antw: Trumpiaans
reactie #25 geplaatst: 15 september 2020 - 10:41
Nou nee hij roept verschrikkelijke dingen waar ik het totaal niet mee eens ben. Net zoals Wilders dat doet. Maar ze hebben af en toe gewoon wel gelijk. Maar dat gelijk mag niet gezegd worden omdat ze dan telkens weer rascist genoemd worden en dat stoort mij enorm. En ik sta daar niet alleen in.
Waarom mag je niet iets benoemen als het simpelweg de waarheid is? Of moeten mensen hun mond houden als een president de wet overtreedt?

Federal Law Says ‘Go Back To Where You Came From’ Counts As Discrimination

Citaat
In absolute aantallen wel. Maar de zwarte bevolking (12%) is ook verantwoordelijk voor bijna 60% van de criminaliteit.

Het risico dat een zwart onbewapend persoon bij een arrestatie overlijdt is 2,5 keer zoveel dan bij een blanke en dat vind ik zelf ook veel te veel. Daar moet wat aan gedaan worden. Maar zoals het nu in de media wordt weergegeven lijkt het alsof er aan de doorlopende band zwarte mensen om niets worden doodgeschoten en dat is beslist niet waar.

Het probleem in Amerika moet van beide kanten worden opgelost.
Helemaal mee eens.

Citaat
Ooit weleens stilgestaan hoe racistisch zwart tov blank is? Zelfs in Afrika worden erg donkere mensen gediscrimineerd door minder donkere mensen. Racisme is niet alleen een blank probleem.
En ook helemaal mee eens. Het is behoorlijk choquerend om te zien hoe racistisch sommige van de Black Live Matters demonstraties zijn.

Maar op zo'n moment zou een president die zelf een schone staat van dienst heeft en zich een echte leider heeft getoond (dus voor alle Amerikanen) ervoor kunnen zorgen dat de onvrede in goede banen geleid wordt.

Bij Trump heb ik nog niet één zo'n moment gezien. Inmiddels niet meer verbazend, maar wel heel erg jammer.
geplaatst door: anraadts
antw: Trumpiaans
reactie #26 geplaatst: 15 september 2020 - 22:03
Is jullie ook iets opgevallen vandaag?

Een historisch vredesakkoord tussen Israël en twee Arabische staten (met VS als mediator) en niemand van de grote media heeft het erover.

Als dit onder Obama was gebeurd, was het item 1 in het Journaal geweest...
geplaatst door: MacMiep
Al meer dan 20 jaar beheert Miep de MacMiepMacCursus op macmiep.nl!
antw: Trumpiaans
reactie #27 geplaatst: 16 september 2020 - 00:03
@MacMiep:
Het NOS Journaal is afgezakt tot het Boulevard / Shownieuws niveau: het ondervragen van willekeurige mensen op straat over Prinsjesdag was het grootste onderwerp vandaag. Dat heeft niks met Obama of Trump te maken. Het onderwerp was wel op het RTL Nieuws, maar was (op Prinsjesdag) vanzelfsprekend niet het eerste onderwerp.

@anraadts:
Het vermogen om te discrimineren is niet voorbehouden aan blanke christelijke mannen.

@pro-Trumpers:
Trump wil de eerste president zijn die een derde termijn president is. Dus voor hem mag de grondwet worden aangepast. Volgens Trump zelf dan...

Hij heeft een paar lichtende voorbeelden, waaronder Poetin en Erdogan. Net als Trump (democratisch) gekozen, maar al lang aan de macht, wat mogelijk werd na wat erdoor gedrukte wetswijzigingen. Eenmaal aan de macht verslaafd aan de macht, en alles doen om aan de macht te blijven.

Met andere woorden: Trump is een dictator in spé. Heeft de wereld mazzel dat-ie al zo oud is, dat beperkt de ramp genaamd Trump hopelijk aanzienlijk in tijd.

Een moderne democratisch gekozen president kan misschien best genieten van de macht en het aanzien, maar doet wel wat hij/zijn beloofd heeft bij de verkiezingen, het ambt komt met verplichtingen naar de bevolking, die hij/zij zo goed mogelijk moet vertegenwoordigen, en tenslotte wil hij/zijn herkozen worden. Deze omschrijving past geheel niet bij Trump.
geplaatst door: MacFrankie
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!