citaat:
"...Wie graag een stok achter de deur heeft kan ter aanvulling een virusscanner installeren op zijn of haar Mac. Je kunt een gratis variant kiezen, maar het is aan te raden een volledig pakket zoals bijvoorbeeld Intego X9 te gebruiken. Hierdoor bescherm je niet alleen je Mac tegen malware, ook worden je persoonlijke gegevens beschermd en krijg je vele extra's."
Installeren maar weer die Intego X9 jongens!
MacMiep om 23:42, 25-02-2017Hebben ze zich weer laten betalen?!
Exact mijn gedachte, het zou niet voor het eerst zijn dat Appeltips niet open is over verkapte sponsoring.
geblokkeerd
Pieterr om 22:26, 25-02-2017Wat dacht je, boni, "Het is hier bijna uitgestorven op MF, laat ik nog eens een knuppel in het hoenderhok gooien?"
Ik denk dat ik mijn visa kaart maar is ga bovenhalen, dit is een koopje.En wacht, ze hebben ook nog Mac Washing Machine X9.
Eigenschappen:- Wint schijfruimte terug voor betere systeemprestaties- Versnelt uw Mac door onnodige en dubbele bestanden op te ruimen-Helpt u bij het maken van slimme mappen om snel toegang te krijgen tot uw vaakst gebruikte bestanden- Organiseert eenvoudig uw bureaublad, Dock en bestanden voor gemakkelijkere toegang.
En dit voor slechts 29,99.ja, de site Appletips is niet te versmaden om zulke software te leren kennen.
Maareeh... uitstekend idee; Waarom iets wat al gratis aanwezig is gebruiken, dik voor betalen is veel beter!
Phishing is een PEBCAK probleem, maar het (centraal) automatisch herkennen lijkt me niet complexer dan bijvoorbeeld spraakherkenning. Het moet alleen net zoveel aandacht krijgen. Echter, met een programma van bedenkelijke reputatie zoals dit programma gaat het niet lukken.
Want je gaat er minder door opletten, terwijl jij juist degene is die hierbij het belangrijkst is.
En Appletips heb ik ook geen hoge hoed van op. Ik kan me herinneren dat ze een tijdje geleden erg dubieuze software aan het promoten waren, zonder erbij te vermelden dat dit gesponsord was. Dat was MacCleaner, CleanMyMac of andere troep.
Dit zie je trouwens heel vaak gebeuren, mensen die niet van de hoed en de rand weten maar vooral reageren op onderbuikgevoel. Ze lezen het woordje Clean in de titel - een Mac houdt zichzelf schoon dus is het meteen troep en gevaarlijk omdat er iets bestaat als MacKeeper wat wel gewoon bewezen rotzooi is.
Als jij namelijk met je bedrijf ~35 mensen in loondienst kunt hebben door al 10+ jaar troep of gevaarlijke rotzooi software te verkopen dan doen al die andere developers die er blijkbaar niet of amper van kunnen leven in hun eentje toch iets fundamenteel fout in deze wereld. Zij zijn dan bakkers die apps verkopen of zoiets?
wimmoes om 11:30, 26-02-2017Ik vind Appletips anders best een goede site. Ik zie daar toch regelmatig dingen, oplossingen of handigheidjes die ik nog niet wist. Niet alles is even koosjer maar dat geldt voor veel sites.
Precies, ze verkopen niet alleen maar rotzooi verhalen. Het is alleen zo jammer dat je waarschijnlijk maar drie linkjes op die hele site kunt vinden waar geen affiliatie onder/achter verwerkt zit.
Het is zo jammer dat ze alleen maar dingen schrijven waar ze geld aan kunnen verdienen en daar ook vooraf eerst over nadenken. Ook al is het maar een paar cent om te linken naar appjes in de App Store en daar een provisie over pakken zo'n artikel blijft natuurlijk gewoon bestaan en over een periode van jaren levert het je dan toch een paar euro op. 100 van dat soort artikels is ook gewoon een gedeelte van je inkomen.
En dit is niet perse iets fout doen, geld verdienen met je site is ook gewoon werken maar het je kunt er ook in doorslaan zodat je helemaal niets meer schrijft wat geen geld oplevert.
GeorgeM om 10:41, 26-02-2017Anti-Phishing software is net zoiets als een half-zelf-rijdende auto: erg gevaarlijk.
Toch is centrale herkenning van spam volgens mij de oplossing. Door patronen te zoeken in miljoenen mails kun je ze herkennen. Er zal er best wel eens één doorheen komen, en ook een "gewone" reclamemail zal wel eens onterecht worden tegengehouden, maar spam en phishing worden steeds beter herkend.
Maar doe dat vooral centraal, bij de mailservers, en zet niks op een pc wat het gevoel van veiligheid onterecht vergroot. Het moet tussen de oren zitten dat je altijd moet opletten.
Er staat nuttige info op, en ze hebben een grote sponsor. Laten we het zo stellen: ik ben blij dat MacFreak een andere sponsor heeft!
CleanMyMac is geen intrinsiek slechte software, zoals MacKeeper, maar het overbodig. En niet op de manier zoals Firefox overbodig is omdat Safari er al is, maar overbodig op de manier dat je het niet nodig hebt. En wat doe je met overbodige software waarvoor je hebt betaald? Je gaat het toch gebruiken. Dus je ruimt wat op. En je merkt niks, want je Mac deed het eerst goed en doet het nog steeds goed. Je schijf zat eerst half vol en zit nu nog steeds half vol. De volgende keer ruim je wat meer op. Resultaat: YES!!! Je hebt wel 10 hele megabytes aan schijfruimte terugveroverd op dat schijfvretende macOS! En alles doet het nog! Of toch niet? O k...t! Foutmeldingen bij programma's die eerder nooit foutmeldingen gaven.
Je gebruikt een tekstverwerker om teksten in te tikken, een fotoprogramma om foto's te bewerken, en een browser om het internet te verkennen. CleanMyMac heeft geen "primair" doel, en het secundaire is iets wat je niet nodig hebt, maar wat je door het opwekken van onderbuikgevoel (Shmoo) wordt opgedrongen. Niet aan toegeven!
*Je laten betalen voor positieve redactionele stukken en dat niet duidelijk aangeven vind ik behoorlijk louche.
Het lijkt mij technisch namelijk best wel mogelijk maar vooral moeilijk om als verdienmodel te verkopen want mailen is altijd gratis en vanzelfsprekend geweest en dan zou je nu moeten gaan betalen voor een filter die scant en controleert op veiligheid van de linkjes in deze mailtjes. ?!? Dat lijkt mij moeilijk te verkopen en klinkt in mijn oren niet als een glimmende Jet Black iPhone 7 Plus. Iets minder aantrekkelijk dus.
Technisch gezien lijkt mij dat juist heel goed mogelijk, je kunt namelijk gewoon heel goed het path/url van een uitgaand linkje controleren.Banken en bedrijven zoals Apple die veel onder vuur liggen bij dit soort acties gebruiken gewoon jarenlang dezelfde verbindingen op hun sites en wanneer ze iets veranderen dan zorgen ze dat de oude urls blijven werken of dat je daar wordt doorverwezen naar de nieuwe verbinding. https --> [appleid.apple.com] dat kun je toch makkelijk in een database opslaan en daar een controle op uitvoeren. Als er een mailtje binnenkomt dat zich voordoet als Apple Inc. met daarin een uitgaand linkje op http (zonder s) moet er al een belletje gaan rinkelen en wanneer het path in de url ineens apple.com als directory/folder heeft ipv toplevel domeinnaam moeten alle zwaailichten gaan branden.
Dat is allemaal heel goed toepasbaar en als ik dat even vergelijk met wat 1Password doet in de Wachttoren -functie dan kan dat het verschil zijn tussen meteen actie ondernemen wanneer er ergens een lek is en waar je nog niet over gelezen hebt in het nieuws of wachten totdat het te laat is en je zeker weet dat ze met je gegevens er vandoor zijn.
Wat je nooit moet doen is mensen onderschatten. Natuurlijk heb je minder intelligente mensen op deze wereld (daar ben ik er zelf ook eentje van) of mensen die niet dagelijks met computers werken maar je kunt niet zeggen dat mensen stoppen met nadenken of minder voorzichtig worden omdat ze een computer of bepaalde software gaan gebruiken.
Shmoo om 14:14, 26-02-2017Waarom zou je phishing niet kunnen afvangen?
Een mailserver die dagelijks miljoenen mails verwerkt, die kan heel veel doen:- afzender bepalen (en niet alleen die van het from of reply to veld)- onderwerp scannen op patronen- tekst scannen op patronen- bijlagen scannen op patronen
Match dit alles met black lists en templates van eerdere bedreigingen, en beslis aan de hand daarvan of het phishing is of niet.
Zo komt de mailserver van Xs4all of welke andere grote provider dan ook altijd wel op de een of andere blacklist terecht met als gevolg dat je als klant van die provider naar bepaalde adressen geen enkele mail kunt sturen tot dat weer is rechtgetrokken, dan gaat het weer een paar dagen goed en dan weer ineens niet.
Ziek wordt ik er soms van. Nee dan heb ik liever dat ik de zooi op mijn eigen computer krijg en daar kan beoordelen of het gelijk weg kan of dat het nog nader moet worden bekeken. Alleen wanneer dat er 200 per dag zijn wordt ik natuurlijk ook horendol.
Vroeger deden we dat gewoon zo ipv steeds maar bijlages naar elkaar heen en weer mailen die afhankelijk van het formaat eerst nog opgehaald en (in)geladen dienen te worden.https://twitter.com/Dropbox/status/753998956577759232
Jammer dat ze deze functie uit iCloud Drive hebben gehaald. Vroeger was alles beter!
wimmoes om 16:25, 26-02-2017Wat ik dan nog wel eens zie is dat je een mail niet bij de ander kunt krijgen of dat de bijlages er vanaf gestript zijn. Allemaal als gevolg van een (te) strakke afstelling met o.a. blacklists.
Wil je samenwerken aan documenten, gebruik dan (Drop)Box, WeTransfer of een andere cloud- of bestandsdienst.
Wanneer je iets lokaal installeert heb je nog altijd de controle over wat er binnenkomt. Wanneer een provider zijn systeem te strak afstelt (of de IT afdeling van een groot bedrijf) dan heb je geen enkele controle.
Check ook eens je DNS en Uitgaande mail servers (ik draai Google DNS, die ontsnapt meestalaan blacklisting in en out: 8.8.8.8 primair, 8.8.4.4 secundair):
https://www.xs4all.nl/service/diensten/internet/installeren/overzicht-serverinstellingen-1.htm
Je uitgaande mailserver is:smtp.xs4all.nl
Om blacklisting te vermijden, kies eens een andere poort: # 587 https://www.123-webhost.nl/kennisbank/index.php?article=62
Volgende vraag: hoe open je een specifieke poort:http://www.macworld.co.uk/how-to/mac-software/how-open-specific-ports-in-os-x-1010-firewall-3616405/
Kan je nou kleine attachments aan?
Ik doe dat al tijden met gmail (ontvanger moet natuurlijk ook gmail hebben)
(Bewerkt door bacon om 9:04, 27-02-2017)