Lifestyle hardware > Lifestyle hardware (iPod, Apple TV, Apple Watch en HomePod)

Toegankelijkheid Apple TV via HomePod

(1/3) > >>

Patrick S:
Beste Macfreaks,

Een vriend van mij heeft een vorm van ALS en gaat hard achteruit. Zo hard dat het indrukken van een knop op de afstandsbediening al teveel aan het worden is. Breintechnisch is hij gelukkig nog prima in orde zo ook vwb zijn stemgebruik. Nu wil het volgende, bediening van tv via voice commando's lukt vooralsnog niet omdat de app van LG de TV niet wilt zien.

Het idee werd geboren om een Apple TV kastje aan zijn TV te hangen en deze met stembediening via Siri te kunnen besturen. Helaas lijkt Siri dit via de iPhone minimaal te willen doen. Ook via de toegankelijkheid functies op de iPhone zelf laat dit te wensen over. Zo lijkt de remote app niet bereikbaar te zijn in het bedieningspaneel. Al met al een minpuntje voor Apple.

Het volgende idee werd geboren, de HomePod mini. Deze zou wel/beter moeten communiceren met de Apple TV Dit is ook het geval maar beperkt zich vooral tot Apple's eigen apps. En daar gaat het weer mis. Wie o wie kan me helpen of heeft er een oplossing.

Ter info, een LG tv willen we bedienen via de LG ThinQ app via de iPhone maar vooralsnog lukt dit niet.

Third party apps bedienen op Apple TV met spraak via HomePod  lijkt ook niet te lukken.

iemand anders een idee?

Alvast bedankt voor het meedenken.

PS ik wil een Google Nest ook niet uitsluiten.

Sypie:
De remote app niet in het bedieningspaneel? Ik weet niet hoe het op nieuwe telefoons werkt maar op mijn iPhone 7 en 8 kan ik van onder naar boven vegen en staat er een afstandsbediening tussen de apps. Mogelijk dat je die zelf nog even moet toevoegen door het bedieningspaneel te wijzigen?

Verder zou ik kijken of een nieuwe Apple TV ook met een oudere remote kan werken. De oudere remote heeft een touch-gedeelte er op zitten in plaats van een rond klikwiel.

nnsa:

--- Citaat van: Sypie, 13 oktober 2022 - 15:35 ---Verder zou ik kijken of een nieuwe Apple TV ook met een oudere remote kan werken. De oudere remote heeft een touch-gedeelte er op zitten in plaats van een rond klikwiel.

--- Einde van citaat ---
Een oudere Apple afstandsbediening werkt ook met een nieuwe AppleTV. Maar na de touch-control moet je toch een klik(je) geven om iets te selecteren.

De remote app zit ook op nieuwere iPhones en iPads in het Bedieningspaneel.

Patrick S:
Sypie, helemaal gelijk maar hoe kom je daar zonder fysiek in staat te zijn om je handen/vingers te gebruiken? Ter verduidelijking Voice moet de oplossing zijn maar heef voor zover mijn kennis rijkt zijn beperkingen en dat is best lastig wanneer je door beperkingen alleen nog maar van voile gebruik kan maken. :withstupid:

GeorgeM:

--- Citaat van: Patrick S, 13 oktober 2022 - 11:49 ---Het idee werd geboren om een Apple TV kastje aan zijn TV te hangen en deze met stembediening via Siri te kunnen besturen. Helaas lijkt Siri dit via de iPhone minimaal te willen doen. Ook via de toegankelijkheid functies op de iPhone zelf laat dit te wensen over. Zo lijkt de remote app niet bereikbaar te zijn in het bedieningspaneel. Al met al een minpuntje voor Apple.

--- Einde van citaat ---
Volgens mij is dit helemaal geen minpuntje voor Apple, maar pakken jullie het verkeerd aan. Alle wat nieuwere Apple TV modellen (met App Store, vanaf september 2015) hebben Siri ingebouwd, de microfoon zit dan in de afstandbediening.

Alle toegankelijkheidsvoorzieningen van de Apple TV vind je bij elkaar op deze pagina:

https://support.apple.com/nl-nl/guide/tv/atvbaeff85db/tvos

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie