Supportvragen iPhone > iPhone - Apps

HomeKit tijdelijk uitschakelen op de iPhone

(1/2) > >>

raverke95:
Sinds de coronaperiode me wat gaan toeleggen op HomeKit. Heel wat materiaal inmiddels mee laten communiceren, maar dat heeft een groot nadeel: de batterij van de iPhone is een dag sneller plat.
(ik heb er eens een draadje over lopen gehad hoe het kon dat m'n iPhone steeds een pak sneller plat is als ik me buitenshuis beweeg ipv op een locatie te blijven. Welnu: HomeKit is de schuldige)

Kortelings knijpen we er enkele dagen tussenuit en is het wenselijk zo lang mogelijk met een batterijlading te doen op de iPhone. HomeKit is dan niet benodigd.

Blijkbaar blijft het HomeKit verhaal toch nog werken, zelfs al gooi je de Woning app van de iPhone af. Ik blijf meldingen krijgen en in het batterijverloop staat sinds iOS15 erg vaak "accessoires" van Woning. Dat blijft ondanks die app eraf is. Weet er iemand hoe ik die HomeKit even kan uitschakelen op m'n iPhone. Uiteraard enkel ten tijde van mijn reis?

tnx!
Gert

nnsa:
Dit gaat op de volgende manier:
Open de Instellingen-app.
Kies voor Privacy > HomeKit.
Je ziet nu een overzicht van diensten die toegang hebben tot je HomeKit-gegevens. Je kunt hier per app de toegang tot HomeKit toestaan of weigeren.

Ook kan je de iPhone nog een softreset geven.

HomeKit tijdelijk uitschakelen op de iPhone

GeorgeM:
Heb meerdere HomeKit accessoires in gebruik, maar geen last van een sneller leeglopende iPhone (ook niets van te zien in Instellingen > Batterij).

Daardoor denk ik dat het in jouw geval ging om een bepaald HomeKit device dat erg veel stroom op je iPhone gebruikt (bijvoorbeeld door zich erg vaak te melden).

Weet je misschien welk device dat kan zijn, en zo ja, heb je dat device al verwijderd?

raverke95:
@nnsa: om dat homekit gedoe te testen, heb ik een oudere iPhone 7 met bètasoftware toegang tot mijn homekit gegeven. Staat ook een andere icloud op.
Die telefoon ligt daar maar en gaat zo ongeveer een week mee op één lading. Sinds die ook mee mag doen met mijn homekit is hij op een dag of 3 plat.
Jouw suggestie is op mijn "daily" te zien. De iPhone 7 heeft in privacy bij HomeKit niks staan. Batterij loopt ook sneller leeg. Ik vrees ervoor dat dat het gaat oplossen op mijn XsMax.

@GeorgeM: Ik heb in de zomer slimme radiatorkranen toegevoegd en heb het vermoeden dat het sinds toen komt. Nu is het probleem dat er ook automatiseringen opzitten. Als ik die kranen ga verwijderen, zijn mijn automatiseringen weg, toch? Kostte een halve dag werk om alles in te stellen.

edit: precies die radiatorknoppen van het merk Tado komen niet voor in die privacy settings, ook niet op mijn daily XsMax

nnsa:
Ik zou zeggen, neem een powerbank mee op je reis.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie