Lifestyle hardware > Lifestyle hardware (iPod, Apple TV, Apple Watch en HomePod)

Nieuwe TV + soundbar, welke?

(1/45) > >>

Ziegler:
Huidige setup:
TV, kastje Xs4all, MacMini, voor muziek een airplay setje van B&W.

De macmini speelt muziek af, fungeert als mediaspeler (als het kastje van xs4all het niet ondersteunt: apple tv, npoplus).

We gaan de tv vervangen en we willen ook beter geluid bij de tv (ik ga uit van een soundbar).

We hebben nauwelijks opties onderzocht, behalve dat we een model willen van 55 inch (of eventueel groter, maar dat verwacht ik eigenlijk niet).

Nu de vraag: in mijn ideale wereld vervangt de tv en soundbar zo'n beetje alles: de oude tv, de mini, kastje van xs4all en wellicht één van de airplay-speakers. Kan dit? Wat kan er wel en wat kan er niet? Zie ik opties over het hoofd?

Daarnaast heb ik geen verstand van soundbars. Wat is een goede? Ook om muziek mee af te spelen?

MacFrankie:
Ja, dit is een lastig "probleem". Welke tv is de beste? Ik ben er nog niet uit, m'n 11 jaar oude tv doet het nog prima, maar ik wil eigenlijk een nieuwe, en dan heb ik dezelfde vraag...

LG is de enige die OLED schermen maakt, ook als je Sony of Philips koopt, dan zit er een LG OLED in. LG is de enige die WebOS als besturingssysteem heeft, en (persoonlijk) vind ik dat superieur aan 99% van de Android op smart tv's, vooral omdat Android te zwaar is voor de goedkope processoren die ze in (zelfs de duurste) smart tv's stoppen. Dus aan één kant heb je een LG OLED van 55".

OLED heeft het diepste zwart en het grootste kleurbereik, maar niet de hoogste helderheid.

Samsung QLED (heeft niks met OLED te maken) heeft de grootste helderheid. Schijnt de zon op je tv, dan is OLED misschien niet zo'n goed idee, en ben je met QLED beter af. Samsung heeft ook mooie tv's met een connect box, dan gaat er maar één bijna onzichtbaar kabeltje naar je scherm. Samsung maakt tv's met Android of Tizen als  besturingssysteem.

Een keuze maken is niet simpel, het is niet dat OLED goed is en QLED slecht. Ze zijn beide (erg) goed.

Zelf heb ik een receiver, deze gebruik ik ook als audio video hub. Hier sluit ik alle bronnen op aan, en er gaat 1 HDMI naar de tv. Soundbars hebben vaak weinig aansluitingen, dat kan een probleem zijn.

Een vriend van mij heeft de Samsung HW-Q90R. Deze klinkt overtuigend met films en acceptabel met muziek (als je de ergste bassen wegdraait).

Deze soundbar heeft 2 HDMI ingangen en 1 HDMI uitgang (voor de tv) met eARC (extended Audio Return Channel) ondersteuning. Dat houdt in dat het geluid van de tv zo terug kan naar de soundbar, zodat je eventueel ook nog gebruik kunt maken van de HDMI inputs op de tv en je het geluid alsnog via de soundbar kunt horen.

Ik heb geen idee of er smart tv apps voor XS4all / KPN tv uitzendingen zijn, en of die ook voor WebOS / Android / Tizen zijn.

Als je Spotify Premium hebt, dan kun je je telefoon connecten met de soundbar, en speelt deze de muziek rechtstreeks van de Spotify servers af (dus geen Airplay vanaf je telefoon nodig).

Veel moderne tv's ondersteunen Apple Airplay.

Ik weet niet of je Mac Mini zo ook te vervangen is. Misschien is een Apple TV een idee? Wil je minder apparaten, wil je minder afstandsbedieningen?

Ik weet niet of je iets aan mijn antwoord hebt, maar het geeft je hopelijk iets om over na te denken!

Ziegler:
dank je! Heb ik zeker wat aan.

MacFrankie:
Graag gedaan!

Mijn advies: ga zelf eerst nog even kijken en luisteren voordat je me op m'n woord gelooft. Mogelijk hebben we een andere smaak.

Waar je wel op moet letten, is dat alle tv's in alle winkels altijd op overdreven kleuren en helderheid staan. Vraag of je de afstandsbediening mag en zet dit op normaal.

JJmac:
Heb zelf toen de tijd gekozen voor Samsung, quad-core processor omdat je veel sneller bent met smart-tv en het zappen naar een andere zender, minstens 3x zo snel als mijn oude Phillips die wel heel erg mooi is.
LG zou ook voor mij een voorkeur hebben, Samsung is het contrast toch iets aan de hoge kant.
Verder Apple TV en een Marantz setje + Harman Kardon.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie