Supportvragen iPhone > iPhone - Technische vragen

Touch ID vs Face ID: gezichtsherkenningsproblemen

(1/5) > >>

whaha:
Een van de redenen dat ik een iPhone 15 wilde, is omdat deze Face ID heeft. Mijn idee daarbij was dat dit superieur zou zijn aan Touch ID. Nu bijna 2 maanden een iPhone 15 gebruikt te hebben, vraag ik me af of dat echt zo is. Daarnaast vraag ik me af waarom ze in de iPhone niet ook gewoon een vingerafdruksensor verwerkt hebben in de vergrendelknop.

Ik ben jarenlang een  tevreden gebruiker geweest van Touch ID. Bij mij werkte dat heel goed, ik had zelden dat het niet werkte, ik kon meerdere vingers instellen en de keren dat het niet meteen lukte, lukte het bij een tweede poging wel. Hierdoor hoefde ik mijn toegangscode / wachtwoord zelden in te voeren.

Hoe anders is dat nu?
Het gebeurt me geregeld dat het herkennen van mijn gezicht faalt. Soms lukte het de tweede keer wel. Ik heb ook al een trucje toegepast. Mocht het ontgrendelen niet lukken, dan druk ik op de vergrendelknop en daarna meteen nog een keer om de camera voor Face ID nogmaals te laten 'kijken' naar mijn gezicht.

Ik merk ook dat het amper werkt als je aan het eten bent. Het systeem lijkt ook moeite te hebben met het wel of niet dragen van een bril. Wat ook stoort is dat je in de instellingen je gezicht niet meerdere keer kunt laten scannen. Bij vingers kan dat wel. Bij Face ID kun je wel overnieuw beginnen, maar je kunt niet heel je gezicht nauwkeurig gaan scannen.

Het ironische is, is dat ik vanwege het feit dat Touch ID niet werkt met handschoenen o.a. gekozen heb voor een telefoon met Face ID, omdat ik daar tijdens sneeuw en vorst wel eens tegenaan loop.

Nee, ik wil mijn wachtwoord / toegangscode veranderen in iets dat korter is. Ik wil best manieren leren om om te gaan met Face ID. Ik heb bijvoorbeeld al gemerkt dat het slecht scannen is, indien je je gezicht van de zijkant scant.
Heeft iemand tips en trucs voor mij? Wat doe ik verkeerd? Zijn er speciale instellingen waar ik niets van weet?

puk1980:

--- Citaat van: whaha, 14 juni 2024 - 20:11 ---Ik merk ook dat het amper werkt als je aan het eten bent.

--- Einde van citaat ---
:happy:


Serieus: nooit problemen gehad met FaceID. Behalve als ik gekke bekken trek.

boiing:
Als je aan het eten bent?! Die begrijp ik niet helemaal.. Mooi moment om even niet op je telefoon te zitten :tounge:? Zonder gekheid: dat zou er toch niks mee te maken moeten hebben, als je gewoon eerst even je hap doorslikt.

Ik heb nooit problemen met FaceID, ook niet met m’n leesbril op. Misschien nog even wennen voor je, uiteindelijk is het echt sneller dan TouchID.

whaha:
Dat laatste kan ik uit eigen ervaring dus al ontkrachten.
Touch ID is niet langzamer dan Face ID.

Het verschil zit 'm er in dat Face ID eerder plaats kan vinden. Dat is niet hetzelfde.

Ik ga dit nog eens doornemen:
https://support.apple.com/nl-nl/guide/iphone/iph6d162927a/ios

boiing:
Ik dacht in het begin ook dat FaceID een achteruitgang was maar ben van mening veranderd. De iPad-van-de-baas heeft TouchID en mijn eigen iPhone en thuis-iPad hebben al een tijdje FaceID. Ik kan uit eigen ervaring jouw ervaring dus ook ontkrachten :biggrin:. FaceID werkt voor mij sneller in de praktijk en ik vind de TouchID iPad inmiddels iets onhandiger. Ieder z’n ding.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie