Supportvragen iPhone > iPhone - Technische vragen

iPhone 6s wil niet meer opladen

(1/1)

ettepet:
De iPhone 6s wil niet meer laden. Het scherm toont alleen zwart met het lege batterij-icon (lege batterij met links een smal streepje rood).

Diverse dingen geprobeerd:
- ander snoertje, laadblok, stopcontact, etc. - geen effect
- stof uit iPhone met saté-prikker gepulkt - geen effect
- iPhone reset met home en aan/uit knop - geen effect; doet helemaal niets (als in geen apple logo te zien, maar scherm wordt gewoon zwart na een paar seconden en daarna weer het lege batterij icon)
- iPhone in DFU mode gebracht (zie bijvoorbeeld: https://www.payetteforward.com/how-to-put-iphone-dfu-mode/) - restore uitgevoerd via iMac; tijdens dit proces werd het scherm wit met apple-logo (hoopvol ! ) en werd de herinstallatie voltooid. Daarna echter weer het zwarte scherm met lege batterij-icon (teleurstelling ! )

Zou dit apparaat nog tot leven kunnen worden gebracht met het vervangen van de accu, of is er meer aan de hand?

Backspin:
Dit al eens geprobeerd?
https://nl.ifixit.com/Answers/View/451301/iPhone+stuck+on+red+battery+logo+screen
(iPhone opwarmen met een föhn en dan aan de oplader hangen).
Heb zo al twee iPhones tot leven gewekt met dezelfde symptomen. Geloofde eerst niet dat het zou werken, maar dacht: baat het niet dan schaadt het niet. En warempel!

ettepet:
Haha, wat een goeie grap! Zoonlief keek met grote ogen toen ik met die föhn aan de gang ging. En met nog grotere ogen toen het Apple-logo zich toonde na aankoppelen aan het stroom-kabeltje. Wat een tip!

Maar misschien te vroeg gejuicht; na lostrekken van de kabel kwam meteen het lege-batterij-icon terug.
Nog eens met de föhn aan de gang en opnieuw beeld. Hij moet nu de oplaadkabel maar eens wat langer laten zitten. Zal mijn benieuwen of 'ie dan wel in leven blijft (en hopelijk ook de status van die batterij eens opvragen).

Klinkt toch een beetje als een batterij die eraan is.

MacMiep:
https://www.fixjeiphone.nl/onderdelen/iphone-6s/iphone-6s-batterij-set-a-kwaliteit/

ettepet:
De lol die we samen hadden om het föhnen van de iPhone was helaas van korte duur.
Een overnachting aan het stroom maar in de kou (zo koud is het nog niet eens) was toch alweer teveel. Na een paar minuten alweer leeg. Toch maar een nieuwe accu erin (gaan laten zetten), dan maar.

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie