Supportvragen iPhone > iPhone - Technische vragen

iPhone XS geen netwerk

(1/2) > >>

Pumpal:
Sinds een aantal weken doet mijn iPhone vreemd en verlies ik regelmatig verbinding met het mobiele netwerk. Gesprekken worden onderbroken (melding 'Call failed') om vervolgens een tiental seconden te wachten tot het netwerk weer gevonden is, en hetzelfde met mobiele data..

Verschillende pogingen ondernomen om het probleem op te lossen, andere SIM erin gestopt, netwerkinstellingen hersteld, updates uitgevoerd, maar het probleem bleef steeds terugkeren. Met overmaat van ramp installeerde ik vanochtend de laatste iOS update (15.6), maar na de herstart maakte de telefoon zelfs helemaal geen verbinding meer met het mobiele netwerk. Ik kreeg een error-melding en kon niet meer bellen of surfen via het mobiele netwerk.
Dan maar beslist om een harde reset te doen, maar bij het opnieuw instellen van de telefoon geraak ik plots niet meer voorbij het activatiescherm en heb ik als enige oplossing 'shutdown'. De telefoon maakt nog steeds geen verbinding met het mobiele netwerk, wat de reden lijkt te zijn voor het falen van de activatie. Ik heb ook een restore via de computer geprobeerd (door de telefoon in recovery mode te zetten), maar eveneens zonder succes, waardoor ik nu dus niet meer in mijn telefoon geraak (gelukkig wel nog een backup gemaakt, hoewel ik deze niet kan terugzetten op dit moment). Vandaag contact opgenomen met Apple, die me uiteindelijk naar de lokale Apple service doorverwezen (ik woon momenteel in het buitenland waar geen Apple Store is), maar daar kreeg ik te horen dat ze dit niet kunnen repareren en de enige optie een vervangtoestel is (wat me meer dan 600 euro zou kosten). Het toestel is sinds vorige zomer niet meer in garantie, maar dan nog lijkt het me behoorlijk absurd dat dit niet gerepareerd kan worden?

Nu vraag ik me dus af of er echt geen andere oplossing is? Een hardware-diagnose heb ik (nog) niet laten uitvoeren, aangezien ze in de service zeiden dat het niets zou uitmaken, maar het vermoeden is een defecte netwerkantenne. Is dit zo onmogelijk om te vervangen en zou het eventueel mogelijk zijn om dit ergens anders te laten repareren? Andere tips zijn zeker ook welkom, want op dit moment weet ik niet meer wat doen en 600+ euro zie ik mezelf niet meteen ophoesten om het hele toestel te vervangen.

boiing:
Tweedehands iPhone XS voor €200-300? Klinkt niet alsof we een hardwareprobleem op dit forum gaan oplossen.

Sypie:
@Boiing: waar lees je dat het om een tweedehands model gaat? Ik haal het namelijk niet uit de tekst.

Verder gaat dit een aardig hardware probleem zijn op het moment dat zelfs een andere SIM-kaart niet werkt, waarbij je zeker weet dat die wel actief is uiteraard. Wanneer dit gerepareerd moet worden zal er een nieuw moederbord in de telefoon moeten. De SIM-unit zit daarop gebakken en is niet los te verwisselen.

Wat je mogelijk nog even kunt proberen is de SIM-kaart en houder uit de telefoon halen en even flink blazen in de opening.

boiing:

--- Citaat van: Sypie, 12 augustus 2022 - 02:36 ---@Boiing: waar lees je dat het om een tweedehands model gaat? Ik haal het namelijk niet uit de tekst.

--- Einde van citaat ---
Nergens, het was een tip/antwoord op de vraag '..of er echt geen andere oplossing is?'. De woorden 'Koop een..' had ik er beter voor kunnen zetten :wink:.

orange:
Het loont de moeite om eens contact op te nemen met een onafhankelijke reparateur.

Geen reclame, maar gewoon voorbeeld van de eerste de beste die ik tegen kwam:
https://www.detelefoonreparatiewinkel.nl/reparatie/apple/iphone-xs-reparatie

Zo ongeveer elke reparateur in Nederland geeft de optie van netwerk-antenne vervanging, dus het is een gekend probleem.

iPhone XS geen netwerk


--- Citaat van: Sypie, 12 augustus 2022 - 02:36 ---...gaat dit een aardig hardware probleem zijn op het moment dat zelfs een andere SIM-kaart niet werkt, waarbij je zeker weet dat die wel actief is uiteraard. Wanneer dit gerepareerd moet worden zal er een nieuw moederbord in de telefoon moeten....
--- Einde van citaat ---
Als de netwerk-antenne defect is, kan je er SIMS in stoppen wat je wilt, maar verbinding ga je niet krijgen.

Overigens is zelfs de reparatie van een moederbord nog best te doen. Dat kost je geen honderden euro's.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie