Supportvragen iPhone > iPhone - Internet en Connectiviteit  

iPhone XR Persoonlijke Hotspot icm AirPort Extreme als Repeater werkt niet

(1/7) > >>

srna513006:

--- Citaat van: MacFrankie, 26 april 2021 - 13:45 ---Gebruik je telefoon als hotspot, zet eventueel een Airport Express (Marktplaats) in om het bereik uit te breiden.

--- Einde van citaat ---
In een ander topic adviseerde @MacFrankie het bovenstaande.
Gisteren kon ik voor een redelijk bedrag een AirPort Extreme scoren en probeerde deze vandaag te installeren als Repeater voor mijn op de iPhone XR geconfigureerde Persoonlijke Hotspot maar zonder succes.
De onderstaande installatie heb ik op mijn MacBook Pro uitgevoerd waar de op de iPhone XR geactiveerde Persoonlijke Hotspot 'Jurgen' als Wifi netwerk actief was.

Na het onder spanning zetten van de router zag ik in beschikbare WiFi netwerken de AirPort Extreme verschijnen en nadat ik daarop klikte begon de installatie van de AirPort Extreme.
Ik gebruikte tijdens de installatie van de router bij 'Wat wil je doen met deze AirPort Extreme' de 2e beschikbare optie 'Voeg toe aan een bestaand netwerk'.
Daarna gaat de router de bestande netwerken zoeken maar uiteindelijk laat de router één Wifi netwerk zien welke ook aangevinkt is maar dat is geen van mijn Wifi netwerken maar een welk in ons appartementsgebouw actief is.
Ik heb verder geen keuze om een ander, dus een van mijn eigen WiFi netwerken, te kiezen.

Ik zou nu toch verwachten dat mijn Persoonlijke Hotspot in beeld zou komen maar die als ook andere van mijn beschikbare netwerken zie ik niet verschijnen.

Wellicht doe ik iets verkeerd of begrijp het niet helemaal.
Ik veronderstel dat als het goed zou werken andere apparaten zoals iPad, Macbook maar ook b.v. een TV met de Persoonlijke Hotspot zowel via mijn iPhone XR verbonden kan worden als via de AirPort Extreme, correct?

boiing:
Even uitgeprobeerd: hier lukt het wel met een Airport Express en de hotspot van een iPhone, misschien een paar keer proberen en die setup opnieuw starten. Ik zag het hotspot netwerk ook niet de eerste keer. Het voordeel van wat je nu doet begrijp ik niet, zoals Flix ook al vroeg in dat draadje. Waarom je apparaten met de AE laten verbinden als ze gewoon met de hotspot verbinding kunnen maken?

iPhone XR Persoonlijke Hotspot icm AirPort Extreme als Repeater werkt niet

MacFrankie:
Draait je hotspot op dezelfde iPhone als waarmee je probeert je Airport Extreme te configureren? Dat zal waarschijnlijk niet werken.

boiing:
Ik heb het inderdaad geconfigureerd op een Mac..

srna513006:

--- Citaat van: boiing, 17 mei 2021 - 14:11 ---Het voordeel van wat je nu doet begrijp ik niet, zoals Flix ook al vroeg in dat draadje. Waarom je apparaten met de AE laten verbinden als ze gewoon met de hotspot verbinding kunnen maken?

Dit had ik eerder ook al 2 keer uitgelegd.
Het verbinden van de persoonlijke Hotspot vanuit mij iPhone XR gaat met Apple apparaten uitstekend maar zodra ik andere apparatuur dan van apple met de PH wil verbinden gaat dit heel moeizaam of helemaal niet.
Dit is ook desgevraagd door de Apple support bevestigd.
Als ik de SIM kaart in een 4G router plaats is het probleem voor wat betreft verbinden opgelost maar dan kan ik mij iPhone niet als telefoon gebruiken.
Ik kijk Netflix via de Netflix app op mijn Samsung M5 Monitor en die kan ik alleen per Wifi verbinden en dat lukt niet via de PH.

iPhone XR Persoonlijke Hotspot icm AirPort Extreme als Repeater werkt niet

--- Einde van citaat ---

--- Citaat van: MacFrankie, 17 mei 2021 - 14:12 ---Draait je hotspot op dezelfde iPhone als waarmee je probeert je Airport Extreme te configureren? Dat zal waarschijnlijk niet werken.

--- Einde van citaat ---
Ik heb de configuratie van de AE via mijn MacBook opgestart maar dat had ik ook al in mijn openingsbericht geschreven.

@boiing, nu ben ik weliswaar aan het testen met mijn gewone SIM kaart van Hollandsnieuwe waarop 1 Gb Internettoegang zit want mijn KPN SIM kaart met Onbeperkt Internet zit nog in de 4G router op de camping.

Wellicht kan dit ook het probleem zijn dat Hollandsnieuwe niet toestaat dat ik dit abonnement i.c.m. een PH gebruik.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie