Overige zaken > MacFreak-Café

Muziek 'componeren' met Artificial Intelligence?

(1/4) > >>

orange:
Spotify staat er al vol mee; compleet door AI gegenereerde albums. En dat is wellicht geen fijne ontwikkeling.

Hoe moeilijk is het uiteindelijk om een origineel nummer in elkaar te flansen met de tools die momenteel al op de markt zijn?

Ik heb een avondje met Udio (https://www.udio.com/) zitten stoeien, en heb vanmiddag mijn eerste nummer online gezet. Op een paar slagwerk-composities na, die ik ergens eind jaren zeventig heb geschreven, is dit het eerste volledige nummer wat ik heb 'gemaakt'.

Uiteraard is er zat op aan te merken, maar het feit dat je in minuten een compleet nummer met lyrics in elkaar kan zetten is wel mind blowing. Met Moises (https://studio.moises.ai/) kun je dit nummer weer splitsen in de diverse sporen, en daarvandaan is het ook weer eenvoudig in 'geschreven' muziek om te zetten, zodat je dit aan een echte band kunt voorleggen.

trabant:
Dat kan qua auteursrechten nog een leuk staartje krijgen. Van wie is de muziek dan? Van de gebruiker van de software, van de maker van de software, of van de auteur/componist wiens werk is gebruikt om het programma te trainen?
Of gaat men zich straks alleen nog beperken tot naburige rechten, zoals die van de uitvoerenden?
Wat je noemt een breinbreker.

orange:
Dat gaat inderdaad nog interessant worden, de komende jaren.

Ziegler:
Daar ben ik ook wel benieuwd naar. Aangezien het nieuw is denk ik dat juridisch gezien van jouw is? Je kan het je in ieder geval toe-eigenen? Of is nog te traceren dat het AI gegenereerd is?

Robert:
En wiens stem(men) horen we?

Origineel van jou, of ook volledig door AI gegenereerd?

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie