Supportvragen iPhone > iPhone - Technische vragen

Resolutie van de gsm camera

<< < (2/3) > >>

puk1980:
Die pixels van je D90 zijn wel een stuk groter dan de pixels in je iPhone SE. Dat betekent lichtgevoeliger, en dat je bij minder/slecht licht betere foto's met de D90 kunt maken.

MacFrankie:
In de jaren 90 van de vorige eeuw en de 0's (zeroes) had je een GSM, als die al een camera had, dan was het een beroerde. Als je die foto's ging uitprinten, dan leken het ministek bouwtekeningen. Maar tegenwoordig hebben we smart phones, en als je geen budget model hebt, dan zit daar een goede camera op. Apple maakt geen budget iPhones, dus die hebben altijd goede camera's

De D90 is een oud model camera met een CCD type sensor. De oude CCD sensoren zijn minder dan de CMOS sensoren die we tegenwoordig hebben, vooral bij weinig licht. Door de grotere pixels zal je bij een spiegelreflex meer licht vangen per pixel, maar bij hoge gevoeligheid (ISO waarden boven de 400) legt CCD het af tegen CMOS.

In het geval van catmen zal een spiegelreflex meerwaarde hebben als je moet zoomen, want optisch zoomen levert betere kwaliteit dan digitaal zoomen.

Ik heb een spiegelreflex met een 20 megapixel CMOS sensor, en deze laat ik meestal thuis, mijn iPhone 13 maakt doorgaans even mooie foto's. Alleen als ik echt "op reportage" ga, neem ik mijn camera mee.

puk1980:
Ik zal het maar verklappen: mijn Canon DSLR ligt hier ook al jaren stof te happen...

Dick de Roos:
Wat MacFrankie schrijft klopt.
Ik heb afgelopen maand een bergtocht gemaakt en had, naast mijn iPhone 13, ook nog een compact/broekzakcameraatje met een flinke zoomlens (20x) mee voor (inderdaad) foto's waarbij de zoom gebruikt moest worden.
Mijn grote camera had ik thuisgelaten wegens te groot en te zwaar.
Achteraf had ik verreweg de meeste foto's met de iPhone gemaakt.
Ook mijn oude iPhone 6 maakt nog steeds prima foto's, die relatief groot zijn af te drukken.
Overigens is in de meeste gevallen het aantal pixels niet het probleem, maar de scherpte van de foto als je gaat vergroten.
Digitaal zoomen is in de meeste gevallen een ramp resp. onbruikbaar.

orange:
In 2015 hebben we voor het eerst de camera thuis gelaten als proef.
En alleen de smartphones meegenomen op vakantie.

Daarna nooit meer een 'camera' meegenomen op vakantie.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie