Supportvragen iPhone > iPhone - Internet en Connectiviteit  

4g vs 3G: hoger verbruik hoe kan dit?

(1/2) > >>

lions193:
Hoi,Gisteren ben ik overgestapt op Vodafone ivm iPhone 6 plus abonnement. Ik heb nu 4g. Ik heb een datalimiet van 1gb per maand. Ik ging nu als test eens een paar pagina's bekijken op internet, whatsapp berichtje sturen, even op twitter kijken. Iets wat ik normaal ook doe. Zie ik dat ik al 10mb heb verbruikt. Hier snap ik niks van. Met 3g kwam ik daar nooit zo snel aan. Alle instellingen staan uit qua verversen/locatievoorzieningen etc dus daar kan het niet aan liggen. Op deze manier heb ik aan 1gb niet genoeg. Bij mijn vorige iPhone had ik een limiet van 500mb. Iemand een idee?

marco72:
Al eens gekeken naar : Instellingen ---> mobiel netwerk: onderaan staat : gebruik mobiele data voor.Het schijnt dat als je Whats App op een nieuw toestel weer installeert en je hebt de data daarvan op iCloud staan hij automatisch de back-up opgaat halen. Zowel op wifi als 4G. Hetzelfde geldt voor foto's die op iCloud staan.Misschien ligt het daaraan?

FanBoy:
Wellicht dat VF bij 3G er nog een proxy tussen heeft staan die comprimeert en bij 4G niet,

speedymac:
4G gebruikt meer data doordat er meestal een high res versie (afbeelding, video...) verstuurd wordt.
Ook surf je ongemerkt meer door de hoge snelheid, maar dat is mijn ervaring met 4G.

GCS:
Idem. Op 4G verbruik je gewoon meer. Ik heb het eens uitgezocht en foto's wordt direct in high res geladen, filmpjes in HD kwaliteit. Jij doet niet meer, maar je telefoon haalt meer op... Niks aan te doen... Als een applicatie verneemt dat de snelheid hoger is gaat hij gewoon meer binnenhalen. Ik heb al 2GB binnengetrokken in 3 weken... Thuis WIFI en onderweg 4G. That's the way it is...

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie