Supportvragen iPhone > iPhone - Internet en Connectiviteit  

iPhone als personal hotspot via USB?

(1/3) > >>

Paulus Morssink:
Een van de redenen waarom ik zojuist een iPhone 5c heb aangeschaft, is dat ik hem onderweg kan gebruiken als personal hotspot voor mijn MacBook Pro (10.6.8).De connectie tussen de twee apparaten loopt zowel via WiFi als Bluetooth prima - alleen ben ik wel verbaasd door de enorm lage transfer snelheid, maar dat kan aan mijn provider liggen.Liever zou ik contact maken via USB.
Alleen, als ik de iPhone via USB inplug dan wordt dat niet zichtbaar in Systeemvoorkeuren >>  Netwerk, dus kan ik die keuze niet maken.
Ik zie er allerlei mogelijkheden staan: ethernet, bluetooth, WiFi, zelfs een ooit aangesloten TomTom, maar de USB-connectie met de iPhone blijft onzichtbaar.Weet iemand wat ik moet doen?

GeorgeM:
Als ik bij Personal Hotspot kijk zie ik de uitleg daaronder staan, zowel voor Wi-Fi, Bluetooth als USB.Bij jou niet?

TB:
Komt bij mij gewoon zichtbaar als 'iPhone USB' in het netwerk voorkeurpaneel.De bovenste balk op de iPhone is blauw in hotspot mode. Zie je dat wel?

Paulus Morssink:
> GeorgeM: ja, die uitleg heb ik ook gelezen. Vandaar dat ik die USB-melding mis.> TB: Nee, die blauwe balk zie ik niet.
Om precies te zijn: als ik via WiFi verbinding maak zie ik die blauwe balk wel.
En nog gekker: daarnet werkte de verbinding via Bluetooth ook, maar nu verschijnt die wel in het Netwerk-lijstje, met de melding "niet verbonden". Als ik dan op de iPhone intoets dat ik Bluetooth-verbinding met MacBook wil, dan staat er drie seconden lang "verbonden" - waarna het weer wegvalt en op de iPhone de melding "verbinding mislukt" verschijnt.
En zoals gezegd: via de USB-kabel verschijnt er helemaal niets.Wie het weet mag het zeggen.

Paulus Morssink:
Ik herinner me nu dat ik met mijn vorige mobieltje ook problemen had met het koppelen aan de computer via Bluetooth. De koppeling lukte wel, maar vervolgens heette het dat de verbinding niet werkte, er konden dus geen gegevens worden overgestuurd.
Nooit goed begrepen wat het verschil was tussen koppelen en verbinden.…..Nou ja, na een hoop onlogisch en ondoorzichtig heen- en weer geschuif en opnieuw verbindingen maken is uiteindelijk die Bluetooth-verbinding wel weer gelukt.
Blijft het feit dat de USB-koppeling niet herkend wordt (overigens wel in de USB-lijst onder "over deze Mac")(Bewerkt door Paulus om 16:02, 7-05-2015)

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie