antw: Catalina start ongevraagd programma's op
reactie #25 geplaatst: 19 november 2019 - 23:16
Ik gebruik eigenlijk altijd CleanMyMac en die schoont het toch nog extra op. Ik weet dat een MacOS het zelf wel doet maar CleanMyMac vraagt om een extra opruiming en dat doet ie. dus ik zou niet weten waarom dat slecht is. En veroorzaakt naar mijn idee ook niet mijn probleem.

nee, het is niet slecht, maar het is nergens voor nodig.
hoe meer overbodige en nutteloze programma's je installeert, hoe groter de kans dat er wat mis gaat.
en nee, het is op dit moment niet de oorzaak van jouw huidige probleem.
geplaatst door: fred44nl
 MacBook Pro (2017) - 13" - i5 - 256 GB SSD - 2x USB-C - 10.13.3
antw: Catalina start ongevraagd programma's op
reactie #26 geplaatst: 19 november 2019 - 23:59
Volgens mij is een grondige najaarsschoonmaak hier wel een goed idee. Oftewel:
Backup, schijf wissen, fris MacOS erop en daarna alle noodzakelijke software opnieuw maar laat de troep achterwege.
Wat de mede MacFreakers al aangeven:
Flash en Silverlight zijn inderdaad volkomen obsolete en vooral het eerste een veiligheidsrisico. Ik heb ze al jaren niet meer en mis niks. Vivaldi? Bestaat dat nog?
CleanMyMac is niet nodig. Wil jij voor die paar Gig de werkzaamheid van je Mac in zo'n vaag programma leggen? Weet jij precies wat het programma doet op systeemniveau? Ja? Nou draai dan zelf de scripts. Dan weet je precies wat er gebeurt.
Weg ermee, je hebt geen Windows (meer)!
geplaatst door: MacMiep
Al meer dan 20 jaar beheert Miep de MacMiepMacCursus op http://www.macmiep.nl!
antw: Catalina start ongevraagd programma's op
reactie #27 geplaatst: 24 november 2019 - 17:02
Ik heb inmiddels de stembediening uitgezet.

We zijn vijf dagen verder, is het probleem opgelost Macbommel..? :wink:
geplaatst door: boiing
antw: Catalina start ongevraagd programma's op
reactie #28 geplaatst: 2 december 2019 - 18:18
Hallo Boiing, Sorry voor mijn niet reageren steeds.  Ik dacht dat ik een mail zou krijgen als er een bericht voor me klaar staat. Niet zo dus, dacht ik, ik ga maar eens wat terug schrijven omdat ik toch een lange periode wilde kijken of het probleem weg bleef. En ja, tot nu toe krijg ik niet meer die vervelende automatisch opstartende programma's. Ik merkte ook dat als de stembediening aan stond, hij ongevraagd op plekken begon te schrijven terwijl ik bezig was met typen. Kortom een zeer gevoelige stembediening. Dus ik denk dat hij (als ik er niet achter zit)  een opdracht hoort en het gaat uitvoeren. Zo worden er programma's opgestart. Wel vreemd, maar ik vermoed dat dat de oorzaak was. tot nu toe gedraagt de computer zich weer netjes.
In ieder geval dank voor al het meedenken en steun in deze kwestie.


Verder MacMiep: Nee ik heb geen idee wat CleanMYMac op systeem niveau doet. Anders zou ik het wel weten wat er allemaal gebeurt, Ik ben slechts een gebruiker al sinds 1980 met computers bezig als gebruiker, Jaren lang de Acorn computers gehad, ff-entjes uit noodzaak de windows gehad, maar nu alweer heel wat jaartjes met de Apple in zee. Ik zal je advies opvolgen en Flash en Silverlight verwijderen, kijken wanneer er om gevraagd gaat worden. CleanMyMac ach ik begreep dat het geen kwaad kon. heb het nu eenmaal en bij verlenging kijk ik wel of ik het nog wil. Vivaldi daarentegen vind ik wel een fijne browser. Wat zou erop tegen zijn?

Enfin hoop dat ik voldoende duidelijkheid heb gegeven En heb aangegeven in profiel dat ik mailtjes wil hebben als er een bericht is. Had ik dus niet aangevinkt,
Met vriendelijke groet,
Peter
geplaatst door: Macbommel
antw: Catalina start ongevraagd programma's op
reactie #29 geplaatst: 2 december 2019 - 19:04
En ja, tot nu toe krijg ik niet meer die vervelende automatisch opstartende programma's. Ik merkte ook dat als de stembediening aan stond, hij ongevraagd op plekken begon te schrijven terwijl ik bezig was met typen. Kortom een zeer gevoelige stembediening.

Ik denk dat we na 2 weken dan wel kunnen concluderen dat de oorzaak gevonden is :thumbs-up:. Goed om te horen Macbommel!
geplaatst door: boiing
antw: Catalina start ongevraagd programma's op
reactie #30 geplaatst: 3 december 2019 - 10:09
 :worship:  dank u allen
geplaatst door: Macbommel