Supportvragen iPad > iPad - Technische vragen

iPad Air 13 inch M2 - externe monitor aansluiten?

(1/2) > >>

srna513006:
Wij overwegen om de nieuwe iPad Air M2 13 inch te bestellen welke de iPad Air 10.9 (4e generatie) moet vervangen.
Wij willen deze bij thuisgebruik mits mogelijk op een externe Samsung 27” monitor aansluiten dus de vraag is of dit mogelijk is?
Hiervoor wil ik een verloopkabel van USB-C naar HDMI gebruiken.
Wat ik hier en daar op het Internet lees zal dit moeten lukken maar echt duidelijk is het niet.

MacFrankie:
De iPad Pro 2024 heeft een USB-C aansluiting met Thunderbolt en daarmee ook display port, waarmee het zonder problemen mogelijk is een monitor aan te sluiten.

De iPad Air 2024 heeft een USB-C aansluiting met USB 3.1, waardoor niet automatisch schermen kunnen worden aangestuurd. Hier ligt het aan het scherm of het gaat werken of niet.

puk1980:
Ik heb een iPad Air M2 13". Die heb ik zojuist (voor het eerst) op mijn Philips 32" monitor aangesloten middels een USB-C kabel. Dat werkt.  :smile:

In combinatie met mijn Bluetooth Logitech keyboard en muis lijkt het zo bijna een Mac. :wink:

Ik kan niet voor je testen of het ook werkt met een USB-C naar HDMI kabel want zo'n kabel heb ik niet, maar ik zou denken dat ook dat gaat werken.

Welke Samsung monitor heb je precies?

EDIT: Samsung M5, was het niet?

srna513006:
Yep, de LS27BM500EUXEN Smart Monitor M5

puk1980:
Zie voor meer info:
https://support.apple.com/nl-nl/108894


--- Citaat ---HDMI-beeldschermen of tv's

Je kunt je iPad verbinden met een HDMI-beeldscherm of tv met een USB-C-naar-HDMI-adapter. Adapters die ondersteuning bieden voor HDMI 2.0, kunnen vanaf de iPad Pro en iPad Air (5e generatie) video weergeven met een 4K-resolutie bij 60 Hz. Vanaf de iPad Air (4e generatie) en de iPad mini (6e generatie) kan video worden weergegeven met een 4K-resolutie bij 30 Hz.

De Apple USB‑C-naar-digitale-AV-multipoort-adapter Deze adapter kan vanaf de iPad Pro en de iPad Air (5e generatie) video weergeven tot een 4K-resolutie bij 60 Hz.* Vanaf de iPad Air (4e generatie) en de iPad mini (6e generatie) kan video worden weergegeven tot een 4K-resolutie bij 30 Hz.

Je iPad ondersteunt Dolby Digital Plus-audiostreams via HDMI, maar niet Dolby Atmos. Je iPad kan HDR10- of Dolby Vision-content via HDMI afspelen wanneer HDMI 2.0-adapters beschikbaar komen die deze structuren ondersteunen.

* Wanneer je de Apple USB‑C-naar-digitale-AV-multipoort-adapter met je iPad gebruikt, verschijnen op HDMI-beeldschermen het beginscherm en de apps met 1080p bij 60 Hz. Wanneer je begint met het afspelen van video, wordt de resolutie automatisch aangepast aan het materiaal, tot 4K bij 60 Hz. Schakel de optie 'Maak materiaal passend' in op je iPad bij 'Instellingen' > 'Beeldschermen'.

--- Einde van citaat ---

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie