Lifestyle hardware > Lifestyle hardware (iPod, Apple TV, Apple Watch en HomePod)

Apple roadmap

(1/3) > >>

KJ:
Ben ik nu de enige die zich realiseerd dat Steve gisteren 1 van de hidden features in Leopard heeft verteld? OSX onderstend multi-touch touchscreens! Ik ga, volgend op goed voorbeeld van Leon, mijn toekomstige iPhone op te vreten als volgend niet waar is:De iPhone kun je dus aansturen met meerdere vigners tegelijkertijd (denk maar aan hoe Steve foto's vergroote) en ook zij Steve dat op de iPhone OSX draait. Kennelijk zit deze techniek dus in OSX en apple heeft de skills in huis om deze hardware te bouwen. Waarom zou Apple deze techniek alleen toe passen op een klein telefoon beeldschermpje, waarom niet op bijvoorbeeld een 15" monitor? Het voordeel van zo'n systeem is dat we geen muis een toetsenbord meer nodig hebben en waren er de laatste maanden al niet heel veel geruchten over een ultra-portable laptop...En dan misschien nog even verder denken over de Apple TV, waarom heet dat ding Apple TV? Apple noemt zich tegenwoordig geen computer fabrikant meer maar maakt kennelijk consumer electronica. Ze hebben de kennis om beeldschermen te maken en wat is het verschil tussen een flatscreen TV en een monitor tegenwoordig nog? Volgens mij niet zo veel, ze komen met Apple TV al een heel eind, zien we in de toekomst misschien een intergratie tussen een beeldscherm en een Apple TV?

limmelambok:
En ik steeds maar boos worden op m'n kinderen als ze met hun vingers aan m'n scherm komen - die vreselijke vlekken!

Peter Villevoye:
Zoiets heb ik ook al in het draadje over die Axio-dinges gemeld.
Sterker nog, ik vermoed dat Apple (net zoals met de ROKR-telefoon)
even een ander merk met het idee laat stoeien en straks inkopt !
InkWell zit immers ook al (langer) in het Mac OS X...

mvdg:
Dat ze de skills hebben voor de techniek dat is zeker zo. Maar je moet je wel realiseren dat de "mobile OS X" en normale OS X heel verschillende dingen zitten. In je mobile OS X zitten vast geen drivers voor bijvoorbeeld de touchpad van je MacBook, of de iSight van je iMac. De kern is hetzelfde maar daaromheen zitten natuurlijk wel onderdelen die specifiek zijn voor de iPhone. Ik denk daarom niet dat dit betekent dat die 'multitouch' meteen in Leopard zal zitten. Misschien in een latere versie van OS X.Wat betreft de "tablet Mac" (daar doelt Peter op), daarin zit naar mijn idee niet zoveel bizar nieuws. Elke laptop fabrikant zou tablet pc's kunnen maken als hij dat wou. Waarom doen ze dat dan niet? Omdat het duurder is. Je hebt een touchscreen nodig en die zijn niet heel goedkoop. Natuurlijk kan Apple het op grotere schaal dan die Axio mensen. Maar dan nog is de markt denk ik te klein, of anders hadden ze het toch al wel gedaan??Neemt niet weg dat ALS ze het doen ik het wel leuk zou vinden want ik ben ook wel eens onderweg dus dat zou hartstikke handig zijn.(edit: ik schreef Leon maar bedoelde Peter)
(Bewerkt door mvdg om 13:35, 12-01-2007)

Peter Villevoye:
Ik denk dat je nog 'n kopje koffie moet nemen, mvdg...  :wink:
Waar doelde Léon dan op ? En de technieken voor "multitouch"
zìtten immers al in de hard- en software(OS x) van de iPhone,
wat is nou makkelijker om dan ook een gewoon touchpad te
kunnen aansturen ? En er zit óók een cameraatje in iPhone.En weten wij veel wat Apple Inc. al heimelijk werkend heeft;
Intel-ondersteuning zat al vanaf het OS X 10.0 in de steigers !De miniaturisatie is juist moeilijker gewéést voor de iPhone !
Wat let hen om een tablet te maken ? Je moet alleen een heel
goeie deal met een touchscreen-boer maken (want Apple zal
die zelf niet fabriceren). Verder is zo'n tablet goed mogelijk.Het is bij Apple hooguit de marketing en het moment wat hen
ervan weerhoudt om zoiets al concreet uit te gaan brengen
(en daaraan voorafgaand uiteraard te ontwikkelen).

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie