aan/uit knop samen ingedrukt blijven houden tot het (witte) appeltje weer verschijnt.

hl:
Zo’n dialoogbox heb ik nog nooit gezien.

De Ipad werd uitgezet en weer aan op de beschreven manier.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie