Nu heb ik op het Bureaublad de gekopieerde folder staan, in dit geval 'Documenten'. Ik neem aan dat ik deze folder niet zomaar naar de folder 'Documenten' kan kopiëren…
Het lijkt er ook op dat nogal wat app's met 0Bytes in de App-folder staan. Kan ik die ook van de Time Machine (Airport Express) afhalen? Hoe zit het dan met de instellingen en licenties van app's?
De harddisk van je MBP is overleden. Je hebt daar een nieuwe SSD ingezet. Daar is ook een nieuw systeem opgezet. Is het nieuwe gebruikersaccount wel gelijk aan het oude gebruikersaccount ?. Als dat niet zo is, dan krijg je dit soort problemen.Als je over de kennis beschikt, zou je dit misschien op kunnen lossen door tijdelijk de root-gebruiker in te schakelen.
Even terug naar het begin: je hebt het over mappen op een AirPort Express. De AE heeft geen ingebouwde HD en er kan op de betreffende USB poort ook geen HD worden aangesloten, enkel een printer.Dus over welke hardware heb je het precies, en hoe is de set-up? Klinkt misschien een beetje flauw, maar verschillende hardware kan mogelijkerwijs een verschillende weg naar een oplossing geven.
Normaliter is het zo bij een goede TimeMachine backup, dat als je basis systeem werkend aanwezig is op je nieuwe SSD, je de vraag krijgt of jeveen TM backup wil terugzetten. Als je dat had gedaan, was ook de oorspronkelijke gebruiker teruggezet en had je daarmee na de herstart moeten inloggen.
Er is dus duidelijk wat mis met je account met afwijkende rechten.Als je een ander account aanmaakt, dan je oorspronkele, blijven de rechten op je mappen en bestanden staan op je oorspronkelijke account en dan gaat het mis. Wel begrijpelijk uit veiligheidsoverwegingen, anders hebben rechten geen nut.Je kunt proberen om als root, de inhoud van de Documenten map (etc.) terug te zetten en dan maar hopen dat dit werkbaar is. Ik kan dat op afstand niet beoordelen.Normaliter is het zo bij een goede TimeMachine backup, dat als je basis systeem werkend aanwezig is op je nieuwe SSD, je de vraag krijgt of je een TM backup wil terugzetten. Als je dat had gedaan, was ook de oorspronkelijke gebruiker teruggezet en had je daarmee na de herstart moeten inloggen. Waarom je nog in de veilige modus werkt, begrijp ik ook niet.
Exact. Het is dus in stap 1 ergens niet goed gegaan. Schijf wissen en opnieuw beginnen kan nu ook een optie zijn. En noem je macOS versie even, altijd handig om te weten . De manier waarop macOS zijn schijf inricht is een (hele..) tijd geleden veranderd.
Ik durf niet zo goed de schijf te wissen...
Waarom durfde je dit eerst wel ? En als je het de tweede keer aanpakt, zoals het hoort, denk ik dat je er meer op vooruit gaat, dan zo door te blijven modderen ?
Ik heb geen 100% vertrouwen in de TC gezien de eerdere ervaring.
Ik krijg op twee folders bij het kopiëren van de TC naar de Mac de foutmelding 36. Betekent dit nu dat de fout op de TC ligt of op de Mac? Dat kan ik bij het zoeken met Google niet achterhalen.
... problemen op mijn SSD ... Dit weekend crashte de SSD.
De problemen leken begonnen te zijn toen een site die ik voor mijn werk gebruik een nieuw certificaat heeft geactiveerd en Safari dat niet slikte (crashte).
Ssd is door de mac-reparateur met een schijfutility nagekeken en kon ‘m niet meer benaderen.
Het terugzetten is initieel begonnen op de lege, nieuwe, ssd.
Als het probleem op de TC zit (zou zitten), hoe kan ik dan daar controleren uitvoeren e/o rechten goed zetten?