Supportvragen Mac > macOS (en OS X) en software daarvoor

Converteren database gemaakt met Clarisworks 6

(1/4) > >>

Jaakje61:
Op mijn onlangs overleden iMac 5-G uit ca. 2006, zonder Intel processor, had ik een database gemaakt
met ClarisWorks 6. Mijn nieuwe iMac alu, met OS x 9.5 kan die database niet openen, ook niet met een ander programma. Ik heb me suf gezocht op internet naar een conversieprogramma maar kom er niet uit. Moet ik nu die hele database opnieuw maken javascript:emoticon(':wacko:') of bestaat er een programma dat het kan converteren?  

Pieterr:
Heb je al geprobeerd om het bestand te openen in OpenOffice of LibreOffice?

bigmac:
Tap forms op Mac en iPad eens proberen. Of FileMaker , want dat is van dezelfde familie. Het is wel een risico om zo een oud programma te gebruiken...

LuckyLuke:
Ik denk niet dat het geconverteerd kan worden. AppleWorks is/was niet relationeel volgens mij. Heb ooit wel een een  AppleWorks database omgebouwd naar Filemaker, maar de hoeveelheid werk die dat met zich mee brengt is natuurlijk afhankelijk hoe complex een en ander in elkaar steekt.Indien het nog kan zou ik die AppleWorks database openen (als je dat nog kunt) en de data exporteren en dan een nieuwe database bouwen.

FreakinFrank:
Long shot: iemand vinden die nog een stuk antiek in classic kan opstarten en beschikt over MaclinkPlus.(Bewerkt door FreakinFrank om 8:37, 26-10-2014)(Bewerkt door FreakinFrank om 8:38, 26-10-2014)

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie