Supportvragen iPad > iPad - Technische vragen

iPad en USB

(1/2) > >>

ChrisG:
Mijn vriendin werkt bij de buurtzorg en heeft een speciale usb sleutel om in te kunnen loggen op de website van haar werk. Deze sluitel wordt gezien als keyboard door de mac. Nu hebben we naar een ipad zitten kijken maar daar zit geen usb op. Nu bestaan er usb adapters voor de ipod. Met deze adapter kan je de camera foto's op de ipod photo zetten. Bestaat zo'n adapter ook voor de ipad? En kan ik de ipad dan voorzien van usb zodat de sleutel werkt?Chris

Pieterr:
Misschien met de iPad Camera Connection Kit ?
--- Citaat ---Even the lowliest of netbooks include a USB port and SD card reader -- a pair of dongles will provide similar functionality for your iPad. The Camera Connection Kit consists of two dongles that will plug in to your dock, or into the 30-pin connector port at the base of your iPad.One dongle will allow you to import photos directly from your camera's USB cable, while the other will let you pull content from an SD card. Juggling the pair of to handle such mundane tasks is disappointing, to say nothing of having to pony up $30 for the inconvenience. But such is the price of skinny, light tech.
--- Einde van citaat ---

Zie ook http://www.ipadplanet.nl/4219/ipad-camera-connection-kit-ook-te-gebruiken-met-usb-headsets-en-toetsenborden/(Bewerkt door Pieterr om 20:00, 5-06-2010)

Flix:
Lijkt me sterk dat het met zo'n USB sleutel gaat lukken; vergeet niet: de iPad is géén computer...

PS-MacGek:
Die USB sleutel wordt uitgelezen via de browser, dus ik zou niet weten waarom dat niet zou werken.
Mogelijk heeft iemand in je omgeving deze iPad Camera Connection Kit en kun je het daar proberen.
Nee heb je, ja kan je krijgen.  :wink:

hsmeets:
De USB adapter (en de software op de iPad) zullen waarschijnlijk alleen die (ik ken de kreet niet precies) USB Mass Storage specification ondersteunen. In dat laatste geval kan het goed mogelijk zijn dat bepaalde USB sticks en of camera's niet via de iPad te uit te lezen zijn.Het is een misverstand dat alles met een USB stekker overal herkent wordt. USB is maar een seriële interface en het gegevensprotocol voor data uitwisseling is niet onderdeel van de USB standaard, dat is nog steeds apparaat afhankelijk, daarvoor zijn nog steeds drivers voor nodig om computer en usb apparaat met elkaar te laten praten.Zo'n USB security dongle is niet simpel, het zal vermoedelijk een stukje computer bevatten die via een bepaald algoritme input in een andere output (reeks getallen) omzet. Om de dongle te kunnen benaderen van uit de browser is een plugin nodig in die browser. Wellicht heeft de leverancier van de dongle een plugin voor safari onder OSX maar ik betwijfel of deze voor de iPad safari ook kan bestaan omdat, zover ik weet, dat op een iPad / iPhone dit (plugin's) niet kan.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie