Overige zaken > MacFreak-Café

Wordt Apple TV+ opgedoekt?

(1/5) > >>

gipsman:
Beste macfreakers, wat vinden jullie nu ècht van apple tv?

Ik heb zo’n idee dat apple tv bij de release exclusief op de usa markt gericht was. Na Dickinson heb ik niet veel meer gevonden wat de Europese film- of serie- of docu liefhebbers kan aanspreken of wat elders (Netflix etc) al niet te zien was.

Lijkt alsof apple tv eigenlijk bedoeld was voor de Amerikaanse markt (ongeveer zoals Apple News) maar als een afterthought ook in andere continenten online ging. Het zou mooi zijn als daar nu ook het (betalende) filmaanbod in zou zitten, voor enkele euro’s extra bv.

Nu ja, Disney is ook helemaal yankee, maar dat zijn dan vnl. de classics waar je niet om heen kunt (of je denkt dat toch).

Ik mijn abo 1 keer verlengd na de gratis periode, daarna niet meer…

https://www.macworld.co.uk/opinion/different-think-apple-tv-disaster-3809343/

ElectricCat:
Ik heb Apple TV+ sinds ergens dit jaar, zat bij mn iPhone, de eerste maanden helemaal niks mee gedaan, geen interesse, maanden niet geactiveerd zelfs geloof ik.
Wel belangrijk erbij te vermelden dat ik géén tv heb of kijk dus dan gaat zoiets al snel aan je voorbij.
Maar aantal keren samen docu met iemand gekeken, vonden we best stom dat je maar sommige dingen/series kan kijken en niet meer betalen kan voor een abbo zodat je ook de films zou kunnen kijken.

Maar... nu heb ik Foundation ontdekt en dat vind ik tot nu toe erg leuk en ik betrapte me erop de afgelopen dagen dat ik een abbo zou willen als de proeftijd afloopt.  :happy:

iSan:
Goed artikel.
 
Ik zie nu pas dat TV+ nu veel meer content bevat dan 1 jaar geleden. En dan bedoel ik niet met alleen vervolgseizoenen van bestaande series, maar ook paar nieuwe films en docu's. Ik geef niet veel om 'feeling-good-docu's' van de Amerikanen, maar series maken kunnen ze wel bij Apple. Ted Lasso heeft al veel awards mogen ontvangen.

Het is niet te vergelijken met Netflix, die is al veel eerder begonnen, plus zit er ook oude content bij en niet-originals. Ik geef TV+ wel een kans. Al is het paar keer per jaar een maand afnemen. ;-)

App is wel verbeterd. Er zit een button 'TV+' en daarachter is dus allemaal gratis als je geabonneerd bent op TV+. Voorheen was alles een beetje door elkaar (gratis & koop/huur) waardoor mensen afhaakten (terecht). Apple had HBO/MGM ofzo moeten opkopen, zeker weten dat mensen dan geabonneerd op TV+ bleven.

Kom dus over een jaar terug met je vraag. Ik weet echt niet te voorspellen welke kant Apple hiermee opgaat.

JPZ:
Na de gratis proefperiode zag ik (voor mezelf) geen enkele reden te gaan betalen voor de content die ze aanbieden. Te weinig, zeker in vergelijk met de concurrentie zoals Netflix. Ik kan me ook nog steeds niet voorstellen dat dit een blijvertje is.

puk1980:

--- Citaat van: JPZ, 13 oktober 2021 - 17:21 ---Ik kan me ook nog steeds niet voorstellen dat dit een blijvertje is.

--- Einde van citaat ---
Apple hoeft er niet direct op te verdienen (in tegenstelling tot Netflix), en de zak met geld om stuk te slaan is groot.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie