Supportvragen iPhone > iPhone - Technische vragen

Fysieke dual sim iPhone

(1/1)

Mac4Ever:
Mijn collega liet me een iPhone XS zien met een fysieke dual sim (dus twee kaartjes). Deze blijkt door Apple verkocht te worden in (o.a.) Hong Kong. In dit artikel kun je er meer over lezen. Ik wist helemaal niet dat Apple dit ondersteunde. Iemand enig idee waarom deze versie maar in een beperkt aantal landen wordt verkocht?

boiing:
Dat zal met beperkingen van de Chinese overheid te maken hebben die Apple niet toestaan een e-sim te gebruiken:

https://www.forbes.com/sites/bensin/2018/09/12/why-china-and-hong-kong-are-getting-unique-new-iphones-the-rest-of-the-world-isnt-getting/?sh=2d7dc006a43c

De markt is te belangrijk voor Apple om duel-sim niet te ondersteunen en daarmee marktaandeel aan Android te verliezen. Dus maken ze voor China en Hong Kong een uitzondering door daar een iPhone met hardware aanpassing te leveren. Dat is nog steeds zo, ook de iPhone 13 wordt daar met een fysieke dual-sim tray geleverd.

Waarom niet in andere landen? Omdat Apple helemaal geen fysieke sim-kaart wil in een telefoon. Het liefst zouden ze alles e-sim maken, dat is betrouwbaarder. goedkoper (geen sim-slot) en levert ruimte in de telefoon op. Juist door geen fysieke dual-sim te leveren in de rest van de wereld geven ze providers de laatste jaren wat zachte dwang om e-sim ondersteuning te leveren aan klanten. Met succes. In China is dat kansloos, daar zijn de drie providers van de staat.

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie