Overige zaken > MacFreak-Café

Onderwijsuitgevers maken bagger

(1/1)

heuvelrach:
Ik moet even mijn ergernis kwijt en zal vast lotgenoten vinden hier. Mijn dochter is net begonnen aan de brugklas. Ik had er rekening mee gehouden dat de cdroms bij de schoolboeken waarschijnlijk alleen op Windows werken (voorlopig heb ik Virtual PC, over niet al te lange tijd zal het beter gaan met Parallels of BootCamp).
Maar ze moet ook regelmatig op internet om opdrachten uit te voeren en wat een bagger zijn die sites! :yucky:
Ze werken helemaal niet in Safari, half in Firefox en alleen zoals het bedoeld is in IE op Windows. Probeer vooral ook geen Firefox op Windows, want dat werk niet zo slecht als op de Mac.
Hebben ze bij die uitgevers geen behoorlijke programmeurs of worden ze gesponsord door MS?
Voor de eerlijkheid moet ik zeggen dat ik na een klachtmail een nette mail terugkreeg van Wolters Noordhoff dat ze werken aan het compatibel maken van hun sites met andere browsers en de Mac, maar wanneer konden ze niet zeggen.
Bij andere uitgevers heb ik nog niet geklaagd, maar ik vind het dieptriest hoe onze kinderen zo richting Windows worden gedwongen.  :mad:

Jules:
Zelfs op de wbsite van de Universiteit Leiden kom je soms dingen tegen die door het cm-systeem alleen werken op IE onder Windows. De reden is volgens mij dat dit soort grote organisaties in het verleden foute keuzes hebben gemaakt. Zo kan ik mij van een jaar of 10 terug herinneren dat Leiden een wurgcontract had afgesloten met toenmalig Compaq. In het contract zaten - naast hardware - licenties voor Windows en een serviceovereenkomst. Voorwaarde was wel dat alle vreemde hardware uit de netwerkinfrastructuur verwijderd moest worden. Gevolg: de honderden Macjes die ook in dat netwerk hingen werden weeskinderen. Er zijn professoren die jaren lang hebben gevochten om gebruik te blijven mogen maken van hun Mac. Een ander gevolg van zo'n contract is uiteraard dat alle servers in het netwerk, ook de webservers, op Microsoft spul draaien. Aangezien de mensen die bepalen welke functionaliteit beschikbaar moet komen, vaak helemaal geen verstand hebben van de technologie zelf, krijg je de situatie dat adviseurs van (in dit geval bijvoorbeeld Compaq) allicht oplossingen zullen voordragen die op de eerste plaats hun het werk gemakkelijker maken en op de tweede plaats de vendor-lock-in zullen vergroten. Om een lang vrhaal kort te maken. Het gevolg is dat er - voordat je er erg in hebt - allerlei active-X en Windows Media troep staat te draaien op je websites. Spul dat alleen fatsoenlijk werkt op Windows PC's. Vanaf dat moment gaan mensen klagen, maar omdat de investeringen al gemaakt zijn en de contracten al gesloten, duurt het jaren voordat alles weer naar behoren werkt.
edit:
Toevoeging: de webpagina van de Universiteit Leiden die deze post heeft getriggerd is inmiddels gefixt. Om eerlijk te zijn bleek het bij nader inzien een eenvoudige html-probleempje dat niets met bovenstaande complottheorie te maken heeft.  :blush:Petje af voor de reactie en daadwerkelijke oplossing van het probleem door de verantwoordelijke bij de Universiteit!
(Bewerkt door Jules om 21:23, 10-09-2007)

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie