Supportvragen Mac > macOS (en OS X) en software daarvoor

APFS niet hoofdlettergevoelig installeren op SSD

<< < (3/8) > >>

nnsa:

--- Citaat van: Jakko W, 19 december 2021 - 15:50 ---
Welk advies bedoel je? Een andere schijf gebruiken?


--- Einde van citaat ---

Ja. Hoe groot moet die schijf zijn ? Kan je er ergens niet één lenen ?

jaco123:

--- Citaat van: Loeriezer, 19 december 2021 - 10:18 ---Het blijft voor mij een raadsel waarom een wereldspeler als Adobe niet overweg kan met het hoofdlettergevoelig APFS, maar dat terzijde.

--- Einde van citaat ---

Dat is hier inderdaad de grootste blamage.
Filesysteem is een gebruikerskeuze, dan moet je zorgen dat je applicatie met de gangbare keuzes om kan gaan.

Eerlijk gezegd heb ik de case insensitive filesystemen nooit begrepen. Ik vind het maar verwarrend en juist niet gebruikersvriendelijk.

mrx3d:
Heb ditzelfde een paar jaar terug gehad met Vectorworks. Dat bleek ook niet te werken op een case sensitive systeem. Stond niet in de documentatie en ook de Nederlandse helpdesk wist dat niet. De Amerikaanse uiteindelijk wel.

Jakko W:

--- Citaat van: nnsa, 19 december 2021 - 16:34 ---Ja. Hoe groot moet die schijf zijn ? Kan je er ergens niet één lenen ?

--- Einde van citaat ---
Er staat momenteel iets van 1 TB op. Ik zal maar eens rond moeten gaan neuzen of ik iets kan vinden waar ik dat op kwijt kan.

Jakko W:
Goed, het is ondertussen al een tijdje later, want ik zag er tegenop om aan een werkende computer te gaan prutsen, maar vandaag vond ik dat het nu toch eens moest gebeuren, want ik mis toch allerlei software. En gelijk is weer gebleken waarom je niet aan een werkende computer moet prutsen …

Als eerste heb ik Time Machine een backup laten maken, en gelijk daarna de schijf afgekoppeld en de computer opnieuw opgestart naar de herstelpartitie. Daar heb ik de interne SSD gewist en opnieuw gepartitioneerd, nu als APFS, niet-hoofdlettergevoelig (opgelet dus dat ik de fout van vorige keer niet opnieuw maakte, ondanks dat ik nog altijd niet begrijp hoe ik dat toen verkeerd gedaan heb).

Dan macOS opnieuw geïnstalleerd en bij het opstarten ervan, gezegd dat hij alles uit de Time Machine-backup terug moest zetten. Toen ben ik weer weggegaan en wanneer ik een tijdje later terugkwam, vroeg de computer me opnieuw naar m’n voorkeurstaal … vreemd, maar OK, instellen en verder. Dan moest ik een nieuwe gebruiker maken (ook vreemd) en bleek dat m’n normale gebruikersnaam niet mocht, want die bestond blijkbaar al. Even een tijdelijke gemaakt, denkende: die gooi ik zometeen wel weg. Daar uitgelogd en ingelogd in m’n normale account die uit de backup teruggezet was.

En die was helemaal leeg. Alles stond op de standaardinstellingen, er waren nergens bestanden terug te vinden — m.a.w.: afgezien van de gebruikersaccounts zelf, was er niks teruggezet …

Volgende poging: migratie-assistent gestart en wederom gezorgd dat alles geselecteerd was om terug te zetten. Deze keer heb ik gewacht tot hij van alles bepaald had hoeveel schijfruimte nodig is (dat had ik bij de eerste keer overgeslagen) en ben dan pas doorgegaan. Na gezegd te hebben dat hij de bestaande accounts op de computerweg mocht gooien en vervangen door die uit de back-up, heb ik gewacht tot ik zag dat hij zoveel honderdduizend onderdelen aan het kopiëren was, en ben dán pas weggegaan.

Een tijdje later stond hij op een inlogscherm, met m’n oude account en niet de tijdelijke, maar toen ik m’n naam en wachtwoord ingevuld had, kwamen weer al die vragen over de account in te stellen — en bleek hij daarna weer helemaal leeg te zijn, net als bij de vorige poging :( Wederom bestaan de oude accounts, maar meer niet. Er zijn zelfs geen thuismappen voor aangemaakt, behalve dan voor de gebruiker waar ik op inlogde.

Wie weet hoe ik wél alles terugkrijg zoals het hoort, zeg het a.u.b., want ik kom er niet meer uit. Ik heb wel eerder Macs opnieuw geïnstalleerd uit een Time Machine-backup, maar dit soort gekloot heb ik nog nooit meegemaakt.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie