Foto's wil alsmaar hersteld worden, OPGELOST
geplaatst: 10 juni 2019 - 21:44
Leuk vakantiefoto's ordenen en in een nieuwe bibliotheek in Foto's zetten. ik gebruik daarvan al jaren PowerPhoto's tot volle tevredenheid.
Maar welke bieb ik ook wil openen, telkens roept mijn iMac in het programma Foto's : Herstel bibliotheek", de bibliotheek met de naam zo en zo vertoont inconsistenties en moet worden hersteld" Als ik dan vervolgens op de startknop voor die operatie druk, gebeurt er niks, het pop-up-scherm met die tekst komt telkens terug.

iMac. late 2013, 21 inch
OS :     versie 10.14.5
Foto's : versie 4.0
Powerphoto's versie : 1.6.2 (en ik heb ook voor de zekerheid versie 1.6 gebruikt).

Als ik in Powerphoto's 1.6.2 een spiksplinternieuwe bieb aanmaak (dus nog zonder inhoud) en ik open die bieb in Foto's begint hij onmiddellijk te zeuren dat er hersteld moet worden.
Als ik datzelfde doe in de oude versie van Powerphoto's (1.6) dan is het resultaat hetzelfde.

Als ik Foto's rechtstreeks start vanuit de lijst bibliotheken (klik-klik) dan gaat het soms goed en bij andere bibliotheken begint het herstelmonstertje weer te zeuren.

Wat is hier aan de hand ?

geplaatst door: Cees Sweere
antw: Foto's wil alsmaar hersteld worden
reactie #1 geplaatst: 10 juni 2019 - 22:05
Powerphoto ken ik niet. Dat is een niet-Apple programma. Is dat altijd al zo geweest dat probleem of is het nu opeens opgedoken?
geplaatst door: ardie
antw: Foto's wil alsmaar hersteld worden
reactie #2 geplaatst: 11 juni 2019 - 00:23
Neer, het duikt nu op en ik weet dus niet of het aan Powerphoto's ligt of aan Foto's. Werk al jaren probleemloos met dit programma.

Inmiddels OS ge-updatet naar versie 10.14.5 en het probleem is opgelost !!
geplaatst door: Cees Sweere