Supportvragen iPhone > iPhone - Technische vragen

Hoe wordt "batterijconditie" bepaald

(1/2) > >>

raverke95:
Sinds de introductie van Batterijconditie in iOS 11 heb ik me al meermaals afgevraagd hoe dit percentage berekend wordt. Al erg vaak enkele tegenstrijdigheden hiermee geweten.

Mijn "daily" is een XsMax van 3 jaar oud, originele batterij, 89% capaciteit. Ik merk vaak als hij "stroom" moet leveren dat de batterij sneller leeg is dan vroeger. Vooral tijdens me verplaatsen valt dat erg op (ik zit vaak in de wagen). Hoe langer hoe meer van overtuigd dat die batterij haar beste tijd heeft gehad. Of de laatste versies van iOS 14 zijn op dat punt wel erreeeuuug slecht  :cheesy:

Mijn Apple watch6 heeft na haar aller eerste update vorig jaar meteen "slechts" 97% capaciteit meer terwijl die vervolgens al een jaar daarop blijft staan en ze precies even lang batterij houdt dan de eerste dag.

Tot slot heb ik dan een IP7 waar ik nog geen half jaar geleden een splinternieuwe batterij heb ingestoken. Hier draai ik momenteel iOS15 beta op, hij houdt het net geen week vol op 1 lading, doch is vorige week van 100% capaciteit plots naar 25% geduikeld.

In het verleden met een IP8+ met originele batterij van 90% plots naar 85 na een software-update. Batterijduur bleef gelijk vergeleken met de vorige software.

Is die capaciteitsmeting iets softwarematigs, of hoe doen ze dat eigenlijk?

nnsa:
Heb je hier iets aan ?

https://swappie.com/nl/blog/wat-je-moet-weten-over-iphone-batterijen/

raverke95:
Het is in alle geval een erg interessant artikel, maar het beantwoordt niet echt mijn vraag. Gaat men nu echt stroommetingen doen in die iPhone, of heeft men eerder een soort van leidraad: na zoveel oplaadcycli gaat er sowieso een stuk van de maximum capaciteit af?

MacMiep:
https://support.apple.com/nl-nl/HT201585

https://www.apple.com/nl/batteries/why-lithium-ion/

nnsa:

--- Citaat van: raverke95, 14 september 2021 - 17:31 ---Het is in alle geval een erg interessant artikel, maar het beantwoordt niet echt mijn vraag.

--- Einde van citaat ---

Ik denk dat het antwoord op jouw vraag ‘een geheim van de smit is’…

Ik kan er niets over vinden.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie