Supportvragen iPhone > iPhone - Technische vragen

Apple ID verificatie melding met vreemd email adres

(1/2) > >>

Schaap:
Apple ID verificatie melding met vreemd email adresGisteren kreeg ik twee keer een melding op mijn iPhone waarin stond dat ik het wachtwoord moest verifiëren voor een Apple ID dat ik niet ken. Het e-mailadres dat werd genoemd, is niet van mij en ik heb er nog nooit van gehoord.

Ik heb altijd alleen mijn eigen Apple ID op mijn telefoon geïnstalleerd gehad. Ik heb de telefoon als nieuwe iPhone gekocht bij de Apple Store.

Ik heb met Apple Support hierover gechat, daar kreeg ik alleen een vaag antwoord. Ze zeiden dat ik een back-up kon maken en mijn telefoon opnieuw kon instellen, dat heb ik in ieder geval gedaan. Ze wilde verder niks zeggen over de mogelijke oorzaak.

Weet iemand hoe kan dit gebeuren en moet ik me er zorgen over maken?

boiing:
Typisch, ik kom het in een draadje van gisteren tegen (zonder oplossing):

https://discussions.apple.com/thread/255571052

..en enkele draadjes van een paar jaar geleden. Ook daar geen echte oorzaak, maar het lijkt dat er bij Apple iets mis gaat op zo'n moment. Je hoeft je op zich geen zorgen te maken (gewoon 'Not Now' kiezen) maar het zou wel moeten stoppen uiteraard. Misschien een paar dagen afwachten en anders toch weer eens bellen met Apple Support.

Schaap:
Erg vreemd dat dit gebeurt bij veel mensen. Ik ga het in de gaten houden.
Bedankt voor je reactie!

nnsa:
Het is natuurlijk de ene hack na de andere hack en wie weet zijn er verbanden op de achtergrond…

https://tweakers.net/nieuws/220786/chipmaker-nexperia-is-getroffen-door-ransomwareaanval.html

Vroeger hadden we “unsafe at any speed” (Ralph Nader)

Nu: “unsafe at anytime”…

mcmt:
Een mogelijke oorzaak hiervoor die ik ook wel vermeld zie zijn apps, muzieknummers e.d. op je iPhone die niet aan je Apple ID gekoppeld zijn (zouden bijv. zelfs uit een backup kunnen komen). Dus misschien toch eens controleren.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie