Supportvragen iPhone > iPhone - Internet en Connectiviteit  

iPhone mail versturen via mobiel netwerk lukt niet

<< < (2/2)

FanBoy:
wellicht heeft de 4G provider de smtp server poort 25 gesloten op zijn netwerk.
Welke instellingen heb je bij de smtp server op de iphone?

MacFrankie:
Werkt ophalen wel altijd goed?Ophalen van mail werkt vaak via het POP3 protocol. Dat werkt (doorgaans) overal en altijd.Verzenden van mail werkt meestal via het SMPT protocol. Dat werkt (doorgaans) alleen op het netwerk van de ISP / mail provider, of onder restricties (autenticatie, versleuteld).Kijk dus eens naar je mail instellingen!

Sylvester:
Ik heb de GSM niet ter beschikking, dus ik kan die instellingen binnenkort pas checken.
Ophalen werkt dus altijd.
Ik ben toch niet zo mee, vooral wat de laatste 2 antwoorden betreft... :blush: (Bewerkt door Sylvester om 22:53, 30-06-2015)

MacFrankie:
Poort 25 is de SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) poort voor niet-versleutelde communicatie. Dat wil je tegenwoordig niet meer, en helemaal niet buiten het netwerk van je ISP. Sterker, de meeste ISP's hebben poort 25 naar buiten hun netwerk geblokkeerd.POP (Post Office Protocol), vaak POP3 (de derde versie van het protocolÂ…), is voor het ophalen van mail dat "men" naar jou verstuurd heeft.SMTP is voor het zelf verzenden van mail.Het probleem zit 'm dus in de SMTP instellingen. En die problemen komen meestal doordat iemand denkt dat hij weet wat hij moet instellen, omdat hij dat 15 jaar geleden op z'n PC ook heeft gedaan, en dat nu ook met de hand op z'n iPhone instelt. Lesje Apple instellingen: met je p@ten van afblijven, laat je iPhone het zelf uitzoeken, dus alleen mailadres en wachtwoord ingeven, want dan komt de beveiligde verbinding voor de onbeveiligde verbinding en heb je geen problemen.Voor nu: SMTP instellingen veranderen, zeg dat je autenticatie wilt hebben, dan komt de iPhone zelf wel met de beveiligde SMTP poort.

Sylvester:
OK bedankt, we gaan dat binnenkort eens bekijken.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie