Supportvragen iPhone > iPhone - Technische vragen

Resolutie van de gsm camera

<< < (3/3)

MacFrankie:
@puk: Mijn DSLR wordt denk ik niet vervangen als-ie stuk gaat. Daar dacht ik 5 jaar geleden nog anders over...

Overigens is er nog iets waar camera's met een grote sensor van nature beter in zijn: het maken van portretten.

Bij een portret heb je over het algemeen een gezicht dat scherp is (in ieder geval moeten de ogen scherp zijn), en een achtergrond welke onscherp is. Die achtergrond-onscherpte (bokeh) is iets wat je bij een grote sensor met een grote diafragma opening (klein f-getal) er "gratis" bij krijgt. Bij kleine sensoren is er meer scherp dan alleen dat deel waar je op hebt scherpgesteld, waardoor een portret daardoor minder tot de verbeelding spreekt.

Nu kun je die bokeh middels AI-trucs toevoegen, en er komt een tijd dat je geen verschil meer ziet tussen echte en nep achtergrond-onscherpte.

Maar de gemiddelde DSLR fotograaf die een 18-55mm lensje heeft zal bij 95% van zijn foto's nauwelijks iets inleveren als hij overstapt op een moderne iPhone.

mfamarc:
Klein zijsprongetje,
In de toolbox van photoshop zitten onderdelen die wel heel handig zijn om smart-foto's te verwerken.
Er is zelfs een 'lens'profiel voor een iphone7, in mijn geval. Een teken aan de wand dat men bij adobe ook richting smart-foto's gaat kijken... :smile:

catmen:

--- Citaat van: puk1980, 19 augustus 2022 - 10:44 ---Die pixels van je D90 zijn wel een stuk groter dan de pixels in je iPhone SE. Dat betekent lichtgevoeliger, en dat je bij minder/slecht licht betere foto's met de D90 kunt maken.

--- Einde van citaat ---
Het gaan vermoedelijk vooral dag opnames worden.

nnsa:

--- Citaat van: catmen, 20 augustus 2022 - 09:46 ---Het gaan vermoedelijk vooral dag opnames worden.

--- Einde van citaat ---
Wat wellicht ook van belang is, waarvoor de opnamen gaan dienen. Voor herinneringen volstaat wellicht de iPhone, maar voor professioneler werk (vergrotingen ?) wellicht net niet…?

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie