Overige zaken > MacFreak-Café

De dingen van de dag

<< < (241/449) > >>

trabant:

--- Citaat van: nnsa, 12 augustus 2022 - 12:37 ---Een bezwaar indienen kan natuurlijk altijd…

--- Einde van citaat ---
Een bezwaar komt nooit alleen. Ga er zekerheidshalve maar vanuit dat  die Fransozen -net als het Nederlandse CJIB- een eerste bezwaar ongelezen afwijzen, en dat je dan aan een potje bureaucratisch pingpongen begint.

Overigens: als 8% van de Wet Mulder beschikkingen bezwaar zou maken, loopt die hele boetemachinerie vast.
Het is wat dat betreft van de gekke dat men er die administratiekosten bovenop de in NL toch al vrij hoge boete heeft gelegd; het toont aan dat het niet meer om de verkeersveiligheid gaat, maar botweg om de inkomsten.

orange:
Het is me één keer gelukt bij een mobiele controle onder de bekeuring uit te komen.

Op de overgang van Baarn naar Hilversum gaat de weg van 80 naar 60 naar 50km.
Volslagen onduidelijk voor mensen die daar niet regelmatig rijden.

Er werd daar net een mobiele controle opgezet, waarbij er nog met het waarschuwingsbord werd gesleept dat aangaf dat er gecontroleerd zou worden. Door dat feit werd de 95 euro die me opgelegd was volledig weg gescholden. Je kan geluk hebben. :)

trabant:
In heeft een ijverige ambtenaar eens een parkeerbord voor kleine auto's bedacht. Je zag het zij-silhouet van een Smart en eronder een liniaal met de aanduiding 3m.
Nu is de enige lengte-aanduiding in Nederlandse autopapieren de wielbasis, en wie daar meer dan 3 meter heeft, die rijdt een flinke slee. Dat met de aanvulling dat het betreffende bord niet in het overzicht van officiële verkeerstekens was opgenomen heeft -na een herhaald bezwaar (ik had die analoge foto's immers niet voor de lol gemaakt) geleid tot een sepot. En dat malle bord was heel snel weg.

trabant:
Salman Rudhdie is in New York neergestoken.

Wie bang is dat zijn god zo snel beledigd is, zou zich eigenlijk eens moeten afvragen of hij niet een watje van een god aanbidt. Een beetje god moet toch wel wat kunnen hebben.

MacFrankie:
Een beetje god is oppermachtig...

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie