Supportvragen iPhone > iPhone - Technische vragen

iPhone XS geen netwerk

<< < (2/2)

Pumpal:

--- Citaat van: Sypie, 12 augustus 2022 - 02:36 ---Verder gaat dit een aardig hardware probleem zijn op het moment dat zelfs een andere SIM-kaart niet werkt, waarbij je zeker weet dat die wel actief is uiteraard. Wanneer dit gerepareerd moet worden zal er een nieuw moederbord in de telefoon moeten. De SIM-unit zit daarop gebakken en is niet los te verwisselen.

Wat je mogelijk nog even kunt proberen is de SIM-kaart en houder uit de telefoon halen en even flink blazen in de opening.

--- Einde van citaat ---
Ik heb twee actieve SIM-kaarten en allebei kunnen ze geen netwerk vinden op de iPhone (wel op andere toestellen), dus helaas bevindt het probleem zich in de hardware. De vraag is of het hele moederbord vervangen moet worden, of dat enkel de antenne ook een optie is?

@orange, dank voor de tip, dat gaat al in de juiste richting (en geeft deels antwoord op mijn vraag hierboven, hoewel een diagnose wellicht nodig is om het definitief te beantwoorden). Ik zal inderdaad enkele onafhankelijke reparateurs contacteren om te zien wat ze kunnen doen, en hopen dat op die manier het probleem kan worden opgelost.

Een nieuw (of tweedehands) toestel kopen zou ik liefst pas als laatste optie willen overwegen, want niet erg duurzaam naar mijn mening en zonde van het huidige toestel, dat voor de rest nog prima werkte.

orange:
Als je een handig neefje of nichtje hebt, weet je voor minder dan 10 euro of het de antenne is.
Want dat kost zoiets ongeveer.

https://rounded.com/wifi-antenna-gps-antenna-for-iphone-xs.html

Pumpal:
Is Wifi-antenne hetzelfde als netwerk-antenne?

orange:
De antenne combineert mobiel netwerk en WiFi.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie