Verhuizen uit de randstad en een toekomst in Duitsland zoeken.
Die Duitsers zien die Hollanders al aankomen met hun caravans en belabberde talenkennis.
De schuld van Rutte, neem ik aan, Trabant?
Duitsers hebben het recht niet om commentaar te hebben op de talenkennis van buitenlanders.
Nog los van het feit dat jij daar niet over gaat, is er hier niemand die dat heeft beweerd.
Hey, wij vonden Der Rudi geweldig ja?!
Toen hadden we in het onderwijs nog taalvaardigheidseisen. Nu hoef je alleen maar assertief te zijn. Als er in Nederland in de afgelopen 50 jaar iets omlaag is gegaan dat is het wel het talenonderwijs. Vind ik dan, hè.
Als het jouw méning is, dan moet er iets als 'ik vind' bij.
Dat de Nederlander snel (en luid) gebekt is, maakt hem misschien spreekvaardig, maar dat is nog niet taalvaardig. Op zijn minst hoor je die polder overal doorheen echoën.
Een fraaie demonstratie daarvan heb ik eens meegemaakt in de Amsterdamse tram, toen een Amsterdammer een Japanse toerist probeerde de werking van de strippenkaart* uit te leggen. In dat nobele streven ging die inboorling steeds harder schreeuwen, zo van: "dan begrijpt-ie het misschien wel."
Persoonlijk vind ik het lovenswaardig dat iemand de tijd en moeite heeft genomen om een toerist de werking van de strippenkaart uit te leggen.Helaas is niet iedereen even didactisch- en taalvaardig, dus misschien is de boodschap niet geheel overgekomen, maar er waren ook hele volksstammen Nederlanders die moeite hadden met de strippenkaart.
Dat is eufemistisch uitgedrukt: Die Japanner trok bleek weg en leek vooral bang.
Dat is een normale en begrijpelijke reactie van een buitenlander op het Nederlandse OV!
Reinout en Daniëlle Oerlemans waren eigenlijk niet van plan hun riante woning te verkopen, maar werden benaderd door makelaars die voor de Canadese zanger op zoek waren naar een nieuwe villa. Volgens de makelaar stribbelde de familie Oerlemans eerst nog tegen, maar ging uiteindelijk toch overstag met de verkoop.