Supportvragen iPhone > iPhone - Internet en Connectiviteit  

iPhone mail versturen via mobiel netwerk lukt niet

(1/2) > >>

Sylvester:
Even proberen te verduidelijken... Neem me niet kwalijk als ik iets fout zeg, ben niet zo goed mee in de materie.
De iPhone is niet van mij, heb hem dus nu niet ter beschikking.
Ze hebben Proximus (België) als mobiele provider.
Hun email is via één of andere leverancier waar men een domein naam heeft aangevraagd.bv. Jos@(naam).beAls ze wifi verbinding hebben, lukt het verzenden van mail zonder problemen.
Maar via de mobiele provider via 3G of 4G lukt het niet. Dan verschijnt er de melding dat de server het email adres jos@naam.be niet kan verifiëren , of iets in die aard....
Mails ontvangen gaat wel via mobiele verbinding.
Het is een pop-account.Voor zover ik kan zien is de APN voor het mobiele netwerk goed ingesteld.Waar moet ik dit probleem gaan zoeken?

ardie:
Ik zou het de helpdesk van de provider vragen.

GeorgeM:
Als het internet werkt, en kennelijk is dat zo, want ze kunnen mail ophalen, dan is het de provider die geen mail relaying toestaat. Met andere woorden, hun Jos@(naam).be adres zal niet werken, als het Jos@proximus.be gebruikt wordt dan waarschijnlijk wel.Een oplossing zou kunnen zijn om een Yahoo, Gmail of ander 'gratis' adres te gaan gebruiken, dat werkt eigenlijk altijd.

Sylvester:
Internet werkt zonder problemen.
Even voor alle duidelijkheid: welke provider veroorzaakt hier het probleem? Proximus of de leverancier van de domein naam?Ik heb voor mijn eigen iPhone als mobiele operator ook Proximus en als vaste operator voor thuis Telenet.  Als ik mail verstuur onder de naam jos@telenet.be, dan lukt dat ook zonder problemen. Ook toen ik nog Mobistar als mobiele operator had, ging dat zonder problemen.Als ik op die andere iPhone iets verstuur met het iCloud adres, dan gaat dat ook.
Maar met  jos@(naam).be niet via Proximus en wel via wifi. ( (naam) is dus de DNS naam)Dus waar zit het probleem eigenlijk?
Alvast dank voor het meedenken.

ardie:
Het bedrijf dat de website host uiteraard, dus niet je belprovider.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie