Supportvragen iPhone > iPhone - Internet en Connectiviteit  

Mail op iPhone

<< < (2/3) > >>

puk1980:

--- Citaat van: anraadts, 20 augustus 2023 - 10:40 ---Volgens mij is dat alleen mogelijk als je POP3 gebruikt, bij IMAP zal de mail die op de iPhone verwijderd zijn nooit meer op de MacBook binnenkomen.

--- Einde van citaat ---
Zoals nnsa aangeeft kun je, ook als je POP3 gebruikt, instellen om de mails op de server te laten staan nadat je ze (voor het eerst) gelezen (dwz gedownload) hebt op een device.


--- Citaat van: Gottfried Julius, 20 augustus 2023 - 10:38 ---Hé, ik lees al jaren met POP3 op meerdere computers. Gaat feilloos. Juist bij IMAP gaat het fout.

--- Einde van citaat ---
Bij IMAP blijven mails per definitie op de server staan, tenzij je ze weggooit. :smile:

anraadts:
De provider is volgens mij Scarlet (in het eerste bericht te lezen).

Verder is dit de vraag:


--- Citaat ---Voorheen had ik een iPhone7. Wanneer ik op dat toestel mijn e-mails verwijderde, bleven deze toch op de server staan. Wanneer ik dan later mijn mailprogramma op mijn MacBook opende, dan kon ik de mails daar binnenhalen.

Sinds ik mijn iPhone 14 heb, lukt dat niet meer. Wanneer ik nu een e-mail verwijder op mijn iPhone, dan krijg ik deze ook niet meer binnen op mijn MacBook.

--- Einde van citaat ---
Volgens mij is dat alleen mogelijk als je POP3 gebruikt, bij IMAP zal de mail die op de iPhone verwijderd zijn nooit meer op de MacBook binnenkomen.

Maar misschien is het ook een goede vraag waarom Tamara mail die ze op haar iPhone verwijderd heeft alsnog op de MacBook binnen wil krijgen. Want mogelijk zit in het antwoord hierop de oplossing van dit probleem.

puk1980:

--- Citaat van: anraadts, 20 augustus 2023 - 10:40 ---Maar misschien is het ook een goede vraag waarom Tamara mail die ze op haar iPhone verwijderd heeft alsnog op de MacBook binnen wil krijgen. Want mogelijk zit in het antwoord hierop de oplossing van dit probleem.

--- Einde van citaat ---
Ik vermoed dat Tamara gewoon haar mails zowel op haar iPhone als op haar Mac wil lezen. En dat ze nu heeft ingesteld (op haar iPhone) dat de mails (automatisch) verwijderd worden op de server nadat ze die gelezen heeft (op haar iPhone). Dit is/was overigens de "default" van POP3.

nnsa:

--- Citaat van: Gottfried Julius, 20 augustus 2023 - 10:38 ---"Voor- en nadelen POP3
Hé, ik lees al jaren met POP3 op meerdere computers. Gaat feilloos. Juist bij IMAP gaat het fout.

--- Einde van citaat ---
Bij IMAP dien je dan de email weer op ongelezen te zetten...

anraadts:

--- Citaat van: puk1980, 20 augustus 2023 - 10:45 ---Ik vermoed dat Tamara gewoon haar mails zowel op haar iPhone als op haar Mac wil lezen. En dat ze nu heeft ingesteld (op haar iPhone) dat de mails (automatisch) verwijderd worden op de server nadat ze die gelezen heeft (op haar iPhone). Dit is/was overigens de "default" van POP3.

--- Einde van citaat ---
Goed geheugen, ik was dat helemaal vergeten en heb dat dus ook niet meegenomen in mijn eerdere reactie.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie